Endast

Extra rabatt: 10 % från 999 kr eller 13 % från 1699 kr - på nästan allt

Inom- och utomhuslampor upp till -65 %

Markinbyggnadslampor

Filtrera och sortera
Filtrera och sortera 0
Sortering Bästsäljare
Inbyggnadsdiameter (i cm)
Använd
Färg
Form
Rum
Dimbar
Pris
Använd
Varumärke
LED
Lampfattning
Fjärrkontroll
Skyddsklass
Ljustemperatur (Urval)
Kapslingsklass
Inklusive ljuskälla
Antal ljuskällor
Material
Rörelsedetektor
Stil
Ljusflöde totalt (i lm)
Diameter (i cm)
Använd
Inbyggnadsdjup (i cm)
Använd
Watt
Använd
7 produkter
Filter

Stilfull belysning på ett helt nytt sätt: golvinbyggnadslampor får hemmet att stråla nedifrån

De kan indela rummet, skapar en fantastisk atmosfär och belysa rum på ett snyggt och funktionellt sätt: golvinbyggnadslampor. Låt dig inspireras av möjligheterna med denna i för sig mycket enkla sorts lampa som verkligen kommer till sin rätt genom sin placering.

Var i hemmet är golvinbyggnadslampor mest lämpliga?

I lång tid användes de mest i trädgården. Där ljussätter lamporna stigar och trappor och gör det lättare att i hitta i mörkret samt skapar en vacker atmosfär. Numera finns golvinbyggnadslampor även för inomhusbruk. Med rätt förutsättningar kan de monteras efter tycke och smak, exempelvis för att indela rummet optiskt eller ljussätta trappan. Tips: Om du vill ha en golvinbyggnadslampa ska du ta beslutet i tid. Att installera lamporna vid ett senare tillfälle blir nämligen ett större projekt.

downlights inomhus

Hur installeras golvinbyggnadslampor?

Installationen av golvinbyggnadslampor är något för proffsen. Vi rekommenderar därför att anlita en elektriker istället för att fixa det själv. Det är trots allt lite svårare att montera en lampa rätt i golvet än i taket. Vill du veta lite mer om det kan du prata med vår kundtjänst. Kontaktuppgifterna hittar du längre ned.

Tips: I produktdetaljerna står det vilket inbyggnadsdjup lampan har i cm. Det gör det lättare både för dig och din elektriker att planera installationen.

Kan man gå på golvinbyggnadslampor?

När en lampa väl ska installeras i golvet ska man åtminstone kunna gå på den. Då slipper du dessutom för att alltid titta var du går för att inte av misstag trampa sönder din lampa. Du kan enkelt ta reda på om du kan gå på din golvinbyggnadslampa eller till och med köra på den om det är markinbyggnadslampa: titta bara i produktbeskrivningen samt i specifikationerna. Har du flera frågor, kan du prata med vår kundtjänst. Kontaktuppgifterna hittar du nedan.

Hur tänds golvinbyggnadslampor?

Har du väl installerad din nya snygga golvinbyggnadslampa är du klar för det stora ögonblicket – det är dags att tända lampan. I vanliga fall gör man detta direkt på lampan, via en väggbrytare, en rörelsesensor, skymningssensor eller en timer.

Behöver jag en transformator?

Vill du veta om du behöver en transformator för din golvinbyggnadslampa? Om du har en lågvoltslampa drivs den av en transformator eller ett nätaggregat. Det finns golvinbyggnadslampor som ansluts direkt till 230 volt. Har du flera frågor kring detta? Ta tag i luren och ring vår kundtjänst. Kontaktuppgifterna hittar du nedan.

downlights inomhus
downlights inomhus

Är golvlampor baserade på modern LED-teknik?

Självklart och det finns en bra anledning till detta. Lysdioder öppnar upp för kompakta, nätta formgivningar, är kraftfulla och har en lång livslängd på upp till 50 000 timmar. Dessutom är de mycket energieffektiva och därmed bra för både plånboken och miljön. Ännu en fördel, som är speciellt fördelaktig när lampan har en rörelsesensor, är att lysdioder tänds direkt till 100 procent ljusstyrka.

Finns det mycket tunna golvinbyggnadslampor?

Ja, det finns extremt tunna golvinbyggnadslampor. Vad som passar och vad som inte passar beror alltid på förutsättningarna på plats. Prata bara med vår kundtjänst om vad du har tänkt dig, så kan vi hjälpa dig med att förverkliga dina drömmar. Kontaktuppgifterna hittar du nedan.

Är golvinbyggnadslampor dimbara?

För att skapa en speciellt mysig stämning kan det vara en god idé att dimra ljuset. Detsamma gäller golvinbyggnadslampor. Beroende på ljuskällan eller vilken sorts lampa du har, kan en golvinbyggnadslampa dimras med en passande extern dimmer. OBS: Lampan måste vara märkt som dimbar.

Har du frågor om skillnaden mellan de olika ljuskällorna? Vår kundtjänst glädjer sig till att höra från dig. Ring oss på 08-44 685 068 eller använd kontaktformuläret. Vi återkommer så snabbt som möjligt.

Visa mer Visa mindre