Ljusslinga

Skapa stämning med ljusslingor – året runt

Har du sett restauranger eller kaféer med ljusslingor på räcket eller en slinga som hänger ner i vackra bågar från taket? Fick du lust att gå in och sitta ner en stund? Inte konstigt i så fall – en mild och dämpad stämningsbelysning i varma toner ger oss associationer till mys och trivsel och får oss att koppla av. Denna stämning kan du enkelt återskapa i ditt eget hem: vi har nämligen ett stort utbud av dekorativa och stämningsfulla ljusslingor för användning inomhus eller utomhus och för alla tänkbara tillfällen.

Ljusslinga som bordsdekoration

Tidigare var ljusslingor något vi främst förknippade med advent och jul och det var ovanligt att se denna typ av belysning på andra ställen än i julgranen. De traditionella ljusslingorna har som tur är inte försvunnit, utan vi kan fortsätta njuta av vår barndoms julbelysning. Men med tiden har allt fler fått upp ögonen för hur stämningsfullt det kan vara med ljusslingor även under resten av året vilket har medfört att utbudet fullkomligt har exploderat och det finns massor av olika varianter att välja mellan. Du kan idag hitta ljusslingor med lampor som är stora eller små, klara eller färgade, runda eller hjärtformade eller kanske rentav formade som ett partyparasoll. De tillverkas både för inom- och utomhusbruk, för batteri- eller nätdrift, i olika material och med ljuskällor med olika teknologi. Så hur hittar du en ljusslinga som bäst passar dina behov och önskemål?

Häng upp, snurra, ringla eller linda – ljusslingor kan användas på många ställen och sätt

När du ska välja ljusslinga kan du börja med att tänka på hur och var du ska ha den. Kanske har du inte riktigt bestämt dig ännu? Det finns massor av möjligheter och det kan omöjligt bli fel – ljusslingor passar så att säga in överallt. Häng slingan runt dörrkarmen, låt den följa bokhyllans kontur, linda den runt en gren, ringla den på ett fat eller i en glasvas, drapera den tvärs över en dörröppning, slingra den mellan spjälorna i trappräcket eller fäst den i taket. Det fina med ljusslingor är att de är väldigt enkla både att hänga upp och ta ner, så du kan lätt variera dig genom att ha dem på olika ställen eller göra fint med extra ljusslingor som dekoration när du får gäster. Ett tips är att hänga upp ljusslingorna på väggen genom att fästa dem med små diskreta stift eller krokar om det inte finns något att tvinna fast dem i. Det gör inget om krokarna sitter kvar på väggen till nästa gång du vill hänga upp ljusslingan.

Hur väljer jag rätt ljusslinga?

När du har kommit fram till var du vill ha ljusslingorna är det enklare att ta ställning till vad du ska välja. Ska slingorna användas inomhus eller utomhus? Det är viktigt att alla typer av belysning som används i trädgården eller på verandan är gjorda för utomhusbruk så att de tål väder och vind. Håll utkik efter produkter märkta för utomhusbruk eller har en kapslingsklassning på IP44 eller däröver. Det är också bra att välja LED-ljusslingor eftersom LED-lampor tål kyla extra bra. Nästa sak du bör tänka på är om det finns ett ledigt eluttag i närheten av ljusslingan och om det går att dölja kabeln på ett snyggt sätt. I annat fall bör du kanske satsa på någon av våra många batteridrivna ljusslingor.

Varmt, kallt, klart eller färgglatt?

Hos oss hittar du slingor med både klara och färgade lampor. Klara lampor ger ett renare, mer stilrent intryck, medan färgat glas kan skapa en annorlunda och festligare stämning. Vintertid eller under mörka kvällar är det extra trivsamt med ett milt, varmt vitt ljus om ljusslingan ska hänga i vardagsrummet, på verandan eller andra ställen där du vill skapa en lugn och vilsam stämning. Ska ljusslingan hänga i trädgården spelar det inte så stor roll om ljuset är kallt eller varmt – då är det bara att välja det du tycker ser finast ut på avstånd.

GGör det ljust och glatt eller milt och mysigt med ljusslingor:

  • Stämningsfullt: En ljusslinga höjer stämningen till såväl vardags som fest.
  • Miljövänliga: Våra LED-ljusslingor är energisnåla och miljövänliga.
  • Kan användas överallt: Många av våra ljusslingor är batteridrivna så det gör inget om det är långt till närmaste eluttag.
  • I din stil: Våra ljusslingor finns i många olika stilar och uttryck för att du enkelt ska kunna hitta en som passar just dig.

Källor: Ljus påverkar mer än vi tror? Hämtat från: http://www.stockholmsmassan.se/for-utstallare/massmediet/aktuellt/ljuset-paverkar-mer-an-vi-tror

Ljusslinga flaggstång för bruk hela året

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • 60 dagars öppet köp
  • Betala med Klarna faktura

Hitta rätt belysning till ditt hem

Exklusivt införande i vårt nyhetsbrev

100 kr Rabattkod

*Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 750 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Gäller inte på vissa varumärken.