solcellsbelysning

Ljusidéer med hjälp av solens kraft Solcellslampor: utan kablar, utan strömförbrukning, helt okomplicerat

Solcellslampor sätter nya belysningsaccenter i trädgården, på terrassen eller på balkongen. De skapar stämning och atmosfär, men beroende på modell erbjuder de också extra säkerhet - de är miljövänliga och utan extra elkostnader eller kabeldragning. Ingen teknisk kunskap krävs för installationen.


Funktionella solcellslampor Mer ljus runt huset med solcellsvägglampor

Belysningen runt huset framhäver inte bara fasaden, utan förbättrar också orienteringen och ökar säkerheten. Fasadbelysning med solceller har en stor fördel genom att de inte behöver ledningar. Tack vare rörelsedetektorer är de ännu mer hållbara.

Vänster bild: När de en gång har installerats avger solcellslampor utstrålande ljus från husväggen, utan någon elektrisk installation.

Höger bild: Solcellslampor är också en optimal lösning när elledningar inte kan dras.


Säker och elegant belysning på hela tomten Upplysta vägar och gångar med solcellspollare

Soldrivna pollare framhäver eller belyser trädgårdsgångar för mer säkerhet. De är också ofta utrustade med en rörelsedetektor för att använda batteriet effektivt. Material som aluminium eller rostfritt stål gör dem väderbeständiga.

Vänster bild: Många pollare, särskilt de med markspett, används också i dekorativa syften.

Höger bild: Bra pollare upptäcker rörelser i 120 graders vinkel.


Länge leve markspetten Sätt highlights med solcellsstrålkastare

Iscensätt trädgårdens skönhet med ljus - solcellsstrålkastare är perfekta för detta. Tack vare markspettet och den justerbara spotlampan är det lätt att hitta exakt rätt vinkel. Om något ändras kan platsen flyttas efter behov - utan något nytt monteringsarbete.

Vänster bild: Flera sammankopplade spotlampor använder en gemensam, separat justerbar solpanel. 

Höger bild: Enskilda solcellsspots kan enkelt installeras i ett lämpligt markunderlag med hjälp av ett markspett och flyttas om och om igen.


Koppla av i din utomhusoas Inbjudande atmosfär med solcells-ljusslingor

Ljusslingor skapar en mysig atmosfär. Eftersom utomhusområdet ofta blir ett andra vardagsrum, speciellt under den varma, soliga årstiden, får ljusslingorna tillräckligt med solenergi under dagen för att kunna skina vackert på kvällen.

Vänster bild: Detta gäller även formerna - här i form av klassiska glödlampor, men naturligtvis IP44-skyddade.

Höger bild: Ljusslingor kan användas var som helst. Idéerna är nästan obegränsade.


Ljusaccenter som värmer själen Individuella höjdpunkter med dekorativa solcellslampor

Oavsett om de används som markspettslampor, bordsdekoration eller lysande kuber och kulor: Dekorativa lampor gör trädgården, balkongen eller terrassen mer individuell, atmosfärisk och helt enkelt mer inbjudande. Ljuskonceptet kan enkelt utökas med solcellslampor.

Vänster bild: Oavsett om du vill ha en orientalisk, skandinavisk eller minimalistisk stil: solcellsdekoration sätter vackra accenter på utomhusområdet.

Höger bild: Geometriska grundformer som kuber och sfärer är tidlösa.


Tips om solcellslampor

Solcellsmodulen

Hur justerar jag solcellsmodulen?

Ju fler soltimmar solcellslampan får, desto effektivare laddningsprocess och längre batteritid. Helst bör solcellspanelen placeras i söder, eftersom ljuset där strålar under hela dagen. Justering är särskilt lätt för lampor med en separat solcellsmodul.

Solcellslampor

Hur tar jag hand om solcellslampor?

Solpanelen utnyttjar den fotovoltaiska effekten för att omvandla solljus till elektrisk energi. För att panelen ska absorbera solljus optimalt och batteriet laddas, måste den alltid vara fri från smuts, damm och andra störande faktorer som t.ex. löv som skuggar.