Vintage lampor

Vintage lampor

Belysningsidéer i ett använt och trendigt utseende

Vintage-looken är inne - och med den den omsorgsfullt portionerade loppmarknadscharm som tar över våra vardagsrum. Skillnaden mellan vintage lampor och ett fynd på mormors vind: Dessa är faktiskt nya. De är utrustade med toppmodern LED-teknik, men de är bara trimmade för att se gamla ut - med artificiellt skapade spår av användning, t.ex. avskalad färg, repor, rost eller patina.


Vad är charmen med vintage?

Vintage chic omfattar alla material som kan användas för att skapa en begagnad look: Lack med repor, metaller från koppar till järn med rost och patina, trä med spår av användning. När det gäller färger är svart och vitt lika populärt som starka färger och pastellfärger. Och tillämpningsområdena? De täcker alla bostadsområden - från vardagsrummet till badrummet, köket och matsalen till utomhus.


Pendellampor i Used-Look

Lite rost, lite patina eller en lite avskalad färg - och vintage-looken är perfekt för pendellampan. Passar perfekt till den industriella stilen.


Taklampor i vintagestil

Om du letar efter en taklampa som passar till boho chic är en modell i vintagestil ett bra val. Lite shabby chic är ett välkommet tillägg till denna trendiga stil.


Vägglampor med Vintage-Flair

Med vägglampor i vintage-look kan du bli lite nostalgisk - loppmarknadscharm deluxe är mottot för dessa belysningsidéer.


It's vintage - med bordslampor

Den gamla byråen från loppmarknaden i kombination med den nya vintage-lampan med LED-teknik. På detta sätt kombineras gammalt och modernt på ett elegant sätt och respektive fördelar utnyttjas optimalt.


Vad skiljer vintage från retro?

Skillnaden är spåren av användning. I vintage är det dessa som är kärnan i charmen. Retroarmaturer ser däremot inte använda eller begagnade ut, utan ser ut som om de kommer direkt från de senaste årtiondena. Naturligtvis kan armaturdesignen till exempel också vara en hyllning till femtiotalet och fortfarande ha flisig färg. Då är designresan till det förflutna perfekt.


Golvlampor med nostalgisk charm

Golvlampor i vintagestil ger lite industriell stil. Ofta ingår även en buroptik eller en stativram - med lite rost eller patina!


Perfekt look med filament

När det gäller vintage är Edinsons glödlampa ett måste - men i en modern version med LED: som en fialmentlampa! Detta skapar en ren atmosfär även med en enkel lamphållare.

De överstrukna priserna motsvarar tillverkarens rekommenderade försäljningspris.
Alla priser är inkl. 25 % moms fraktkostnader tillkommer.

© 2023 Lampenwelt GmbH