Moderna taklampor

Våra rekommendationer från denna kategori

  Ingen vill vara utan: moderna taklampor

  Ärligt talat: inget rum utan är komplett. En modern taklampa finns i de flesta rummen och sörjer för behaglig allmänbelysning. Bara vid matbordet är pendel- och vägglampor ett alternativ. I alla andra rum vill man dock inte vara utan den. Det betyder förstås inte att den inte harmoniserar perfekt med många andra lampor – som t.ex. golvlampan för områdesbelysning och vackert belysta delar av rummet eller dekorationsbelysning.

  moderna taklampor

  Hur monteras en modern taklampa?

  Det beror på modellen. Men oroa dig inte: varje modern taklampa som du beställer kommer med en praktisk monteringsanvisning med ritningar som innehåller alla mått. Har du flera frågor? Inga problem. Du kan alltid ringa till vår kundtjänst och fråga om allt du har på hjärtat och du vill veta om monteringen. Om du inte har någon hantverksmässig erfarenhet, är det bäst att anlita en elektriker för installationen.

  Kan man sätta upp taklampor utan att borra hål?

  Tyvärr. Tyngdkraften är emot dig. Du klarar dig inte utan att använda en borrmaskin, när du ska montera din nya, moderna taklampa. Om du nu tänker att du kanske kan klistra den i taket, kan vi direkt berätta för dig att det är en dålig idé. Lampans vikt kan inte hållas på längre sikt, när den klistras fast i taket.

  Tips: Passande skruvar och pluggar följer oftast med lampan. Har du speciella förutsättningar därhemma, krävs det också speciella lösningar. Ett gipstak förutsätter exempelvis speciella skruvar och pluggar. Lampans vikt ska trots allt kunna hållas av skruvarna. Frågor på det? Prata gärna med vår kundtjänst. Kontaktuppgifterna hittar du nedan.

  Vilka ljuskällor är rätt för moderna taklampor?

  Du sparar mest energi med LED-ljuskällor och den moderna LED-tekniken har verkligen flera övertygande fördelar som du nog inte vill vara utan. En sammanfattning av lysdiodernas alla fördelar: 

  • Sparar 90 % energi jämfört med glödlampor
  • Sparar 60 % energi jämfört med halogenlampor
  • 50 gånger längre livslängd än den goda gamla glödlampan
  • Miljövänligare – fria från kvicksilver
  • Hållbarhet – inget glödtråd som kan brinna av
  • Lång livslängd på upp till 50 000 timmar
  • Tänds direkt till 100 % ljusstyrka

  I vilka rum passar moderna taklampor?

  Frågan borde snarare vara i vilket rum de inte passar. Oavsett om det är vardagsrummet, sovrummet, köket, matsalen, badrummet, barnrummet eller korridoren: en modern taklampa för bra allmänbelysning slår aldrig fel. Tvärtom.

  Tips: I våtrum som kök och badrum är en IP-kapslingsklass som skyddar mot fukt ett absolut måste. Och det var inte allt: Badrummet indelas till och med i olika områden (IP-zoner). I områden, där det är speciellt vått, krävs högre kapslingsklasser. Därför ska du få hjälp av en elektriker, när du väljer och installerar lampor i sådana rum. Du kan också alltid fråga vår kundtjänst. Kontakta oss på kontaktuppgifterna nedan.

  Du hittar en sammanfattning av alla IP-kapslingsklasser och vad de innebär i denna praktiska sammanfattning:

  Siffriga IPX4
  0 Inget skydd
  1 Säker mot fasta främmande föremål ≥ 50 mm
  2 Säker mot fasta främmande föremål ≥ 12,5 mm
  3 Säker mot fasta främmande föremål ≥ 2,5 mm
  4 Säker mot fasta främmande föremål ≥ 1 mm
  5 Dammskyddad
  6 Dammtät
  Siffriga IP4X
  0 Inget skydd
  1 Säker mot vertikalt droppande vatten
  2 Säker mot lutande droppande vatten
  3 Säker mot sprutvatten
  4 Säker mot stänkvatten
  5 Säker mot vattenstrålar
  6 Säker mot starka vattenstrålar
  7 Säker mot tillfällig nedsänkning
  8 Säker mot kontinuerlig nedsänkning

  moderna taklampor

  I vilka material finns moderna taklampor?

  Det finns ett hav av alternativ, garanterat också något för dig. Använd filtret ”material” på vår hemsida för att se alla alternativen som du kan välja mellan: allt från glas, bambu, betong och rostfritt stål till gips, trä, keramik, koppar och papper. Och mycket mer. 

  Moderna taklampor med speciella funktioner:

  Det är inte bara ljuset och formgivningen som spelar en stor roll, utan också vilka andra funktioner en modern taklampa har. Titta på följande lista vad som är speciellt viktigt för dig och kom ihåg dessa funktioner, när du väljer en lampa. 

  • … med fjärrkontroll & färgväxel
   Är fjärrkontrollen ett måste för dig? Den är faktiskt extremt praktisk, när man vill släcka, tända och dimra sin moderna taklampa från soffan. Ibland kan du också ändra ljustemperaturen från varmvitt till dagsljus. Andra lampor kan lysa i olika färger med hjälp av fjärrkontrollen – det är speciellt roligt att experimentera med flerfärgat ljus från soffan. 
    
  • … med dimmer
   En modern taklampa sörjer för tillförlitlig allmänbelysning, t.ex. när du dammsuger. Dimras ljuset, fungerar det också som belysning på mysiga kvällar. Vill du gärna det, hittar du en dimbar lampa med hjälp av motsvarande filter. På så sätt skapar din moderna taklampa också rätt atmosfär för trevliga kvällar.
   Tips: Detta är möjligt antingen med hjälp av en monterad dimmer eller en Easydim-ljuskälla och en vanlig väggbrytare. 
  • … med smarta funktioner
   Ska din nya, moderna taklampa blir en del av ditt smarta hem? Inga problem. Välj ”smarta hem” i menyn, för att hitta en taklampa eller en ljuskälla som kan förvandla din gamla armatur till en smart lampa.

  Är du fortfarande lite osäker på vad du ska tänka på, när du väljer en modern taklampa? Hör av dig till vår kundtjänst, så hjälper vi dig. Ring till 08-44 685 068 eller använd kontaktformuläret.

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • Gratis retur inom 50 dagar
  • Betala med Klarna faktura

  Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

  Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

  15% Rabattkod

  *Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 1000 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Kan inte lösas in på produkter från varumärkena Homematic IP och Philips Hue.