Taklampor

Våra rekommendationer från denna kategori

  Taklampan – hemmets viktigaste ljuskälla

  Taklampor ger en god allmänbelysning och är en central del av heminredningen. Förutom att vara viktiga och dekorativa inslag i interiören, bidrar de med sitt ljus även till att sätta möbler, tapeter och gardiner i en god dager.

  Taklampor är de viktigaste ljuskällorna i våra hem och kan användas på en rad olika sätt. De fälls in eller hängs upp i taket och finns i en rad olika utföranden, storlekar och tekniker till både kök, sovrum, barnkammare, badrum och matsal.

  Modern Taklampa

  Vilken funktion ska taklampan fylla?

  Innan du bestämmer dig för taklampa är det bra att tänka igenom vilken funktion den ska fylla i det aktuella rummet. Ska den fungera som ett dekorativt inslag som knyter ihop och skapar helhet i rummet? I så fall bör du ta en närmare titt på våra designertaklampor vars unika former och utföranden tillför rummet både stil och personlighet. Kanske vill du ha en taklampa som framhäver en viss del av rummet, till exempel en tavla på väggen eller myshörnan? Då är spotligths i taket med separat ljusjustering det bästa valet. Denna lösning är även praktisk över köksbänken, där det är viktigt med bra och direkt arbetsbelysning. Vi har även eleganta lampor tillverkade av fint opalglas vars bländfria och mjuka ljus skapar en behaglig atmosfär i rummet.

  Rätt lampa på rätt plats

  Våra taklampor finns i en rad olika former och utföranden där du kan välja design, färg, mönster och storlek beroende på var du vill hänga upp din taklampa. En stor taklampa – gärna en pendellampa – passar till exempel extra bra över middagsbordet. En pendellampa kan höjdjusteras så att den lyser upp bordet utan att störa. Mindre taklampor passar bäst i mindre rum med begränsad yta eller när du inte vill sätta själva ljuskällan i fokus. Du kan även kombinera en taklampa med bordslampor eller vägglampor i samma stil för att skapa ett mer enhetligt och harmoniskt intryck i rummet. Utbudet och valmöjligheterna är även stora när det gäller material. Med allt från textil, kristall, mässing till trä i sortimentet är chansen stor att du hittar något som passar just dig och dina behov.

  Trygg och vacker belysning

  Det är inte bara taklampornas form, material och färger som varierar – det finns även många ljuskällor att välja mellan, med både varmvitt och kallvitt ljus, beroende på önskad belysning. Hos oss hittar du taklampor för allt från halogenlampor och kompaktlysrör till lysdioder (LED). LED-taklampor är mycket populära eftersom de är tryggare och miljövänligare än traditionella glödlampor och håller i upp till 25 000 timmar.

  Våra taklampor för badrum har en kapslingsgrad på IP44, vilket gör att de tål smuts och fukt. Vissa av taklamporna är dessutom utrustade med en sensor som automatiskt tänder lampan när du går in i rummet. Och väljer du en taklampa med dimmer, är det enkelt att justera ljusstyrkan för att skapa rätt stämning.

  Urvalet av takbelysning och taklampor är lika stort och varierat som de många användningsområdena. Bläddra igenom vårt sortiment av taklampor för att hitta dina favoriter och ta dig gärna en titt på vår blogg för att få inspiration till belysningen hemma!

  Hitta den perfekta taklampan till ditt hem

  • Mycket att välja bland: Vårt utbud rymmer taklampor i en rad olika färger, mönster och storlekar, vilket gör det enkelt för dig att hitta rätt belysning till ditt hem.
  • Trygga, ekonomiska och vackra: Många av våra taklampor använder LED- lampor vars behagliga ljus skapar en varm och mysig stämning i rummet. LED-lamporna alstrar mycket lite värme, är energieffektiva och har lång livslängd.
  • Flera stilar, färger och material: >:Oavsett om du är på jakt efter en exklusiv kristallkrona till vardagsrummet eller en klassisk taklampa i glas till sovrummet har vi taklampan för dig!
  • Enkla att kombinera: Taklamporna kan kombineras med vägg-, bords- och golvlampor. Använd taklampa som huvudbelysning och vägglampan för att skapa djup och framhäva föremål du gillar. Använd antingen samma stil och design på alla lampor alternativt bryt upp och skapa fina kontraster – valet är ditt!
  Klassisk taklampa

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • 30 dagars öppet köp
  • Betala med Klarna faktura

  Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

  Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

  100 kr Rabattkod

  *Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 750 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Gäller inte på vissa varumärken.