LED-vägglampor

Våra rekommendationer från denna kategori

  LED-vägglampor: belysning med det lilla extra

  Det är väl inget nytt att lysdioder har långt mer att erbjuda vad gäller energieffektivitet, livslängd och individuellt, mångsidigt ljus än andra ljusteknologier. Vägglampor är inget undantag. LED-vägglampor är första valet för moderna inredningar, klassiska stilar och skandinavisk minimalism – och utbudet är stort..

  Även otaliga världskända designer har börjat arbeta med vägglampor och förvandlat de till kreativa höjdpunkter. LED-ljustekniken underlättar detta. ”LED-teknologin har öppnat upp för nya möjligheter. Konceptet, den lilla kretsen och kompakta ljuskällan ger oss mycket mer utrymme”, säger Gigi Ranica, grundläggare och designer bakom Knikerboker. LED-tekniken tillåter former som aldrig förr. Och dessa lägger man märket till, i och med att vägglampor alltid befinner sig i ögonhöjd.

  OBS: Hos lamp24.se säljer vi LED-vägglampor med fast integrerade lysdioder och sådana med fattning, där en passande LED-ljuskälla ingår. Energieffektivitetsmärkningen som finns för alla varor innehåller all information, om du är osäker kring något.

  Och ja, du har inte missförstått det: Alla vägglampor med fattning kan uppgraderas till LED-lampor med samma fördelar. Du behöver bara välja rätt LED-ljuskälla.

  Vilken LED-vägglampa passar i vilket rum?

  LED-vägglampor

  I vardagsrummet

  Här har du ett gigantiskt utbud av stilar och former att välja mellan. Dessutom kan varje normal vägglampa (med utbytbar ljuskälla) förvandlas till en LED-vägglampa med hjälp av en passande LED-ljuskälla..

  Speciellt moderna är modeller i krom eller gips. En rund vägglampa i opalglas är också ett tidlöst vackert val. Lampor i mässing är snarare klassiska. Speciellt stilrena är klassiska modeller med dragströmbrytare.

  I hallen

  I smala hallar är tunna modeller det bästa alternativet. Dessa är kanske inte något blickfång, men sörjer för tillräcklig belysning för att knyta skorna eller kontrollera outfitten i spegeln. I stora hallar är det bara att välja och vraka. Här kan du även använda modeller som tar lite plats i rummet.

  Modern i krom och glas, klassisk-stilren i form av ljusstakar med eller utan skärm eller ädel med kristall. Moderna och klassiska LED-vägglampor är belysning och dekoration i ett!

  LED vägglampor
  LED vägglampor

  I sovrummet

  Här är LED-vägglampor vackra alternativ till klassiska nattduksbordslampor. En läslampa eller lampa för att hitta i mörkret integreras numera ofta i form av väggspotlighter ovanför nattduksbordet. .

  Modellerna borde vara svängbara så att du kan sitta upp för att läsa tidningen på morgonen eller sjunka ned i sängen med din favoritbok. Ett komfortabelt extra: en strömbrytare direkt på lampan. Ingen anslutning direkt vid sängen? Då är kanske en vägglampa med sladd och kontakt lösningen för dig!

  Vad borde man tänka på, när man vill ha en LED-vägglampa i badrummet?

  Innan du är redo för att möta andra människor, kan det vara skönt med en dusch på morgonen. Du tillbringar nog lite tid med att stå framför spegeln, gnugga ögonen, raka eller sminka dig samt tvätta och styla dig. Då kan belysning i badrummet som liknar dagsljus vara hjälpsam. Därför krävs inte bara en god ljusstyrka, utan också en god färgåtergivning..

  Vägglampor i badrummet fungerar oftast som spegelbelysning. I och med att LED-ljustekniken (utöver att vara energisnål) numera också är smart och därmed öppnar upp för nya möjligheter, ersätter LED-vägglampor nuförtiden ofta klassiska lysrör m.m..

  OBS: Lampor i badrummet borde alltid monteras av en elektriker – detta gäller även LED-vägglampor. Eftersom lampan ofta kommer i kontakt med fukt gäller speciella säkerhetsföreskrifter i badrummet. Badrummet indelas i IP-zoner som reglerar vilken kapslingsklass och spänning din lampa får ha.

  Vill du prata med en expert eller ha mer information om vilken lampa som är en möjlighet för ditt badrum? Hör av dig till vår kundtjänst. Kontaktuppgifterna hittar du nedan..

   

  Vilka smarta funktioner brukar en LED-vägglampa ha?

  Smarta produkter är överallt. Också lampor har blivit en del av den smarta vardagen. Du kan t.ex. tända och släcka vägglampan i hallen från andra sidan världen. ”Varför”, tänker du? För att du kanske har glömt det innan du tog på semester eller för att du vill att det ska se ut som om någon är hemma.

  Detta är bara möjligt med LED-ljusteknik. Denna ger ljustekniska möjligheter som man bara kan drömma om med andra produkter. Här är några exempel på funktioner som en LED-vägglampa (och andra lampor) kan ha:

  • RGB-färgväxel (med upp till 16 000 000 olika färger i några system)
  • Ändring av färgtemperaturen (varmvitt för en trevlig stämning, universal- och dagsljusvitt för arbete)
  • Styrning via fjärrkontroll, mobil eller surfplatta (beroende på systemet)
  • Dimbar LED-teknologi (med EasyDim till och med utan extra dimmer)
  • Programmerbara belysningsrutiner (alla app-styrda system))

  Ett tips: Systemet Philips Hue har riktigt många funktioner. Med lampor ur deras sortiment kan du (beroende på produkten) uppleva alla funktioner som nämns här själv.

  Hur ansluts LED-vägglampor?

  Viktigast av allt: Av säkerhetsskäl får elinstallationer bara utföras av en fackman och ska följa säkerhetsföreskrifterna.

  Varje lampa från Lampenwelt levereras med en monteringsanvisning och säkerhetsinstruktioner. Innan du anlitar någon till att sätta upp lampan, kan du kontrollera att förpackningen innehåller alla delar och att dessa är oskadade. Välj också var lampan ska monteras..

  Elektrikern kommer att göra följande: Kontrollera att inga dolda ledningar t.ex. i väggen kommer att skadas. Släcker dvärgbrytaren (säkringen) och säkra att den inte kan tändas igen. Kontrollerar och fastställer spänningen med en multimeter. Lägger ledningar och isolerar dessa. Lägger skyddsjordledaren (PE), neutralledaren (N) och ytterledaren ”fas” (L) på klämmen och kontrollerar att dessa sitter fast. Sedan kan lampan monteras och ljuskällan (om den inte är fast integrerad) sättas i lampan. Slutligen ska det kontrolleras att lampan sitter fast och strömmen ska tändas igen (säkringen). Det sista steget är att kontrollera att allt fungerar som det ska.

  Har du flera frågor t.ex. om monteringen, LED-tekniken eller lampor i badrummet? Vår kundtjänst hjälper dig gärna! Ring oss på telefonnummer +49 66 42-406 99 0 eller använd kontaktformuläret.

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • Gratis retur inom 50 dagar
  • Betala med Klarna faktura

  Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

  Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

  15% Rabattkod

  *Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 1000 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Kan inte lösas in på produkter från varumärkena Homematic IP och Philips Hue.