Pendellampor

Pendellampor – för ljus och fina dukningar

Pendellampa, takpendel, taklampa, hänglampa – en kär ljuskälla har så klart många namn. Denna typ av lampa hänger ner från taket och är ett populärt inslag i hem världen över. Vanligast är att hänga pendellampan över matbordet, men den pryder även sin plats i andra rum, till exempel i arbetsrummet eller i sovrummet.

Pendellampor fungerar i det närmaste som svävande konstverk. Dessa taklampor skapar en inbjudande, trevlig miljö samtidigt som de ger dig tillfälle att tillföra rummet din egen personliga stil. Hos oss hittar du allt från häftiga designerpendellampor och skimrande kristallpendellampor till moderna pendellampor och pendellampor i Tiffany-stil. Samtliga med sina olika användningsområden och uttryck.

Det är populärt att hänga pendellampan över matbordet – och det av mycket goda skäl. Matplatsen är hemmets naturliga mötesplats där familjens samlas för allt från en god middag, pepparkaksbak, läxläsning till brädspel. I detta sammanhang passar pendellampor extra bra eftersom de kan höjdjusteras och samtidigt avger ett bra och stämningsskapande ljus som inte bländar de som sitter vid bordet. Men vad bör du tänka på när du ska välja en pendellampa till ditt hem? Vi ger dig några bra tips som det kan vara smart att ha i bakhuvudet när du bläddrar igenom vårt stora utbud av snygga pendellampor.

Olika belysning för olika användningsområden

Våra pendellampor finns med olika ljuskällor som avger olika ljusfärger. För en mysig och trivsam atmosfär passar det bäst med en ljuskälla som avger ett varmvitt ljus. Ska du däremot lysa upp arbetsytan i köket, hobbyrummet eller verkstaden, lämpar det sig bättre med pendellampor som har ett neutralt eller kallvitt ljus. Många av pendellamporna finns dessutom med miljövänliga och energieffektiva LED-lampor samt praktisk dimmerfunktion så att du kan justera ljusstyrkan efter dina önskemål och behov.

LED-pendellampe

Liten eller stor pendellampa?

Planerar du att hänga din pendellampa över matbordet, bör du först av allt mäta upp ditt matbord. Har du ett långt matbord kan du med fördel hänga upp två eller tre pendellampor på rad för att försäkra dig om att inte någon del av bordet är sämre belyst än resten. Har du ett runt matbord ser det ofta fint ut med en stor takpendel och har du ett litet matbord bör du välja en något mindre pendellampa. En bra tumregel är att diametern på pendellampan ska vara 30 centimeter mindre än bordsskivan. Det bör dessutom vara 80–100 cm fritt utrymme mellan bordsskivan och den nedersta delen av lampan. Väljer du att hänga upp en pendellampa mitt i rummet bör du ha minst 210 cm fritt utrymme mellan golvet och den nedersta delen av lampan.


Pendellampa med moderna detaljer

Kombinera pendellampan med annan belysning

För att se till att matplatsen är väl upplyst behöver du som huvudregel minst två ljuskällor: generell belysning i form av downlights eller en klassisk taklampa, plus en eller flera pendellampor som står för själva områdesbelysningen. När det gäller den generella belysningen för matplatsen kan det också vara bra att använda vägglampor. Dessa ger ofta ett indirekt ljus för en mjuk och jämn belysning av rummet. På så vis undviker du skuggor och mörka områden.

Bläddra igenom vårt sortiment av pendellampor för att hitta dina favoriter, och ta dig gärna en titt på vår blogg för att hitta inspiration till belysning hemma!

Hitta den perfekta pendellampan till ditt hem:

  • Mycket att välja bland: Vårt sortiment innehåller pendellampor av olika design, färger, mönster och storlekar för att du enkelt ska kunna hitta rätt belysning och pendellampa till ditt hem.
  • Flera stilar, färger och material: Oavsett om du är på jakt efter en exklusiv kristallkrona till vardagsrummet eller en färgglad pendellampa till barnkammaren har vi pendellampan för dig!
  • Trygg, ekonomisk och vacker: Många av våra pendellampor använder LED-lampor vars behagliga ljus skapar en varm och mysig stämning i rummet. LED-lamporna alstrar mycket lite värme, är energieffektiva och har lång livslängd.
  • Enkla att kombinera: Pendellampor kan kombineras med vägg-, bords- och taklampor. Använd en taklampa som huvudbelysning och en pendellampa som områdesbelysning. Använd antingen samma stil och design på alla lampor alternativt bryt upp och skapa fina kontraster – valet är ditt!

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • 30 dagars öppet köp
  • Betala med Klarna faktura
08-44 685 068

mån-fre. 9 till 17

Hitta rätt belysning till ditt hem

Exklusivt införande i vårt nyhetsbrev

kr 75 Rabattkod

*Giltig till den 31.12.2018 vid ett beställningsvärde om 500 kr. Går inte att kombinera med andra kuponger.