LED-spotlights

Våra rekommendationer från denna kategori

  LED-spotlights - diskreta ljuspunkter med stor utstrålning på väggen

  Vill du belysa och iscensätta något särskilt - går det utmärkt med LED-spotlights. Läsfåtöljen för bokmalar, konstverket för den konstintresserade. För sådan riktad belysning räcker det med en spotlight. Den som vill ha mer behöver fler spotlights - logiskt. För tillsammans - flera lampor alltså - har LED-spotlights tillräcklig kraft för att lysa upp hela rummet.

  Rent utseendemässigt är LED-spotlighten en diskret blomma på väggen - till glädje för sin omgivning. För med sin enkla design och dagens diskreta färgsättning skapar den inte någon wow-effekt i sig själv. Men dess ljusverkan gör det. Med det starkt riktade ljuset kan du skapa vackra accenter.

  LED-spotlights - diskreta ljuspunkter med stor utstrålning på väggen
  LED-spotlights - diskreta ljuspunkter med stor utstrålning på väggen
  Vad ska jag tänka på när det gäller LED-spotlights?

  Vad ska jag tänka på när det gäller LED-spotlights?

  Om du vill ha det flexibelt, se till att de enskilda spotarna är vrid- och svängbara. Det är de flesta LED-spotlights. Flexibla när det gäller ljusstyrkan blir de med en dimmer. Det är inte självklart - därför är det bäst att sätta upp det på checklistan. Även när det gäller ljusfärgen kan LED-spotlights vara flexibla - men det är de mer sällan. Alltså är även detta något för checklistan. I detta sammanhang ska du även fråga dig: föredrar jag styrning via app i smartphone eller via fjärrkontroll?

  Då dyker naturligtvis även frågan om var du vill placera din LED-spotlight upp. Kan det vara fuktigt där, måste du tänka på en lämplig skyddsklass. Det är nödvändigt i badrummet. Beroende på plats och montering kan det även vara bra med en annan skyddsklass. Ju fuktigare det kan bli, desto högre ska skyddet mot fukt vara - det definieras av den andra siffran.

  Siffriga IPX4 Skydd mot främmande föremål
  0 Inget skydd
  1 Säker mot fasta främmande föremål ≥ 50 mm
  2 Säker mot fasta främmande föremål ≥ 12,5 mm
  3 Säker mot fasta främmande föremål ≥ 2,5 mm
  4 Säker mot fasta främmande föremål ≥ 1 mm
  5 Dammskyddad
  6 Dammtät
  Siffriga IP4X Skydd mot fukt
  0 Inget skydd
  1 Säker mot vertikalt droppande vatten
  2 Säker mot lutande droppande vatten
  3 Säker mot sprutvatten
  4 Säker mot stänkvatten
  5 Säker mot vattenstrålar
  6 Säker mot starka vattenstrålar
  7 Säker mot tillfällig nedsänkning
  8 Säker mot kontinuerlig nedsänkning

  Är LED-spotlights lämpliga för badrummet?

  Även i badrummet sörjer spotlights för att miljön och invånarna ser bra ut. Om man placerar dem i taket blir hela rummet upplyst, ovanför spegeln har man nytta av den riktade belysningen. Mascaran och rakningen fungerar utmärkt utan några störande skuggor. Bra över spegeln: LED-spotlights med flera lampor. När det gäller fuktskyddet är du på den säkra sidan med skyddsklass IP44 - det gäller för spegel- och takspotlights. Men för installationen ska du anlita en fackman, som vet precis vilken skyddsklass som ska användas var - just i badrummet gäller flera olika.

  En klar fördel med LED

  LED-spotlights fungerar - som namnet säger - med LED-teknik. Fast installerade för det mesta. Det betyder att man i princip inte behöver byta lampor. Samtidigt finns enorma fördelar:

  • hög energibesparing: 90 % jämfört med glödlampor
  • lång livslängd: upp till 50 000 timmar
  • ljus direkt: 100 % av det maximala ljusflödet direkt

  Hur många lumen behöver jag per kvadratmeter?

  Det beror på hur ljust du vill ha det. Och på vilket rum du vill utrusta med LED-spotlights. I grova drag kan man säga när det gäller lumen:

  • Grundbelysning i vardagsrum/hall: 100 lm/m²
  • Grundbelysning i kök/badrum: 300 lm/m²

  Bland produktdetaljerna hittar du uppgifter om ljusflödet i lumen - för en enskild spotlight. Och när de levereras flera tillsammans, den totala ljusströmmen för hela armaturen. Vår rådgivning står gärna till tjänst även med individuella frågor och kan hjälpa dig att räkna och leta.

  Hur många lumen behöver jag per kvadratmeter?
  Hur många lumen behöver jag per kvadratmeter?


  Hur installeras LED-spotlights?

  Det är olika för olika modeller. Med varje lampa får du dock en praktisk monteringsanvisning med ritning. Följ det hela steg för steg, så fungerar allt. Och om du före eller under monteringen har fler frågor kontaktar du bara vår rådgivning för nyttiga tips. Kontaktuppgifter hittar du nedan. Tips: Innan du försöker dig på att vara hobbyelektriker vill vi säga att det är bättre att anlita en fackman.

  Ger LED-spotlights varmvitt eller kallt vitt ljus?

  Det beror på vad du vill ha. Välj bara i butiken under kategorin “LED-spotlights” filtret “ljusfärg” och lägg till det din LED-spotlight ska kunna:

  • Färgväxling RGB + vitt
  • Färgväxling varmvitt/dagsljus
  • Multicolour
  • Dagsljus
  • Universalvitt
  • Varmvitt

  Beroende på vilket ändamål din LED-spotlight ska användas för - om den hänger i källaren och bara ska ge ordentlig grundbelysning. Eller om den ska lysa upp i vardagsrummet, både vid dammsugning och under hemtrevliga kvällar i soffan. I detta fall är det verkligen användbart att välja en modell med möjlighet till färgväxling.

  Ger LED-spotlights varmvitt eller kallt vitt ljus?
  Ger LED-spotlights varmvitt eller kallt vitt ljus?
  Ger LED-spotlights varmvitt eller kallt vitt ljus?

  Vill du veta mer om LED-spotlights? Ring vår rådgivning på eller skriv till oss i kontaktformuläret - du kan räkna med snabb återkoppling.

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • 30 dagars öppet köp
  • Betala med Klarna faktura

  Missa inte erbjudanden från Black Week!

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev.

  100 kr Rabattkod

  *Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 750 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Gäller inte på vissa varumärken.