Pendellampor för alla stilar

Pendellampan - rummets kanske vackraste och mest ståtliga lampa. Du hittar den både inomhus och utomhus. Utomhus föreommer den ofta med rustikt utseende för ett lantligt intryck på en takförsedd terrass eller balkong. Urvalet av hänglampor är dock större för inomhusbruk och vi på lamp24.se vågar lova att vi har pendellampor för alla stilar. Eller vad sägs om marininspirerat utseende? Naturligtvis har vi även gott om moderna och enkla armaturer för eleganta rum med fokus på tydliga linjer i färger som svart, vitt och krom. Hänglampor passar bra i alla rum. I vardagsrummet står pendellampan för utmärkt grundbelysning, samtidigt som en väl utvald hänglampa i matsalen skapar en smakfull atmosfär för mysiga middagar. För matsalsbelysning rekommenderar vi en god färgåtergivning på Ra>80.

Letar du efter en lämplig belysning till sovrummet vill vi verkligen passa på att tipsa om dimbar lampa. Med en dimbar pendellampa kan du mer eller mindre styra belysningen beroende på situationen.

En typisk pendellampa har ofta någon form av skärm, men förekommer också helt utan. I kategorin Takkronor och kristallkronor hittar du modeller utan skärmar.

Undvik bländande med rätt glas

För att inte riskera att pendellampans ljus ska blända, är ett bra tips att titta lite extra på  satinerat glas eller opalglas. Den typen av glas släpper nämligen igenom ljuset samtidigt som den fyller hela rummet på ett effektivt sätt. Den satinerade ytan ser dessutom till att ljuset inte bländar. Eftersom att hänglampor ofta sitter monterade i synfältet bör man alltså räkna med att man kommer titta rakt in i ljuskällan.

Pendellampor med LED – spara både energi och ekonomi

Pendellampor är i regel utrustade med fattningar som gör det lätt att byta ljuskälla. Genom att till exempel byta ut glödlampor eller halogenlampor till LED-lampor kan du spara upp till 90 % strömåtgång trots att du behåller både ljusstyrkan och det typiska varmvita och behagliga ljuset. Trots något högre anskaffningskostnad för LED-ljuskällor lönar det sig snabbt. Högkvalitativa LED-lampor räcker dessutom länge, och en stor del av utvecklingen sker just inom LED-industrin.

Tips för optimal belysning med pendellampan

Hänglampor från Lamp24.se hittar du i modern förkromning eller aluminium, klassiskt silver, mässing eller guld, med tryckta ”historie-sjökartor”, vita eller svarta osv. Självklart hittar du kända designers som som FLOS, Ingo Maurer eller Menzel. Välj stil efter rådande inredning.

Innan du genomför ett köp, kom ihåg att kontrollera hänglampans förmåga att ställas in på höjden. Detta innebär att armaturen skall kunna justeras på höjden med en inbyggd mekanism.

Du kan alltid höra av dig till oss på Lamp24 om du behöver lite tips och idéer om vilken lampa som kommer passa bäst. Vi har lång erfarenhet, och hjälper dig gärna. Välkommen!

+46 (0) 8-44 685 068

mån-tors. 9 till 17 - fre. 10 till 16

Hitta rätt belysning till ditt hem

Exklusivt införande i vårt nyhetsbrev

kr 75 Rabattkod

*Giltig till den 31.12.2018 vid ett beställningsvärde om 500 kr. Går inte att kombinera med andra kuponger.