Skapa känslan av lyx och exklusivitet med rätt ljuskrona

En ljuskrona (även kallad kristallkrona) kombinerar lyx, kristall och glänsande mässing med ett tilltalande utseende. Nu för tiden hittar man kristallkronor i vanliga hem, men de förekommer även i offentliga miljöer. En ljuskrona passar ofta i ett vardagsrum, ett sovrum eller i en matsal. I offentliga miljöer hittar man ofta större kristallkronor i entréer och i andra lite större rum.

Med en ljuskrona skapas en känsla av lyx och exklusivitet. En sak som är speciellt med just takkronor är att de passar i både moderna och i klassiska inredningsmiljöer. Men tänk på att välja en stilistiskt passande utformning , och tänk på att ljuskronan ska komplettera övrig inredning, och inte ”ta över” för mycket.

Ljuskronor för både moderna och klassiskt inredda rum

Utöver de lite mer klassiska kristallkronorna har vi på Lamp24.se dessutom takkronor i glas, kristallglas och akryl. Dessa bryter ljuset effektfullt, samtidigt som man ofta kan hitta ett bra utbud på attraktiva prisnivåer. Takkronor med kromstomme är också populära. En elegant svart ljuskrona kan faktiskt fungera som en ”färgklick” i modernt inredda rum.

Takkronan blir dock en helt annan armatur när den förekommer i ”antika” eller ”klassiskt inredda” rum. Här passar istället en högkvalitativ och elegant armatur med mässing, kristall eller guld - gärna rikt detaljerad.

Rätt ljuskällor för ljuskronor

Har du fastnad för känslan av äkta stearinljus i takkronan? Förr i tiden var stearinljus i ljuskronor förknippat med lyx, eftersom de var så dyra. Vi förstår dig, för känslan av stearinljus i taket är svårslagen. Stearinljus har dock problemet att själva ljuseffekten inte blir speciellt hög. Men om du ändå gillar utseendet finns E14-sockel  som är en ljuskälla som till formen liknar ett brinnande stearinljus. Vridna eller böjda kolvar får ljuskällan att påminna om fladdrande ljus. Förutom glödlampan finns idag även snygga lösningar med LED. Och LED-lampor börjar bli riktigt populära. Bland annat på grund av sin långa livstid och minimala energiåtgång.

Kristallkronor förekommer i alla möjliga utföranden. Välj en högkvalitativ kristallkrona med äkta kristaller, guld och silver från en märkestillverkare om du är på jakt efter en särskilt elegant ljuskrona.  Leta också efter kristallkronor med det populära ”muranoglaset”. Dessa kristallkronor ger ett minst sagt imponerande avtryck. Och för dig som inte vill investera tusentals euro i en takkrona finns alternativ; välj en takkrona i metall, blykristall, glas eller akryl och få näst intill samma högkvalitativa intryck. Produkter med färgdetaljer i svart eller rött passar utmärkt för modernt inredda rum. Och glöm inte att du sparar in en hel del av driftskostnaderna genom att välja LED-lampor istället för glödlampor.

 

+46 (0) 8-44 685 068

mån-tors. 9 till 17 - fre. 10 till 16

Hitta rätt belysning till ditt hem

Exklusivt införande i vårt nyhetsbrev

kr 75 Rabattkod

*Giltig till den 31.12.2018 vid ett beställningsvärde om 500 kr. Går inte att kombinera med andra kuponger.