Spegel med belysning

Belysta speglar

Perfekt belysning för rakning, sminkning etc.

Philips Hue White Ambiance Adore bad rund spegel med ljus

Vad är belysta speglar bra för?

Oavsett om du rakar dig, sminkar dig eller bara kammar håret och borstar tänderna: när man står framför spegeln måste den vara väl upplyst så att det inte uppstår några skuggor i ansiktet.

Därför räcker inte en taklampa, eftersom ansiktet alltid är på den sida som vänds från ljuset. Lösningen är en separat, direkt spegelbelysning i form av vägglampor eller en upplyst spegel eller ett spegelskåp, där ljuskällan och spegeln hör ihop och är en enda möbel.

Vilken ljusteknik använder självlysande badrumsspeglar?

För upplysta speglar används idag oftast LED-lampor, inte bara på grund av den höga energieffektiviteten och att lamporna sällan behöver bytas, utan också för att denna ljuskälla perfekt kan rama in spegelns form - fyrkantig, rund eller oval - utan extra speciallampor.

Eftersom människor uppfattar ljuset på spegeln olika, är många högkvalitativa badrumsspeglar utrustade med en integrerad dimmer eller ett gränssnitt till det smarta hemmet. Detta gör bland annat att färgtemperaturen kan ändras från varmvitt till dagsljus och ljusstyrkan justeras.

Astro Niimi sminkspegel

Hur ansluts belysta speglar?

De flesta belysta speglar är direkt anslutna till 230 volts strömförsörjning i likhet med vägglampor.

De flesta modellerna har en ledad arm för perfekt inriktning, så att mindre smink- och rakspeglar som används utöver en stor spegel kan försättas i ursprungsläget efteråt.

Finns det även batteridriven spegelbelysning?

Ja, det finns upplysta speglar som kan placeras som en bordslampa och som drivs med batterier eller uppladdningsbara batterier. Stående speglar med inbyggt uppladdningsbart batteri kan laddas via nätadapter eller USB och erbjuder, tack vare den låga energiförbrukningen hos lysdioderna, upp till 14 timmars optimal belysning för sminkning och rakning.

Astro sminkspegel
Lindby Farita
FLOS La Plus Belle LED-väggspegel

Vilka extraordinära speglar finns det?

Badrumsspeglar är en extraordinär höjdpunkt som ser särskilt modern ut och har blivit standard på eleganta hotell. Förutom en mängd olika former och modeller finns det även exklusiva badrumsspeglar från designhus som FLOS, t.ex. B. La Plus Belle designad av Philippe Starck.

Behöver du professionell rådgivning om spegelbelysning eller badrumsbelysning i allmänhet? Eller har du någon annan fråga om ljus och belysning? Då hjälper vår erfarna kundrådgivning gärna till: till kontaktformuläret.

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • Gratis retur inom 50 dagar
  • Betala med Klarna faktura

Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

15% Rabattkod

*Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 1000 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Kan inte lösas in på produkter från varumärkena Homematic IP och Philips Hue.