Endast

Extra rabatt: 11 % (från 1299 kr) eller 14 % (från 1799 kr) på nästan allt

Inomhuslampor upp till -65 %

Väggfackla

Filtrera och sortera
Filtrera och sortera 0
Sortering Bästsäljare
Färg
Stil
Rum
Material
Pris
Använd
Varumärke
Inklusive ljuskälla
Dimbar
Lampfattning
Med strömbrytare
Skyddsklass
Bredd ( i cm)
Använd
Form
Fjärrkontroll
Rörelsedetektor
Watt
Använd
Höjd (i cm)
Använd
Antal ljuskällor
Är justerbar på höjden
Utskjutning (i cm)
Använd
23 produkter
Filter
579,00 kr
Rek. pris - 5%
Rek. pris 609,50 kr
Det rekommenderade försäljningspriset är tillverkarens rekommenderade försäljningspris för produkten.
669,00 kr
Rek. pris - 50%
469,00 kr
Rek. pris - 50%
Rek. pris 939,00 kr
Det rekommenderade försäljningspriset är tillverkarens rekommenderade försäljningspris för produkten.
1 349,00 kr
Rek. pris - 30%
439,00 kr
Rek. pris - 30%
Rek. pris 629,00 kr
Det rekommenderade försäljningspriset är tillverkarens rekommenderade försäljningspris för produkten.
939,00 kr
Rek. pris - 21%
Rek. pris 1 199,00 kr
Det rekommenderade försäljningspriset är tillverkarens rekommenderade försäljningspris för produkten.
599,00 kr
Rek. pris - 40%
Rek. pris 999,00 kr
Det rekommenderade försäljningspriset är tillverkarens rekommenderade försäljningspris för produkten.
6 399,00 kr
3 299,00 kr
3 949,00 kr
1 999,00 kr
4 118,63 kr
4 649,00 kr
1 069,00 kr
10 499,00 kr
4 099,00 kr
2 399,00 kr
3 899,00 kr
2 299,00 kr

Väggfacklan:

en tidsresa från en medeltida borg till ett modernt hem

En väggfackla associerar man oftast med lugnande lågor som utstrålar ljus och värme i en romantisk borg. Verkligheten ser dock lite annorlunda ut. Facklor med beck användes faktiskt på medeltiden för att både belysa och värma upp gamla borgar, men dessa var oftast mycket kalla och allt annat än romantiska – inte minst för all sot och rök!

Dagens väggfacklor är dock så romantiska som de kan bli. Vacker design och drömlik belysning helt utan sot och rök i ditt mysiga hem. Låter det modernt? Det är det också. Den här guiden förklarar hur du kan kombinera en rustik känsla med en modern belysning och inredning.

Ser alla väggfacklor antika ut?

Även om väggfacklor har sina rötter i medeltiden och var mer eller mindre funktionella ljus- och värmekällor på den tiden, har de med tiden blivit till moderna inredningsobjekt. Det innebär dock inte att alla väggfacklor har en modern formgivning.

Rustika modeller består oftast av järn med en rostfärgad yta, ibland även med trä. Formerna är generellt något grövre, ibland med dekorationer och krusiduller, speciellt när stilen är inspirerad av medeltiden. En mellanting utgör väggfacklor som har en traditionell färg, dvs. mörkbrun eller svart, men en modern design. De är även stilrena inredningsobjekt i exempelvis lantliga stilar. Sedan finns det moderna varianter som har en abstrakt formgivning. De är gjorda av förkromad metall eller har element i klarglas (utöver lampskärmen), vilket ser bra ut och formar ljuset.

Vilken stil föredrar du?

väggfackla
väggfackla
väggfackla
väggfackla

Finns det vägglampor i fackeldesign med strömbrytare?

Till stilen skulle det nog passa bäst om du varje kväll går omkring med en fackla eller ett ljus i handen och tänder alla väggfacklor. I alla fall om du är ute efter en medeltida känsla i hemmet. Som tur är har vi hittat på andra sätt att tända ljuset på. Det är både säkrare och bekvämare (och inte minst moderna) att tända en vägglampa med en strömbrytare istället.

Självklart kan de flesta väggfacklorna tändas och släckas med en vanlig strömbrytare. Med en separat strömbrytare kan du dock skapa en ”ljusö” separat från alla andra ljuskällor i rummet med en ibland rustik, ibland modern charm.

Finns det väggfacklor med lysdioder?

Den som föredrar en medeltida känsla i ett rustikt hem tänker nog att lysdioder är så långt bort från en rustik stil som man kan komma. Tänk om. Ett alternativ är att sätta ett stilrent LED-kronljus i väggfacklan. Det sparar inte bara ström, utan ger även mysigt ljus (kom bara ihåg att välja en ljuskälla med en varmvit ljustemperatur). Är LED-ljuskällan också smart, kan den även skapa effekter som flackande ljus. Det liknar ändå lite en riktig väggfackla, eller hur?

Ett annat alternativ är väggfacklor med fast integrerad LED-ljusteknik. Här kan du leta länge efter en ljuskälla i form av ett ljus eller en kolv. Istället undrar du varifrån i den smala, förkromade lampkroppen ljuset kommer. Du ser: dessa ”väggfacklor” har en otrolig modern formgivning. De passar inte nödvändigtvis i en rustik, medeltida stil, men definitivt i moderna hem.

väggfackla

Vilka väggfacklor ser ut som äkta facklor?

Bara väggfacklor i trä som hålls av järnringar och med en äkta låga är riktiga väggfacklor? Det tycker inte vi. Dessutom skulle din brandvarnare aldrig vara tyst om du hade en traditionell väggfackla i hemmet. Om du har du en smart brandvarnare, skulle även mobilen konstant plinga till med alla push-meddelanden.

På tal om smarta hem: En smart ljuskälla med flackande effekter som lyser rött liknar ganska mycket levande ljus. Bestämmer du dig för en snarare antik modell med en rustik lampkropp i järn (kanske till och med en som är rostfärgad) och lite trä samt en beigefärgad lampskärm i glas som döljer ljuskällan, kommer din väggfackla ganska nära den äkta varan. Bara en modern och tidsenlig variant av denna som inte får din brandvarnare att löpa amok.

väggfackla
Visa mer Visa mindre

De överstrukna priserna motsvarar tillverkarens rekommenderade försäljningspris.
Alla priser är inkl. 25 % moms fraktkostnader tillkommer.

© 2024 Lampenwelt GmbH