TIPS

Utomhuslampor med kamera

Extra komfort och säkerhet via multifunktionella produkter

Utomhuslampor med kamera är multifunktionella enheter: de lyser upp områden klart och säkert med energieffektiva lysdioder, övervakar med sensorer och video och är även ett intercom-system. Utomhuskamerorna integreras i hemmets WLAN-nätverk. Du kan sedan komma åt din kameraarmatur från vilken plats som helst via en smartphone-app.


Vilka är fördelarna med utomhuslampor
med rörelsedetektor och kamera?

Belysning hus och gård

Belysning
hus och gård

Utomhuslampor med kameror har en ljusstyrka på flera 1 000 lumen, beroende på produkt. Detta garanterar en utmärkt belysning av området.

Sensorstyrd övervakning

Sensorstyrd övervakning

"Tack vare Wi-Fi-anslutningen skickar kameror med sensorer omedelbart ett push-meddelande till smarttelefonen när rörelsedetektorn aktiveras.

Tvåvägs- kommunikation

Tvåvägs-
kommunikation

När brevbäraren eller gästerna anländer kan du ta kontakt direkt via det integrerade intercom-systemet - även från semestern.


Vad man ska vara uppmärksam på med utomhuskameror
med ljus?

Wi-Fi anslutning

Wi-Fi anslutning

Utomhuslampor med kamera blir anslutna till internet nätverket. Före installationen måste man kontrollera om förbindelse når denna del av huset.

SD-kort

SD-kort krävs

Separata SD-kort med upp till 64 GB behövs ofta för att spela in högupplösta videor. Dessa ingår inte i leveransen.


Extra kameraövervakning runt huset

Om det redan finns bra utomhusbelysning är det värt att sätta upp ytterligare kameraövervakning. Utomhuskameror som är batteridrivna rekommenderas för detta ändamål. Även om dessa produkter inte erbjuder orienteringsbelysning som en utomhuslampa har de ofta en liten strålkastare som gör det möjligt att göra högupplösta inspelningar även på natten.


Användningsområden för utomhuslampor med kamera

Ytterdörr

Förutom inbrottsskydd ger placeringen vid ytterdörren möjlighet att kommunicera med besökare och brevbärare samt optimalt ljus för trapporna och lätt att hitta nyckelhålet.

Uppfart

Övervakningen av garageporten ökar inbrottsskyddet. Dessutom ger det sensorstyrda ljuset optimal orientering när du kör in i garaget eller lastar och lossar på gården.

Terrass

Patio-dörrar och glasfasader är vanliga mål för inbrottstjuvar. Den högintensiva belysningen avskräcker oönskade gäster och fyller även funktionen av en vanlig utomhusbelysning.

Trädgård

Inbrottstjuvar kan ta sig in i huset från olika ingångar. Med detektionsvinklar på upp till 180° och räckvidder på upp till 10 m är det lätt att övervaka trädgården med en strålkastare på 2 000 lumen på fasaden.


Vilka rättsliga villkor måste iakttas?

Användningen av utomhuskameror med belysning är bunden till rättsliga ramvillkor. Enligt svensk lag är det tillåtet att bevaka din egen egendom såsom din bostad, tomt eller ditt garage och förråd. Det är inte obligatoriskt, men det är bra att uppmärksamma övervakningen med en skylt så att besökare på fastigheten, t.ex. brevbärare eller gäster (även de som inte är välkomna), informeras om att fastigheten är videoövervakad. Se också till att följa tillverkarens anvisningar och informera dig om lokala bestämmelser.

Vad är tillåtet?

  • Bevakning av din egen egendom

Vad är förbjudet?

  • Övervakning av grannfastigheten eller någon annans tomt

  • Övervakning av gator och trottoarer

  • Övervakning av platser där allmänheten har tillträde

En viktig anmärkning: Om kameran registrerar en inbrottstjuv får videon inte publiceras på internet som en privat efterlysning. Filmerna måste överlämnas till polisen!


Vad ska man tänka på
för utomhuskameror med ljus

Direkt anslutning

Batteridrivet

Med stickkontakt


Hur skyddas utomhuskameror mot väder och vind?

För att klara de skiftande väderförhållandena utomhus är utomhuskamerorna utrustade med IP44 eller högre och materialet är särskilt temperaturbeständigt. Exakt information om respektive produkt finns i produktinformationen.

Finns det
integrerade / dolda kameror?

Enligt de rättsliga förutsättningarna måste besökare på fastigheten alltid informeras om videoövervakningen. Men det finns också mycket mer diskreta kameror, t.ex. i dörrklockan.


Jämförelse av utomhuskameror med ljus

  XLED Cam 1 Smartlight 7869-750 Smartlight 7892-750 Smart Security World
Varumärke Steinel Konstsmide Konstsmide Abus
Ljusstyrka 2.200 lumen 2.400 lumen 800 lumen 950 lumen
Skyddsklass IP44 IP54 IP54 IP55
Strömförsörjning Anslutning till elnätet Anslutning till elnätet Stickkontakt Anslutning till elnätet
Anslutning till elnätet Wi-Fi Wi-Fi Wi-Fi Internet eller Wi-Fi-nätverk
En radio-brygga krävs X X X X
Justerbar Vid montering Vid montering Vid montering Vid montering
Rörelsedetektor
Integrerad mikrofon
Nattseende-läge X
Inbyggd siren X X
Minneskort inkl. 8 GB SD-kort max. 64 GB –
inte inkluderad
max. 64 GB –
inte inkluderad
max. 256 GB –
inte inkluderad
Röststyrning X X X X
XLED Cam 1 Smartlight 7869-750 Smartlight 7892-750 ABUS Smart Security
  • Fraktfritt från 500 kr*
  • Gratis retur inom 50 dagar
  • Betala med Klarna faktura

Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

15% Rabattkod

*Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 1000 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Kan inte lösas in på produkter från varumärkena Homematic IP och Philips Hue.