Zu Hause bei... darkinterior

Hemma hos @my.black.home

Skandinavisk och enkel: :
Mary om sin svarta inredningsstil

Inspirerad av de norska fjällstugorna

„Svart utstrålar en mysig och avkopplande känsla.“

Kan du berätta om dig själv?
Jag heter Mary och är en frilansande grafisk formgivare som bor med min man i en skogsslätt i den Bayerska skogen.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?
Nordisk - med en sydlig touch! Jag gillar att kombinera svart med växter och naturmaterial. Det ger de mörka tonerna mer värme och en liten antydan till semesterkänsla. Jag tror att naturfärger kommer till sin rätt i kontrast med svart. Få andra fasadfärger smälter så naturligt in i omgivningen som svart träpanel.

Vad består din stil av?
En blandning av nordisk hemkänsla och urban loftkänsla.

Var samlar du inspiration för din mörka inredningsstil?
Vad som var avgörande för min inredningsstil var en hotellvistelse i Amsterdam. Rummet, badrummet och korridorerna var mestadels svarta och vi slappnade verkligen av i dessa omgivningar. Dessutom var vi på en fjällvandring i de norska bergen där vi blev kär i alla svarta, mörka timmerstugor. Naturligtvis får jag också inspiration från sociala nätverk och inredningstidningar, men de grundläggande idéerna uppstår ofta när jag reser.

Vad tycker du bäst om med den mörka inredningsstilen?
För mig utstrålar svart en obeskrivlig mysighet och lugn. Vi hade många olika färger på väggarna, men efter ett par månader behövde jag byta. Svart är tidlöst och kan kombineras med alla färger. När jag känner för färger köper jag hellre några nya kuddar, vaser eller andra dekorativa föremål.

En blandning av skandinaviskt mys och urban loftkänsla

Vilket märke i Lamp24 butiken passar extra bra med din inredningsstil?
Nordlux och FLOS ligger troligen högst upp på listan med sina enkla och rena linjer.

Varför bestämde du dig för just dessa lampor? ?
Golvlampan Nordlux är redan min favoritlampa. Eftersom den har ett batteri kan jag ta med mig den vart jag än är i trädgården. Lampan har också en 3-stegs dimmer som gör att den kan användas i alla situationer.

Vi hade länge letat efter en lämplig lampa för vår extremt långa trappa. Här har vi i 3 år haft den obligatoriska byggarbetslampan: en ensam glödlampa. Taklampan från FLOS med den 9 meter långa sladden var helt enkelt det perfekta valet för oss!

Och Cal bordslampan passar enkelt och enkelt perfekt i alla hörn av vårt hus. Vi kommer definitivt att flytta på den mycket. Denna lampa passar bra på skänk, på skrivbordet och på arbetsbänken.

Förälskad i de norska mörka stugorna

Vad är en av de viktigaste sakerna för dig när det gäller belysning?
Vad är en av de viktigaste sakerna för dig när det gäller belysning? Jag föredrar varma ljuskällor. Jag är inte så bekymrad över ljusintensiteten och tycker inte om när ett rum är så väl upplyst att det verkar kallt. Jag har fokuserat på många olika ljuskällor. Varje zon ska ha sin egen ljuskälla. När jag ligger i soffan och vill läsa en bok är det trevligt att ha en bordslampa nära soffan. Varför ska jag lysa upp hela rummet när det räcker med bordslampan?

Vad tyckte du bäst om med att handla på Lamp24? ?
Det otroligt stora och varierade sortimentet. Jag kunde klicka i butiken i flera timmar. Du kan hitta något för alla! Slutligen hittade jag mina drömlampor genom märkesutbudet. Fans av skandinavisk design hittar alltid något från de nordiska tillverkarna.

Black is beautiful – Shoppa nu

Har du en lamp-designer-it-piece som du drömmer om?
Jag har inga speciella favoriter. Det finns många coola lampor i många olika prisklasser. Jag tror att lampan måste vara tilltalande vid första anblicken och att du måste kunna visualisera lampan i ditt hus redan i tankarna.

Vilka produkter från Lamp24 har är på din önskelista?
Ohhh. Det finns många, många lampor på listan. Från Nordlux utomhuslampor finns det flera olika varianter som nog kommer att flytta in i vår trädgård.

„Fans av skandinavisk design hittar alltid något..“

Black Beauties för utomhus– Shoppa nu

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • 30 dagars öppet köp
  • Betala med Klarna faktura

Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

100 kr Rabattkod

*Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 750 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Gäller inte på vissa varumärken.