Bordslampor

Bordslampor - en mångsidig artikel när det gäller design och funktion

Bordslampor är en av de vanligaste belysningsarmaturerna för alla rum. Det kanske inte kommer som en överraskning - bordslampan har vissa egenskaper som gör att de lätt hittar sin plats som gör att de på ett okomplicerat sätt fyller en funktion. Den flyttbara bordslampan ansluts med kabel och uttag och sörjer för ljus exakt där det behövs. Ibland handlar det inte ens om att bordslampan "behövs". Ofta uppfyller nämligen bordslampan inte bara praktiska ändamål utan fungerar också som ett angenämt extraljus. Bordslampornas  mångsidiga design passar perfekt för att uppfylla olika användningsstilar och effekter. Beroende på den använda ljuskällan - glödlampor, energisparlampor eller - ännu bättre - LED-lampor kan ljuseffekten göras personlig och samtidigt energisnål och effektiv.

Upptäck mångsidig design hos bordslampor i vår shop

Bordslampor används naturligtvis också för dekoration. Föreställ dig ett klassiskt inrett vardagsrum med en klassiskt utformad bordslampa med vit opalskärm och prydd mässingsstomme på ett sidobord. Föreställ dig en matsal i lantlig stil med en rustik bordslampa med smidd fot och en lampskärm i färgen "Champagne" eller andra varma beigenyanser på fönsterbrädet. I sovrummet passar nog moderna nattduksbordslampor bättre och bjuder dessutom in till ett mysig lässtund med sin enkla design. Vill du ställa upp en armatur på byrån eller sidobordet i hallen som välkomnar dina gäster? En kristallbordslampa är ett perfekt alternativ. Bordslampor finns att tillgå för varje inredningsstil och finns i många, många olika varianter och utföranden. Vi erbjuder dessutom ett stort urval av handplockade designerlampor från kända märken, tillverkare och designers som FLOS eller Ingo Maurer. Armaturerna från dessa företag är så vackra att de uppfattas mer som ett konstverk än som en bordslampa:

Bordslampans klassiska utformning

En vanlig bordslampa är i regel maximalt 70 cm hög och är utrustad med både en ståfot och en skärm. Kombinationen och utförandet av dessa två komponenter gör det möjligt att skapa mångsidiga produkter. Vanliga skärmmaterial är naturligtvis glas men också plast och textilier. En av de mest kända bordslamporna med en glasskärm är originalbordslampan från Wagenfeld. Detta är en originalprodukt med en omfattande tysk historia, äkthetscertifikat och ett produktnummer - dessa armaturer hitta du på Lamp24.se från tillverkaren Tecnolumen. Lampskärmar av tyg ger ett särskilt behagligt ljus som ändras beroende på typen av tyg. Skärmar i bomull eller siden är särskilt omtyckta. Utföranden i läder kanske också är något för dig? Plasskärmar finns att tillgå i många olika färger. Prova att matcha färgen med rummet: förslagsvis en svart lampskärm i ett annars vitmålat rum, eller en grön lampskärm i barnrummet. Bordslampans fot kan utformas på en mängd olika sätt. Glöm inte att ta en titt på våra bordslampor med ståfot i trä. Dessa typer av armaturer passar särskilt bra in i den lantliga stilen och ger ett behagligt intryck i köket. Vi har nämnt många olika utföranden och ändå har vi inte gått igenom en bråkdel av kategorin! Du kanske vill låta dig överraskas? Börja då prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev för nyheter, erbjudanden och information om särskilt vackra lampor och ljuskällor.

Bordslampan: inte bara vacker utan även praktisk

I vår online hittar du kategorier med bordslampor som fyller en tydlig praktisk funktion: skrivbordslampan och klämlampan. Den sistnämnda armaturen utmärker sig för mer komfort än en vanlig bordslampa: med hjälp av en fastklämningsanordning kan armaturen monteras på en bordskant eller en dörrkarm. Oftast är skärmen utformad som en spotlights. Detta innebär direkt och flyttbar extrabelysning. Användningsområden kan vara t.ex. ett badrum utan fönster eller ett mörkt område under ett köksskåp. För denna typ av belysningsproblem rekommenderar vi också möbelinbyggnadslampor eller stickkontaktslampor. Skrivbordslampan - en praktisk produkttyp i denna kategori - omfattar armaturer för skrivbordet som har som syfte att belysa utvalda områden på skrivbord eller bord. Ett exempel: En avslappnade stund på soffan kräver mycket mindre ljus än koncentrerat arbete vid ett skrivbord.

Belysnings med bordslampor - en överblick

Ljuset från skrivbordslampan sörjer för riktad belysning vid arbetsplatsen och skapar optimalt ljus. Armaturernas praktiska läggning betyder inte att de inte också ska vara vackra i form av högkvalitativ design. Även dekorativa bordslampor kan fungera som praktisk belysning. Bordslampan kan fungera som en typ av områdesbelysning. I regel kan man inte skaffa tillfredsställande allmänbelysning med bordslampor - för detta passar pendellampor och taklampor bättre. Stålampan, en golvlampevariant sörjer för ljus i rummet utan att ensam kunna skaffa god allmänbelysning. En stålampa med läslampa (ofta i form av LED) kan överta uppgiften från en bordslampa att skapa läsljus. Bordslampan är ofta det första valet för inomhusbruk när det gäller att skapa områdesbelysning. I ett vardagsrum sörjer en bordslampa för tillräcklig ljusstyrka för läsning eller för mjukt, diskret och avlastande ljus för TV-tittande. Bordslampa kan fylla hallen med varmt, inbjudande ljus som drar till sig blickarna från gäster. I sovrummet fungerar bordslampan också som nattduksbordslampa för läsning och placerad på ett fönsterbräde ger en bordsarmatur ett inbjudande intryck som drar till sig blickarna från förbigående. "Vilket vackert hus!" kommer personer som gästar ditt hem att utbrista. Rätt lampor och ljuskällor kan ha denna inverkan på människor!

Spara energi med LED-bordslampor

Bordslampan är som vilken produkt som helst som kräver ström för att drivas. Ofta snålar vi med belysningsinredning för att skona plånboken. Så måste det inte vara längre. LED-tekniken utgör en enastående möjlighet att skapa en effektivt belyst och vacker miljö och samtidigt spara in pengar och energi. Många designers från kända märken (även produkter från Lampenwelt.com räknas dit) använder sig av fastmonterade LED-ljuskällor för optimalt och sparsamt ljus. Låt dig svepas in i belysningens värld redan idag på Lamp24.se eller ta en titt på våra aktuella erbjudanden - kanske hittar du din drömarmatur!

 

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • 30 dagars öppet köp
  • Betala med Klarna faktura
08-44 685 068

mån-fre. 9 till 17

Hitta rätt belysning till ditt hem

Exklusivt införande i vårt nyhetsbrev

kr 75 Rabattkod

*Giltig till den 31.12.2018 vid ett beställningsvärde om 500 kr. Går inte att kombinera med andra kuponger.