Vägglampor i lantlig / rustik stil

Våra rekommendationer från denna kategori

  Vägglampor i modern lantlig stil – lika populära i stora staden

  Den lantliga stilen är inte på något sätt begränsad till hus på landet, utan passar även i moderna lägenheter i staden. Här menar vi faktiskt inte en gammaldags lantlig stil som många av oss har sett i gamla bondgårdar. Vi pratar om en modern version av country-stilen, som experimenterar med moderna, nordiska element som även passar utmärkt mitt i stora staden. Ett tips för att den nya stilen blir en succé: Eftersom vägglampan monteras i ögonhöjd för alla att se, ligger du inte fel om du inreder hela hemmet i mysig lantlig stil.

  Vad utmärker en lantlig stil?

  Den moderna lantliga stilen är mysig och jordnära kombinerad med klara strukturer och trendiga accessoarer blir det en hit. Dessutom är material som massivt trä, keramik, glas och järn ett måste i en modern lantlig stil. Låt dig inspireras.

  vägglampor antlig stil
  vägglampor antlig stil
  vägglampor antlig stil

  Hur högt borde en vägglampa hänga?

  Undvik framför allt en sak: att den hänger i en höjd där man tittar rakt in i ljuskällan och blir bländad. Ett ljusutsläpp uppåt och nedåt är därför en god idé. Monteras lampan i väggens övre tredjedel – dvs. ca i ögonhöjd – tittar man på lampan och inte självaste ljuskällan. På så sätt skapas behagligt indirekt ljus som passar fantastiskt bra till en mysig lantlig stil.

  Bra att veta: Det finns även vägglampor som aldrig bländar, oavsett från vilket håll du tittar på dem, till exempel när lampan har en satinerad skärm. Denna döljer ljuskällan, så att ingen bländas, men har nästan ingen inverkan på ljusstyrkan.

  Hur installeras en vägglampa?

  Nu vet du redan att den inte ska blända. Därför borde vägglampor monteras, så att man varken ovanifrån eller underifrån kan titta direkt på ljuskällan. Helst ska den alltså hänga ca 5 cm ovanför ögonhöjd, då blir du inte bländad. I praktiken innebär det att den ska monteras i en höjd på 1,70 till 1,80 cm.

  Innan du monterar lampan ska du noggrant läsa igenom specifikationerna och säkerhetsinstruktionerna i bruksanvisningen. Bäst av allt vore det om en elektriker monterar lampan åt dig. Säkerheten kommer nämligen alltid först. 

  Är vita vägglampor i lantlig stil på modet?

  En lantlig stil och vit färg är en oslagbar kombo. Det självklara materialvalet här är keramik. Sådana lampor passar speciellt bra i vackra kök i lantlig stil. De passar även bra i vardagsrum och matsalar – speciellt när de kombineras med vintage-möbler i trä. Ett annat snyggt alternativ i vitt och lantlig stil är glas i alabasterdesign – ännu en ljus färg som kan integreras i en romantisk lantlig stil.

  vägglampor antlig stil
  vägglampor antlig stil
  vägglampor antlig stil

  Finns det lantliga taklampor med strömbrytare?

  Vill du bara kunna tända ljuset direkt på lampan med hjälp av en drag- eller vippströmbrytare? Inga problem. Går in på hemsidan och välj filtret ”med strömbrytare”. Seden behöver du bara bocka av ”ja” och så visas alla lantliga lampor med strömbrytare. Har du frågor, kontakta gärna vår kundtjänst. Kontaktuppgifterna hittar du nedan.

  Finns det vägglampor i lantlig stil och smidesjärn?

  Innebär en lantlig stil för dig rustika och antika objekt? Då tänker du nog på en vägglampa i smidesjärn. Är det just detta du är på jakt efter, sök efter ”smidesjärn” på hemsidan och låt dig inspireras. Där finns det verkligen vackra vägglampor som passar perfekt i moderna, urbana lägenheter i lantlig stil, men även bondgårdar på landet. 

  vägglampor antlig stil

  Finns det väggfacklor i lantlig stil?

  Väggfacklor är inte bara något för borgar och slott, utan utgör även en charmerande dekoration i lägenheter i lantlig stil. Trots deras smala form sörjer de för en rustik känsla i rummet och ett lysande blickfång på väggen. Sök efter ”väggfackla” på hemsidan och hitta din i favorit bland resultaten.

  Har du flera frågor om en modern lantlig stil och dess varianter? Då finns vår kundtjänst här för att hjälpa dig. Ring bara till 08-44 685 068 för att få svar på alla dina frågor eller använd kontaktformuläret. Vi återkommer så snabbt som möjligt.

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • Gratis retur inom 50 dagar
  • Betala med Klarna faktura

  Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

  Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

  15% Rabattkod

  *Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 1000 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Kan inte lösas in på produkter från varumärkena Homematic IP och Philips Hue.