Moderna vägglampor

Våra rekommendationer från denna kategori

  Vad är det som gör moderna vägglampor moderna?


  ”Modernt” kan vara mycket. Det kan lika väl vara en inredningsstil som en belysningsteknik – eller en syn på livet! Låter det överdrivet? Moderna vägglampor kombinerar faktiskt allt det där. Det som gör en vägglampa modern är nämligen inte bara utseendet, utan även ljustekniken (eller åtminstone att den är kompatibel med modern ljusteknik).

  Används denna och väljer man samtidigt högkvalitativa, hållbara produkter, har man även en miljövänlig syn på livet. Är du en av dem? Då har du kommit till rätt ställe, här på lamp24.se!

  Hur används moderna vägglampor i olika rum?

  Oavsett om det är i vardagsrummet, badrummet eller korridoren: moderna vägglampor ser alltid snygga ut! Ändå borde man välja olika lampor för olika rum. Vägglampans formgivning ska trots allt passa till rummet. I våtrum som badrum ska man dessutom ta hänsyn till kapslingsklasser.

  OBS: Din vägglampa borde alltid installeras av en elektriker!

  moderna vägglampor

  I vardagsrum

  ”Se vad jag har fått”, säger du och tar gästerna med i vardagsrummet. Var annars, eftersom vardagsrummet är trots allt rummet för modern inredning. Det är oftast i vardagsrummet där nya lamptrender dyker upp först. Eller vet du ett bättre ställe för att visa upp din nya moderna vägglampa i trä eller betong?

  Moderna vägglampor används dock inte bara för att visas upp. De fungerar som områdesbelysning (i form av en spotlight) eller som komplement till allmänbelysningen (när lampan lyser indirekt). Moderna vägglampor kan också användas bara för att skapa en vacker atmosfär (t.ex. strukturerat ljus från lampor som lyser både uppåt och nedåt).

  moderna vägglampor

  I korridorer och trapphus

  I (de flesta) korridorer har man ont om plats och när korridoren är så smal, att man alltid måste undvika vägglampan som sträcker sig ut i rummet, blir man nog ganska snabbt trött på det.

  Därför är moderna vägglampor med LED-teknik och en tunn konstruktion ett bra alternativ i korridorer. De är snygga – ibland till och med futuristiska, i alla fall när man fortfarande är van vid klumpiga glödlampor. En lampa, där ljustekniken i princip är osynlig, gör i så fall verkligen ett modernt intryck!

  vägglampor modern

  I badrum

  I badrum finns det några saker man ska ta hänsyn till vid valet av en vägglampa. Moderna vägglampor för badrum får man oftast i form av spegelbelysning med förslutna akrylskärmar och en förkromad stomme till exempel.

  Varför? För att det finns inget farligare än öppna armaturer i våtrum. Då spelar det ingen roll hur snygg lampan är: fukt och elektricitet är en livsfarlig kombination! En lampa som ska monteras i badrum måste ha en viss kapslingsklass för att kunna användas i olika skyddsområden. En elektriker kan hjälpa dig med det.

  Vill du prata om det med en av våra experter? Hör av dig till vår kundtjänst. Kontaktuppgifterna hittar du nedan.

  Vilken teknik gör vägglampor moderna?

  Din lampa har kanske en modern formgivning och består av ett högkvalitativt material, men vad är det som gör en modern vägglampa verkligen modern? Tekniken förstås. Och den är bara modern om du väljer LED-tekniken.

  Det finns två olika sorters LED-lampor: sådana med fast integrerad ljusteknik och sådana med utbytbara ljuskällor.

  Fast integrerade lysdioder i moderna vägglampor

  Fast integrerad LED-teknik kan inte bytas ut. Det behöver du heller inte, eftersom lysdioder håller i många år. Det betyder faktiskt att du aldrig igen behöver krångla med en ljuskälla som har gått sönder. Ännu en stor fördel: Integrerad LED-teknik möjliggör ovanligt kompakta former, till exempel mycket tunna profiler, eftersom ljustekniken också är det.

  modern wall lights


  Utbytbara LED-ljuskällor i moderna vägglampor

  Helt fantastiskt! Föreställ dig att du har hittat vägglampan som du alltid har drömt om, men den har ingen LED-teknik. Då har du möjlighet för att uppgradera den. Hur gör man då? Enkelt, genom att byta ut ljuskällan, precis som vilken ljuskälla som helst. Ta ut den gamla halogen- eller energisparlampan och sätt i en ny LED-lampa (med passande sockel). På så sätt förvandlas din favoritvägglampa i modern stil till en LED-lampa som är modern på alla sätt och vis.


  Varför ska jag använda lysdioder med min moderna vägglampa?

  Eftersom ljustekniken…

  • sparar upp till 90 % energi och pengar jämfört med glödlampor
  • håller i upp till 50 000 timmar och därmed producerar mindre avfall och behöver inte underhållas
  • tänds direkt till 100 % ljusstyrka och behöver inte värmas upp
  • möjliggör vackert ljus för vardagsrum och kontor
  • (möjliggör tekniska underverk som smart belysning)


  Är moderna vägglampor dimbara?

  Dimbar belysning är ganska modern, eller hur? Eller tycker du att det är standard, eftersom du är van vid det från glöd- och halogenlamporna i din gamla vägglampa? Oavsett vad: LED-ljustekniken (den modernaste tekniken för vägglampor) är tyvärr inte alltid dimbar. Är den dimbar, borde du prata med våra experter om vilken dimmer som krävs.

  Vill du komma igång meddetsamma finns det den enklaste dimbara tekniken av alla: EasyDim-tekniken. Namnet säger allt: dimrad belysning på det enklaste sättet.

  Vad innebär det?

  • Hela tekniken integrerades i ljuskällan (i form av en separat ljuskälla eller fast integrerade lysdioder)
  • så att du inte behöver någon extern dimmer.
  • Du behöver inte heller en vriddimmer m.m. för att dimra ljuset.
  • Istället tänder du ljuset med hjälp av en vanlig strömbrytare.
  • Du behöver bara trycka på den en gång till, efter du har tänt lampan, för att släcka ljuset snabbt, sedan startas dimringen automatiskt.
  • Trycker du återigen två gånger, väljs den nuvarande ljusstyrkan.

  modern wall lights easy dim

  Räcker det inte? Nästa steget är smart belysning. Sätt en smart ljuskälla i din moderna vägglampa, öppna appen, parkoppla dina lampor. Dimra ljuset, ändra ljusfärg

  och häpna över vad din moderna vägglampa kan (och i princip alla andra lampor)!

  Ibland har man även frågor om moderna vägglampor. Som tur är finns vi här för dig. Ring till  08-44 685 068 

  eller använd kontaktformuläret.

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • Gratis retur inom 50 dagar
  • Betala med Klarna faktura

  Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

  Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

  15% Rabattkod

  *Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 1000 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Kan inte lösas in på produkter från varumärkena Homematic IP och Philips Hue.