TIPS

Inbrottsskydd med rörelsedetektorer

Rörelsedetektorer ger trygghet - när du parkerar i garaget, på gångar och i trapphus. Men de ger inte bara en optimal orientering utan är också en mycket bra förlängning av inbrottsskyddet. Eftersom inbrottstjuvar vanligtvis letar efter enkla sätt att ta sig in obemärkt - sensorstyrd belysning sätter käppar i hjulet för dem.

Ljus är en viktig del av inbrottsskyddet. Mörka hörn belyses effektivt när rörelse upptäcks. Detta gör huset till ett svårt mål för inbrottstjuvar.

Inbrottsskyddet

Om ljuset tänds blir även grannarna uppmärksamma på det och kan lätt avgöra om det är husägaren eller en inbrottstjuv.

För att uppnå en avskräckande effekt måste lampan omedelbart nå 100 % ljusstyrka och vara strömsäker. Detta uppnås optimalt med LED-belysningsteknik.


Hur fungerar rörelsedetektorer?

Olika tekniker används för rörelsedetektorer:

Infraröda sensorer
(PIR)

Infraröda rörelsedetektorer reagerar på när människor och fordon närmar sig genom att upptäcka rörliga värmekällor. De är mycket tillförlitliga, men upptäcker rörelser i sidled snarare än rörelser som närmar sig sensorn direkt.

Intelligent
Högfrekvenssensorer (iHF)

iHF (även radarsensorer) fungerar med hjälp av elektromagnetiska vågor och kan skilja djur från människor. De upptäcker rörelser oavsett riktning och ibland även genom tunna väggar eller dörrar.

Kamerasensorer
som registrerar bildinnehåll

Kamerasensorer utvärderar det inspelade bildinnehållet. Om en ändring sker, eller om vissa bildelement upptäcks reagerar rörelsedetektorn. De flesta kamerasensorer kan lätt skilja mellan människor och djur.


Var kan jag använda rörelsedetektorer som inbrottsskydd?

För ett omfattande inbrottsskydd med rörelsedetektorer är det mycket viktigt att inte bara belysa huvudentrén. Sido- och bak ingångar samt fönster och smala ingångar runt huset måste också säkras. Dessa ingångar föredras av inbrottstjuvar eftersom de ofta inte är direkt synliga.

Vid ytterdörren

Vid terrassdörren

På husets fasad och baksida

För övervakning av trädgården

Vid garageinfarten

För entrén till gården


Var ska rörelsedetektorer bäst placeras ?

Varje armatur med rörelsedetektor och särskilt separata rörelsedetektorer måste testas och justeras optimalt efter installationen för att täcka det område som ska skyddas, fullständigt och utan döda vinklar. Armaturen eller detektorn bör också monteras så högt som möjligt och inte vara lätt åtkomlig för en inbrottstjuv.

Många rörelsedetektorer, som kan monteras separat, har horisontellt och vertikalt svängbara optiska system.

Steinel IS

Den optimala inställningen av rörelsesensorn kontrolleras vanligtvis av en annan person. På så sätt kan man utan problem göra justeringar och justera strålvinkeln så att sensorn upptäcker rörelser på rätt avstånd, varken för långt borta eller för nära.


Avskräck inbrottstjuvar med automatiska belysningsscenarier

Inbrottstjuvar föredrar lättillgängliga byggnader där ingen är hemma och där de kan ta sig in utan att bli sedda. Om så inte är fallet kommer inbrottstjuven att fokusera på ett lättare mål.

Med intelligent närvarosimulering från smarta lampor och lampor i hemmet är det numera en barnlek att skapa intrycket av ett livligt hus.

Avskräck inbrottstjuvar

Smarta ljuskällor i olika rum kan programmeras via appen. Detta skapar ett intryck av "vardagsliv" i fastigheten.

App

Appen är intuitiv att använda. Om systemet för smarta hem också är integrerat i WLAN är det möjligt att få tillgång till belysningen oavsett var man befinner sig.


Vilka andra smarta tillbehör
finns tillgängliga för inbrottsskydd?

Att skydda den egna egendomen mot inbrott består av många faktorer, t.ex. dörrar, fönster och lås till byggnadsteknik med automatiska rullgardiner och persienner. Med moderna smart hem-system som Homematic IP eller smarta belysningssystem som Philips Hue kan smart hem säkerhet enkelt byggas in i efterhand.

Utomhus kameror

Utomhusarmaturer med kamera är integrerade i Wi-Fi nätverket. Före installationen måste man kontrollera om trådlöst internet når denna del av huset.

Nätverkssensor

Separata SD-kort med upp till 64 GB behövs ofta för att spela in högupplösta videor. Dessa ingår inte i leveransen.


Ett sista tips

Hur smarta skyddsåtgärderna än är, är fulla brevlådor ett tecken på att ingen är hemma. Att be grannen att tömma den regelbundet under semestern är en del av ett effektivt inbrottsförebyggande arbete.


  • Fraktfritt från 500 kr*
  • Gratis retur inom 50 dagar
  • Betala med Klarna faktura

Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

15% Rabattkod

*Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 1000 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Kan inte lösas in på produkter från varumärkena Homematic IP och Philips Hue.