- Föregående
- 1
- 2
- Nästa
Upp till 65 % rabatt + upp till 14 % extra rabatt (på nästan allt)
Om överdådiga formgivningar i form av blickfång som exempelvis ljuskronor inte är din grej, är vägginbyggnadslampor kanske något för dig. De är utseendemässigt den raka motsatsen, men har många fördelar som övertygar. Infällda vägglampor:
tar nästan ingen plats – de blir ett med väggen som de byggs in i
skapar en fantastisk ljusatmosfär, eftersom självaste lampkroppen är diskret, så att all uppmärksamhet riktas på ljuset
ger behagligt ljus och passar perfekt i moderna hem
kombinerar en puristisk design med funktionalitet
är populära lampor för både inom- och utomhusbruk – kom dock ihåg att välja en lampa med rätt IP-kapslingsklass (mer om detta längre ned)
Tips: Vägginbyggnadslampor kan med fördel användas som orienteringsljus i smala korridorer. På så sätt blir ett redan smalt rum inte ännu smalare. Behaglig och jämn belysning får du ändå.
Är du såld på hur lite plats infällda vägglampor tar? Samma här. Allt som lamporna behöver är lite plats i väggen. En sak ska du dock tänka på: Lamporna byggs som sagt in i väggen. Det innebär att den ändå tar lite plats i väggen. Dessutom är de inte lika enkla att montera som vanliga taklampor. Det är nog bäst om du ber en elektriker om hjälp. Det medföljer en praktisk monteringsanvisning som kan vara behjälplig.
Har du blivit nyfiken på hur en vägginbyggnadslampa monteras? Det viktigaste att veta är att olika dosor används för infälld montering, beroende på modellen. Har du frågor om installationen, kontakta vår kundtjänst. Kontaktuppgifterna hittar du nedan.
Tips: I produktdetaljerna kan du se hur mycket plats lampan ska ha i väggen. Där hittar du information om inbyggnadsdjupet och diametern.
Har vägginbyggnadslampan inte en direkt 230 volts anslutning, ska du ha en transformator. I så fall måste du dessutom komma ihåg att du ska ha plats för att inbygga transformatorn eller nätaggregatet. Det finns även vägginbyggnadslampor som har en 230 volts anslutning och lampor där LED-driftdonet är inbyggt. I så fall behöver du ingen transformator.
Jämnt, varmt och behagligt ljus som skapar en tilltalande atmosfär och säkerhet vid trappan är vad du har behov för? Tänk bara på följande: För att belysa trappstegen ska vägginbyggnadslampan monteras ganska lågt. Beroende på lampan är en bra höjd någonstans mellan 20–50 cm över trappstegen. Då blir man inte heller bländad av ljuset.
du ser möjliga snubbelrisker direkt
arkitekturen framhävs effektfullt
garanterad trivsel
Det finns ingen anledning till att endast använda vägginbyggnadslampor inomhus. De passar minst lika bra i trädgården och runt huset. Kom bara ihåg att modellen ska ha rätt IP-kapslingsklass. Från och med IP44 har lampan ett tillräckligt bra skydd för utomhusbruk. Med kapslingsklass IP44 är lampan dessutom skyddad mot inträngande föremål och vattenstänk.
Även för badrummet eller andra våtrum – exempelvis bastun – gäller: Rätt IP-kapslingsklass är ett måste. Det är dock flera ting som du ska ta hänsyn till: I badrum gäller elinstallationsreglerna enligt SS 436 40 0 avsnitt 701. Dessa regler indelar badrummet i områden som kräver olika IP-kapslingsklasser och klenspänningar. Det är bäst att anlita en elektriker som har koll på alla detaljer. Speciellt om lampan ska installeras i områden som är fuktiga eller kan bli våta. Säkerheten kommer alltid först!
Det finns några få vägginbyggnadslampor som tänds och släcks direkt via en strömbrytare. Oftast tänds och släcks infällda vägglampor centralt. Frågor på det? Prata gärna med vår kundtjänst. Kontaktuppgifterna hittar du nedan.
Kan du inte tänka dig något bättre än att ljuset tänds automatiskt när du kommer runt hörnet, till exempel bärandes med en stor bricka full av mat eller datorn och några böcker? I sådana situationer har du händerna fulla och ingen möjlighet för att trycka på strömbrytaren. En rörelsesensor kan göra det åt dig. Då tänds vägginbyggnadslampan enkelt via en extern rörelsesensor. Vill du veta mer om detta kan du ringa till vår kundtjänst. Kontaktuppgifterna hittar du nedan.
Vägginbyggnadslampor med modern LED-teknik är mycket populära. Ibland kan du även använda dem för att skapa färgade accenter och därmed en fantastisk ljusstämning. Utöver detta är lysdioder bara det bästa alternativet när det gäller belysning. Här får du en översikt över alla fördelar:
Jämfört med glödlampor sparar de 90 % energi, jämfört med halogenlampor 60 %
Tekniken är i princip underhållsfri
LED-ljuskällor och -lampor har en livslängd på upp till 50 000 timmar
Modern LED-teknik står för mycket hållbara ljuskällor
Lysdioder tänds direkt till 100 % ljusstyrka
Tack vare modern LED-teknik är kompakta formgivningar möjliga
Har du flera frågor som du gärna vill prata om med en av våra rådgivare? Vi glädjer oss till att höra från dig. Ta tag i luren och ring oss på 08-44 685 068 eller använd kontaktformuläret – vi försöker att återkomma så snabbt som möjligt.
De överstrukna priserna motsvarar tillverkarens rekommenderade försäljningspris.
Alla priser är inkl. 25 % moms fraktkostnader tillkommer.