laeslampor m

Mysigt ljus för läshörnet

Ta ett steg tillbaka och förlora dig själv i böckernas magi.

För att koppla av med en bok eller en surfplatta efter jobbet krävs harmonisk belysning: den ska vara mysig varmvit, så ljus som du behöver, men ändå tillräckligt ljus för att du ska kunna läsa utan att anstränga ögonen. Det finns lampor för läshörnor, nattduksbord och liknande platser i alla stilar som passar till resten av inredningen - från skandinavisk, minimalistisk flair eller mer en naturligt look til minimalistiskt chic. Särskilt praktiska: bärbara läslampor som tack vare det uppladdningsbara batteriet enkelt kan byta plats och till och med tas med ut på terrassen, i trädgården eller vinterträdgården.


Fördelar med en bra läslampa:

Riktat ljus

Bestämning av riktningen via riktat ljus: avgörande faktorer är ljuset, t.ex. nedåt från skärmen, och skärmens orientering. Tack vare den exakta belysningen förblir omgivningen relativt mörk.

Bländfri

Lätt för ögonen: Ett behagligt ljus för läsning är helst varmvitt, dvs. <3 000 Kelvin. Dessutom är ljuset bländfritt och kan dämpas bekvämt - precis tillräckligt för att du ska kunna läsa utan att anstränga ögonen.

Flexibel

Flexibel justering: Ljuset måste kunna justeras beroende på vilken position du befinner dig i. Här är läslampor med led, rörliga armar och skärmar förstahandsvalet. Modeller som enkelt kan monteras, ger ännu mer komfort..

Golvlampor som läsljus

till läshörnan med mysig atmosfär

Golvlampor med hylla

Lysande multitalanger för läshörnet

När läslampa och en bekväm hylla för böcker, tidningar, surfplattor eller smarttelefoner kombineras i en och samma produkt blir komforten i läshörnan stor. Detta är precis fallet med golvlampor med hylla! Förutom en snygg design och ett behagligt ljus erbjuder den här typen av golvlampa extra förvaringsutrymme, beroende på produkten. Till och med kaffekoppen kan enkelt placeras på den, till exempel när den självlysande multitalangen har hittat sin plats bredvid soffan.

Bordslampor för läsning och arbete

Funktionell och tillgänglig i alla stilar

Bordslampor som placeras på sidobordet i läshörnan är ett praktiskt och mysigt val för att läsa i behagligt ljus. På skrivbordet är de ändå ett måste för ögonvänligt arbete. Läslampor med flexibla armar och svängbara skärmar är särskilt lämpliga för att tillgodose individuella behov. De ger exakt, bländfritt ljus för läsning och arbete.

Vägglampor för läshörnet och sovrummet

Läslampa för väggmontering

Om ljuset i läshörnet kommer bakifrån finns det inget som hindrar dig från att bläddra i din favorittidning. Detta gäller såväl som vägglampor till vardagsrummet som i sovrummet. Vare sig den står bredvid soffan eller i slutet av sänggaveln, ger en svängbar arm ännu mer flexibilitet till tillägget. Modellerna finns också med en extra läslampa - den så kallade svanhalsen - för att rikta ljuset mot bokens sidor.

LED-läslampor med klämma

Flexibel och flyttas på ett kick

En extremt platsbesparande lösning för läslampor är den så kallade clip-on-lampan, som kan fästas på bordet, hyllan eller sänggaveln utan ytterligare installation. Modeller med en flexibel arm gör det möjligt att styra ljuset målriktat.

laeselampe
laeselampe

Uplights

Särskilt praktiskt: med läsarm

Den klassiska LED-uplight ger ett behagligt, indirekt ljus i rummet och är ofta försedda med en extra läsarm. Den extra läslampan kan justeras individuellt för att rikta ljuset mot böcker och surfplattor, vilket ger ett målinriktat funktionellt ljus.

Läslampa vid sängbordet

Belysning för kvällsläsning

När du vill bläddra i en tidning på kvällen eller när du är klar med den sista läxan eller andra uppgifter kan du lägga dig ner i sovrummet - stämningen är satt med en mysig belysning från en sänglampa. När det gäller stil kan sänglampan också samordnas perfekt med resten av inredningen. Tips: Det är inte bara den klassiska sängbordslampan som ger perfekt läsljus - en vägglampa kan också göra susen.

laeselampe
laeselampe

I båglampans ljussken

Behagligt ljus till läshörnet

Båglampan är elegant böjd över soffan och fåtöljen för att ge ett mysigt ljus uppifrån och är perfekt för en mysig läshörna. Även när de populära designlamporna är släckta under dagen bildar de en elegant symbios med inredningen. När varmvit ljus ramar in den mysiga läsplatsen på kvällen är stämningen perfekt.

Bärbara läslampor

Ljusflair to go

Batteridrivna lampor gör läsupplevelsen ännu mer flexibel. När de trådlösa bordslamporna laddas via en USB-anslutning kan de placeras var som helst i hemmet - och de kan även tas med till uteplatsen eller vinterträdgården. De praktiska bärbara lamporna kan flyttas från hängmattan till soffan när som helst och ger stil med sitt varmvita, ofta dimbara, ljus.

Pendellampor

Mysighet från ovan

Den som tror att hängande lampor bara är till för hallen och matbordet har fel. I läshörnan ger de mysighet uppifrån och skapar en vacker ljusatmosfär. Särskilt i små rum med lite utrymme är hängande lampor ett praktiskt och elegant alternativ till den klassiska golvlampan eller uplight.


FAQ: Vanliga frågor om läslampor

Hur många lumen behövs det för läsning?

Vilken ljusfärg är bäst för läsning?

Vilken läslampa, som inte stör partnern, är lämplig i sovrummet?

Vilken glödlampa passar till läslampan?

Hur många watt behövs för en läslampa?

Vilka extra funktioner gör läshörnlampor ännu mer attraktiva?