Tips

UV-C luftrenare

Verksam mot bakterier och virus

UV-C luftrenare är ett effektivt alternativ till vanlig ventilation, särskilt under den kalla årstiden. Moderna apparater som är säkra att använda minskar risken för överföring av sjukdomar i privata och kommersiella miljöer.

UV-C - vad är det egentligen?


Ultraviolett strålning (UV-strålning) från solljus delas in i UVA-, UVB- och UVC-ljus. UVC-strålning med en våglängd på 100-280 nanometer fångas upp av atmosfären. Eftersom den har en bakteriedödande effekt produceras den därmed artificiellt med UVC-lampor. Strålningen är farlig för människor och djur. Därför säkerställer UV-C luftrenarens hölje att inget farliga strålar kommer ut ur apparaten.

Upptäck UV-C luftrenare

Barnsäkring

Alla höljen är säkrade med säkerhetsskruvar.

Ofarlig för hälsan

UV-C luftrenare avger icke farlig strålning utanför armaturen.

Hur fungerar en UV-C luftrenare?

Armatur av metall/plast

Förhindrar att UVC-strålning kommer ut ur enheten.

UV-C lampa

UVC-ljus eliminerar virus och bakterier i luften

Fläkt

Suger in luft i armaturen och blåser ut den ren.

Vad är ett HEPA-filter?


Förutom standardkomponenterna installeras även luftfilter i varje UVC-enhet. Minimum är ett partikel- eller dammfilter som filtrerar bort hår och damm.

Beroende på modell kan till exempel aktivt kolfilter för att minska lukt eller HEPA-filter av hög kvalitet läggas till.

HEPA står för "high efficiency particulate air filter" och avser ett partikelfilter som avlägsnar luftburna partiklar som är mindre än 1 µm. Dessa inkluderar pollen, aerosoler, rökpartiklar, virus och bakterier.

Kvalitetsprodukter för varje behov

För alla ändamål

Sterilon desinfektionslampor

Se mer

FÖR ALLA RUMSTORLEKAR

NEVOOX luftrenare till rum från 11 till 84 m²

Se mer

Hemtrevligt

Ozonos-Hailey i golvlampdesign

Se mer


Hur är UVC-luftrenare användbara?

Reducerar risken för sjukdomsöverföring i hemmet

Vare sig det är på dagis, i skolan eller på jobbet: kontakt med andra människor är oundvikligt i tider av covid-19 och influensavågor. UVC-luftfilter desinficerar luften och renar den även från t.ex. svamp och allergener.

Se mer

Reducera risken i öppna kontorslokaler och väntehaller.

I områden med varierande antal människor, t.ex. kontor och konferensrum, utbildnings- och vårdinrättningar samt läkarmottagningar och frisörsalonger, cirkulerar UVC-luftdesinfektionsenheterna regelbundet luften i rummet.

Se mer

Desinficera vardagliga föremål snabbt och enkelt

UVC-desinfektionslådor har utvecklats för att desinficera vardagliga föremål som mobiltelefoner och pennor. Inte heller här tränger UVC-ljuset ut till utsidan. En säkerhetsmekanism stoppar UV-strålningen när lådan öppnas.

Se mer

Frisk och ren luft även vid starka lukter

Ozonos luftrenare producerar ozon utöver UVC-strålning. Detta eliminerar lukt, bakterier, mögelsporer, allergener och pollen samt virus och bakterier, vilket ger ren, fräsch och hälsosam luft.

Se mer


Tips för användning

Placering

Luftcirkulationen är optimal när luftrenaren placeras mitt i rummet och inte framför en vägg eller bakom en soffa. De flesta produkter kan placeras flexibelt tack vare pluggar.

Strömförsörjning

I produktdetaljerna anges den maximala rumsstorleken i kvadratmeter. I öppna kontorslandskap kan det t.ex. löna sig att använda flera små produkter med en lägre effekt på t.ex. 20 watt.

Driftstid

De flesta luftrenare kan vara i drift dygnet runt. Det är klokt att använda produkterna så länge rummet används, till exempel på en läkarmottagning under öppettiderna.

Är UV-C ljus farligt?


UVC-ljus är mycket farligt för människor och djur. Förutom skador på hud och ögon skadar UVC-ljus även ytor, som till exempel kan missfärgas.

UVC-strålning är dock ofarlig om den stannar kvar i apparaten. Detta är fallet med alla UVC-luftrenare som erbjuds. Dessutom är höljet säkrat med säkerhetsskruvar för att förhindra att barn öppnar det.

I princip är det också möjligt att desinficera ytor med öppna lampor. Detta används dock främst inom den kommersiella sektorn, t.ex. i bussar.

Om din enhet erbjuder detta, ta tillverkarens säkerhetsinstruktioner på allvar, t.ex. titta inte in i lamporna och ha långa kläder på dig när du tänder lampan.

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • 30 dagars öppet köp
  • Betala med Klarna faktura

Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

100 kr Rabattkod

*Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 750 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Gäller inte på vissa varumärken.