LED-panel

Våra rekommendationer från denna kategori

  LED-paneler: innovativ rumsbelysning som är både ljus och modern

  Hur skiljer sig LED-paneler från ”vanliga” taklampor?

  Å ena sidan har vi designaspekten: LED-paneler är plana. De har en otroligt tunn profil som aldrig skulle ha varit möjlig utan en kompakt ljusteknik som lysdiodernas. Den stora fördelen med detta är att självaste lampan står i bakgrunden, vilket är både mycket modernt och minimalistiskt. Detta resulterar i ett städat utseende, i och med att rummet ser större ut, eftersom lampan nästan inte tar någon plats. Detta är speciellt relevant för små rum.

  Å andra sidan har vi ljusaspekten: Hela LED-panelens yta lyser jämnt och bländfritt. Detta skiljer den avsevärt från punktbelysningen som t.ex. en glödlampa ger. LED-paneler sörjer alltid för jämn, kraftfull rumsbelysning.

  Vad är skillnaden mellan inbyggnads- och påbyggnadspaneler?

  LED-paneler indelas i två kategorier: inbyggnads- och påbyggnadspaneler. Inbyggnadspaneler integreras i taket. På så sätt smälter arkitekturen (taket) och belysning (LED-panelen) samman. Men paneler kan inte byggas in i alla tak. Det innebär dock inte att du behöver vara helt utan den moderna belysningen – påbyggnadspaneler är lösningen. Dessa monteras likt en taklampa i taket.

  LED panel
  LED panel
  LED panel

  Finns det runda LED-paneler?

  Passar en kantig lampa bara inte till stilen i ditt hem, kan du givetvis välja en rund modell. Även om LED-paneler oftast betecknar kantiga, tunna påbyggnads- eller inbyggnadslampor, finns det också runda inbyggnadslampor med liknande funktioner. Dessa kallas oftast downlight. Här finns det många tilltalande LED-varianter.

  I vilka storlekar finns LED-paneler?

  Inte alla LED-paneler är enhetliga, därför finns dem i många olika storlekar för både påbyggnad och inbyggnad. Vissa mått har dock mer eller mindre blivit till ”standarden”. Detta är inbyggnadspaneler (för rastertak) i storlekarna 625x625 mm / 600x600 mm / 1250x625 mm / 1250x312 mm / 1200x300 mm. Runda LED-paneler har ofta en diameter på 68 mm / 82 mm.

  Fråga vår kundtjänst om det finns en storlek som passar till just dina belysningssyften. Kontaktuppgifterna hittar du nedan.

  LED panel

  Vad ska man ta hänsyn till, när man köper en panel till badrum, kök eller våtrum i allmänhet?

  Beroende på användningsområdet och hur mycket lampan kommer i kontakt med fukt, måste även en LED-panel (precis som alla andra lampor i dessa rum) ha rätt kapslingsklass. Till exempel IP44 som skyddar mot inträngande föremål som är mindre än 1 mm och vattenstänk.

  Prata med vår kundtjänst om de olika användningsområden i våtrum, där du eventuell behöver en högre kapslingsklass eller ska ta hänsyn till andra säkerhetsföreskrifter. Dessutom borde LED-panelen monteras av en elektriker.

  Hur integreras LED-paneler i gipstak?

  Detta beror helt och hållet på produkten som alltid levereras inklusive en detaljerad monteringsanvisning. I vanliga fall integreras LED-paneler i ett hål som sågas i gipstaket och med hjälp av fjädrar på lampan och/eller extra monteringsdelar, t.ex. inbyggnadsramar.

  Hur monteras LED-paneler i taket?

  Utöver att integrera LED-paneler i gipstaket kan de även integreras respektive läggas i rastertak. Sådana LED-paneler läggs bokstavligen bara i ett sänkt rastertak. Jämfört med monteringen i ett gipstak får man med integrationen i ett rastertak en utseendemässig fördel: I och med att taket bär lampan, smälter lampan in i helhetsbilden, eftersom inga fästen eller ramar är nödvändiga för monteringen. Därför används rastertak ofta i kontorslokaler m.m.

  Påbyggnadspaneler installeras istället som vilken vanlig påbyggnadslampa som helst. Oftast har LED-paneler en monteringsstomme eller -bygel till detta. Dessa skruvs fast i taket och lamporna fästes på dem. Därför förutsätter sådana lampor inte heller ett sänkt tak (raster eller gips).

  LED panel
  LED panel

  Finns det dimbara LED-paneler och sådana som lyser i olika färger?

  Ja, det finns LED-paneler med komforten av en fjärrstyrning och en effekt med skiftande ljusfärger. Om LED-panelen som du valde har denna funktion kan du ta reda på i produktdetaljerna. Står det där att den har funktionen? Fantastiskt! Då har du full kontroll över belysningen från soffan eller kan ändra rummets färg med hjälp av ljuset. Sådana högteknologiska paneler tillverkas förresten också av kända märken som Osram eller Paulmann som verkligen utnyttjar ljusteknikens hela potential!

  LED panel
  LED panel

  Har du flera frågor eller behöv för hjälp, innan du kan välja din LED-panel? Inga problem! Vår kundtjänst finns här för att hjälpa dig. Ring oss på telefonnummer 08-44 685 068  eller använd kontaktformuläret.

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • Gratis retur inom 50 dagar
  • Betala med Klarna faktura

  Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

  Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

  15% Rabattkod

  *Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 1000 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Kan inte lösas in på produkter från varumärkena Homematic IP och Philips Hue.