Belysning för industrin
HALLBELYSNING & INDUSTRIELL BELYSNING

Hallbelysning till industribyggnader

Industriell belysning har en betydande inverkan på produktivitet och säkerhet. Optimerad hallbelysning gör arbetsplatsen säkrare och förbättrar medarbetarnas välbefinnande. Dessutom kan alla arbetsprocesser utföras optimalt. För detta används flimmerfria industrilampor med hög ljusstyrka och lämplig IP-klass, samt sensorer och DALI-belysningsstyrning beroende på de specifika kraven.

Hållbarhet och energieffektivitet i industriell belysning

Vår professionella, tillämpningsorienterade ljusplanering rekommenderar även sofistikerad LED-hallbelysning för industriell belysning. LED-industribelysning är ekonomisk och hållbar och byte till LED för äldre belysningssystem lönar sig på lång sikt.

När vi planerar belysningen tar vi bland annat hänsyn till

  • Korrekt placering och avstånd mellan LED-armaturerna

  • Högkvalitativa täcklock för låg förlust av ljusstyrka och hög avbländning

  • Interaktion med rummets arkitektur och reflektionsegenskaper

Industiell belysning energieffektivitet

Individuell ljusstyrning, till exempel med sensorstyrda industriarmaturer, erbjuder ytterligare besparingspotential. Å andra sidan förbättras medarbetarnas välbefinnande även i industribelysningen med HCL-kompatibla armaturer som anpassar belysningsstyrka och färgtemperatur till den naturliga biorytmen.

hallbelysning lagkrav

Lagkrav för industriell belysning

Det finns också många lagkrav på industriell belysning. Dessa listas i ASR A3.4 och reglerar bland annat vissa minimibelysningsnivåer för specifika arbetsområden samt olika egenskaper hos hallbelysningen, t.ex. bländningsvärdet.

Bra ljus kräver professionell rådgivning

ljusplanering

Underhållskostnader för hallbelysning

När det gäller underhållskostnaderna för industribelysning innebär LED-armaturer en enorm förbättring. Konventionella ljuskällor som kompaktlysrör eller gasurladdningslampor går snabbt sönder, gulnar eller börjar flimra. Kostnader för underhåll

1. Materialkostnader för utbyteslampor och tillbehör

2. Kostnader för arbete och underhåll

3. Garantiskydd och garantitid

industriell belysning kostnader

LED-hallbelysning erbjuder däremot underhållsfritt ljus i upp till 30 år tack vare sin långa livslängd, och är dessutom betydligt mer energieffektiv tack vare ett betydligt bättre ljusutbyte. Vår belysningsplanering hjälper dig att välja ett effektivt och ekonomiskt belysningssystem som är anpassat efter omständigheterna.

Lär känna våra produkter nu

Livslängd

LED vs. normal

Högkvalitativa LED-lampor har en livslängd på upp till 100 000 drifttimmar och är upp till 90 % mer energieffektiva än konventionella glödlampor. De senare uppnådde bara en maximal livslängd på ca 1 000 timmar och var dessutom känsliga för frekventa byten.

Typ av ljuskälla Livslängd (i timmar) Brinntid (vid 60 timmar/vecka)
Glödlampa 1.000 h 0,3 år
Halogenlampa 2 000 - 4 000 h 0,6 - 1,2 år
Energisparlampa 10 000 h 3 år
LED-lampa 15 000 - 100 000 h 5 - 32 år
Kvalitet: Flimmerfri, enhetlig, bländfri

Hög kvalitet är avgörande för industriell belysning. Högkvalitativ LED-hallbelysning har en extremt lång livslängd och är därför praktiskt taget underhållsfri. Den har en betydligt lägre förbrukning, så kostnaderna sparas effektivt, och de är flimmerfria, bländfria och ger ett homogent ljus.

HCL

Human Centric Lighting (HCL) är industribelysning som anpassar sig till människans och därmed medarbetarnas naturliga biorytm. Ljusets färgspektrum anpassas automatiskt till solljusets spektrum: varmvitt på morgonen, kallvitt mitt på dagen och solnedgångsljus på kvällen. Denna imitation förbättrar medarbetarnas välbefinnande och produktivitet.

Nätverksbaserad belysning inom industrisektorn

DALI- och LED-hallbelysning

DALI är ett utbrett, tillförlitligt interface eller bussystem för styrning av armaturer och harmonierar med modern LED-teknik. Konventionella lampor dimrades ofta via leading edge/trailing edge-fasdimmer. I vår ljusdesign stöder vi integrationen av ett DALI-system med speciella LED-drivdon beroende på de individuella omständigheterna och möjligheterna. Vi erbjuder också lösningar för DALI-styrning via radio och gateways för kommunikation mellan DALI och olika smarta fastighetssystem.

Kontaktformulär

De uppgifter som lämnas via vårt kontaktformulär omfattas av Integritetspolicyn.

De överstrukna priserna motsvarar tillverkarens rekommenderade försäljningspris.
Alla priser är inkl. 25 % moms fraktkostnader tillkommer.

© 2024 Lampenwelt GmbH