Moderna golvlampor

Våra rekommendationer från denna kategori

  Ett perfekt sätt att skapa mysiga ”ljusöar” på: moderna golvlampor

  Sanningen är att inte alla moderna golvlampor kan allt. Lyckligtvis finns det istället många olika modeller med helt olika funktioner och i olika stilar. Detta betyder dock också att du först ska tänka över vad du förväntar dig av din moderna golvlampa, innan du bestämmer dig för en modell. Vad brukar du göra där du vill ha en ny lampa? Koppla av med en bok, belysa hemmakontoret eller pyssla med barnen? Du kan också använda en modern golvlampa för att skapa vackra ”ljusöar” och på så sätt indela rummet i olika områden. Det är bara fantasin som sätter gränser.

  Vilka sorters moderna golvlampor finns det?

  Förenklat kan man indela lampor på följande sätt:

  • Klassiska golvlampor:
   består av en lampfot och en rak stomme, i vanliga fall också av en lampskärm. Det finns också lampor som klarar sig helt utan skärm och ljuskällan är istället på ett lekfullt sätt integrerad i stommen. Klassiska golvlampor används för att indela rummet i områden och skapa vackra ”öar” med hjälp av ljuset.
  • Båglampor:
   har – som namnet redan antyder – en böjd stomme. Lampfoten kan enkelt placeras under soffan, medan ljuset ljussätter den ovanifrån.
  • Uplight-golvlampor:
   belyser taket. Det är just detta som skiljer dem från vanliga golvlampor. Har du ett ljust tak, fördelas ljuset speciellt vackert och mjukt i hela rummet. De flesta uplight-golvlamporna har dessutom en extra läslampa med en flexibel lamparm. Hur praktiskt som helst!  
  • Trebenta golvlampor:
   är annorlunda. De har tre ben likt ett kamerastativ och finns med en mängd olika skärmar. Textilskärmar med trästommar passar exempelvis perfekt till en mysig skandinavisk stil.
  moderna golvlampor
  moderna golvlampor
  moderna golvlampor

  Vilka ljuskällor ska sättas i moderna golvlampor?

  Snälla, säg inte glödlampor nu. Eller till och med halogenlampor. Det hade du inte tänkt dig? Vad bra. Den moderna LED-tekniken har nämligen många fördelar jämfört med de gamla ljuskällorna. Det gör valet så mycket lättare:

  • Spara pengar och skona miljön
  • 80–90 % mindre energiförbrukning än med glödlampor
  • 50 gånger längre livslängd
  • Upp till 50 000 timmars belysning
  • LED-ljuskällorna blir inte varma och håller därmed mycket längre

  Tips: I många moderna LED-golvlampor är ljuskällorna redan fast integrerade. Har du en golvlampa med fattning, kan du bara uppgradera den med en LED-ljuskälla. Ersätt bara den gamla ljuskällan med en ny LED-lampa med passande sockel.

  Är moderna golvlampor dimbara?

  Tänk om det inte skulle finnas dimbara golvlampor! Det är ju golvlampan som gör rummet mysigt och en funktion för att dimra ljuset hjälper så klart mycket. För att vara säker på att modellen verkligen kan dimras, kan du använda motsvarande filter på hemsidan för att hitta rätt produkt. Du kan välja mellan en vanlig dimmer eller en med touch-funktion – extremt praktiskt ju!

  I vilka rum passar moderna golvlampor?

  Du har valet. Vardagsrummet, matsalen, sovrummet, hallen, kontoret eller barnrummet. Moderna golvlampor i tilltalande design ser alltid och överallt bra ut. Tips: Vi rekommenderar dock att inte placera en golvlampa i ett mycket litet rum, eftersom den tar en del plats på golvet. Samma gäller för våtrum som badrum och kök. Golvlampor har vanligtvis inte rätt IP-kapslingsklass till det.

  moderna golvlampor
  moderna golvlampor
  moderna golvlampor

  I vilka färger och material finns moderna golvlampor?

  Även här är det bara att välja mellan de många möjligheterna. Allt efter tycke och smak kan du hitta fantastiska modeller i din favoritstil. Det finns allt från enkla designobjekt till iögonfallande modeller med kraftiga träben i skandinavisk stil till iögonfallande blickfång i olika färger och former. Välj dina preferenser med hjälp av filtren för färg och material.

  Är du osäker på vilken modern golvlampa som passar bäst i din bostad? Hör av dig till vår kundtjänst, så hjälper vi dig. Ring till 08-44 685 068  eller använd kontaktformuläret.

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • Gratis retur inom 50 dagar
  • Betala med Klarna faktura

  Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

  Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

  15% Rabattkod

  *Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 1000 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Kan inte lösas in på produkter från varumärkena Homematic IP och Philips Hue.