Taklampor i trä

Våra rekommendationer från denna kategori

  Mysigare finns inte: taklampor i trä

  Naturlig. Sensuell. Varm. Allt detta och mycket mer får du med trä som material, som dessutom står för en extrem mysig stämning i interiören. Det finns i fina och grova varianter, allt efter kvaliteten och träets struktur. I form av en lampa – och kombinerad med en varmvit ljusfärg – träder fördelarna med detta material verkligen fram. 

  Finns det LED-trälampor?

  Träets fantastiska naturliga känsla kombinerad med modernaste ljustekniken – kan du tänka dig något bättre? Svaret är alltså: Ja, det finns trälampor med LED-ljuskällor – sådana som är fast integrerade och sådana som kan bytas ut. Fördelarna med LED-tekniken är nästan lika många som de är övertygande:

  • du sparar 90 % energi jämfört med vanliga glödlampor
  • de är bättre för miljön, eftersom lysdioder är fria från kvicksilver
  • du behöver inte krångla med ljuskällor som ska bytas
  • dina lampor tänds alltid direkt och behöver inte värmas upp som energisparlampor
  • tack vare kompakt ljusteknik är många flera formgivningar möjliga
  taklampor i tra

  Häftiga accenter med trästruktur?

  Inget problem! Tänker du på drivved som har rest långa vägar, träbalkar i gamla hus och dekorativa kvistar? Sluta inte där och föreställ dig, hur du vill att din taklampa ska se ut. I vår webbshop hittar du lampor med olika strukturer. Det finns något för alla.

  Finns det taklampor som bara liknar trä?

  Givetvis finns det också taklampor som bara ser ut som om de skulle vara gjorda av trä, men inte är det. Den som inte bryr sig speciellt mycket om lampan är gjord av trä eller bara se ut som så har alltså ett ännu större utbud att välja mellan.

  I vilka stilar finns taklampor i trä?

  När man tänker på trä som material tänker man först och främst på den lantliga stilen och en mycket rustik inredning, men även den skandinaviska stilen förknippas ofta med trä. Även i studentbostäder och klassiska interiörer ser detta populära naturmaterial inte felplacerat ut och till och med fans av vintage-objekt kan göra ett fynd bland våra taklampor i trä. Testa dig bara fram och sök på dina favoritegenskaper med hjälp av sökfunktionen på vår hemsida – du hittar säkert något som passar just dig.

  taklampor i tra
  taklampor i tra
  taklampor i tra

  I vilka rum passar taklampor i trä?

  I princip finns det inga gränser för vad du kan göra med din taklampa. Allt från vardagsrummet till matsalen och sov- eller barnrummet: taklampan i trä är alltid ett bra val. I rum som kan bli fuktiga eller till och med våta borde du dock tänka på att lampan ska ha rätt kapslingsklass. Vatten och elektricitet har aldrig fungerat speciellt bra ihop. I tabellen får du en överblick över kapslingsklasserna

  Siffriga IPX4
  0 Inget skydd
  1 Säker mot fasta främmande föremål ≥ 50 mm
  2 Säker mot fasta främmande föremål ≥ 12,5 mm
  3 Säker mot fasta främmande föremål ≥ 2,5 mm
  4 Säker mot fasta främmande föremål ≥ 1 mm
  5 Dammskyddad
  6 Dammtät
  Siffriga IP4X
  0 Inget skydd
  1 Säker mot vertikalt droppande vatten
  2 Säker mot lutande droppande vatten
  3 Säker mot sprutvatten
  4 Säker mot stänkvatten
  5 Säker mot vattenstrålar
  6 Säker mot starka vattenstrålar
  7 Säker mot tillfällig nedsänkning
  8 Säker mot kontinuerlig nedsänkning

  Finns det dimbara taklampor i trä?

  Självklart. Det finns väl inget som passar bättre till världens trevligaste material än världens trevligaste ljus? Vill du ha en dimmer, behöver du bara välja kategorin ”taklampor” samt filtren ”trä” och ”dimbar”. Sedan kan du se alla dina möjligheter i en mycket översiktlig lista.  

  Har du fler frågor om taklampor i trä? Tveka inte att fråga vår kundtjänst. Ring till 08-44 685 068 eller använd kontaktformuläret.

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • Gratis retur inom 50 dagar
  • Betala med Klarna faktura

  Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

  Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

  15% Rabattkod

  *Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 1000 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Kan inte lösas in på produkter från varumärkena Homematic IP och Philips Hue.