Ljuskronor

Ljuskronan på verket

När du hör ordet ljuskrona kanske du tänker på kungliga slott, praktfulla palats och ståtliga herrgårdar. Men nu behöver det inte längre vara dyrt eller komplicerat att ge hemmet en exklusiv prägel – slott eller ej.

En ljuskrona är mer än bara en taklampa – den är ett mästerverk som fungerar som ett vackert och naturligt blickfång. Ljuskronor passar extra fint in i stora rum med generös takhöjd, men kan även bidra till att ge andra delar av hemmet en elegant framtoning. Du kan till exempel hänga ljuskronan över sängen i sovrummet eller använda en takkrona för att sätta guldkant på hallen och ge besökande gäster en storslagen välkomst till ditt hem.

Sprid elegans i vardagen

Ljuskronor, eller takkronor om du så vill, fanns redan på medeltiden. Då hissade man upp ett träkors med hjälp av rep och satte fast levande ljus av vax i ändarna av korset. Mycket har hänt sedan dess, som tur är, och idag kan du hitta ljuskronor i en rad olika former, utföranden och storlekar. Vårt sortiment innehåller allt från stora kristallkronor som sprider ett överflöd av elegans i hela rummet när ljusskenet reflekteras i prismorna, till exklusiva ljuskronor i florentinsk stil och mer minimalistiska och moderna ljuskronor. Oavsett vad du väljer utgör ljuskronan ett vackert blickfång och ger rummet en unik personlighet. Ett bra tips är att kombinera ljuskronan med en vägglampa eller bordslampa i ett passande uttryck för att göra både stilen och ljussättningen mer harmoniskt enhetlig. Om du är osäker på hur du ska kombinera lamporna hittar du massor av inspiration och bra tips på vår blogg!

Ljuskronor med skärm för extra charm

En ljuskrona med skärm känns ofta lite extra hemtrevlig och säkerställer dessutom att ljuset inte bländar. Skärmarna är nämligen gjorda av ett material som bara släpper igenom rätt ljus för en mjuk och behaglig rumsbelysning. Välj mellan olika färger och mönster på skärmarna för att skapa olika uttryck och experimentera med olika stilar på armar och ljuskällor. En takkrona med beige tygskärmar kombinerat med armar i guld utstrålar till exempel exklusiv elegans, vita armar och vita skärmar ger en förnäm framtoning medan en helt svart ljuskrona ger ett stramt och stilrent uttryck – du bestämmer!

Hos oss kan du välja mellan ljuskronor med en lantlig och rustik stil och moderna designerljuskronor som garanterat höjer helhetsintrycket av hemmet – oavsett var du hänger dem. Titta igenom vårt sortiment för att hitta dina favoriter!

Klassisk ljuskrona från Markslöjd

Varför välja en ljuskrona

  • En naturlig mittpunkt: Ljuskronan tillför ditt hem stil och elegans och fungerar som ett blickfång och en mittpunkt i rummet – oavsett om du väljer LED eller kristall.
  • Ljusspel i samspel: Kombinera en ljuskrona med andra lamptyper i samma stil och utformning, till exempel andra taklampor, golvlampor, bordslampor eller vägglampor, för att ge rummet ett harmoniskt enhetligt uttryck.
  • Flera utföranden, stilar och storlekar att välja mellan: Vi har delat in våra ljuskronor i kategorier för att du enkelt ska kunna hitta den som passar din stil bäst. Välj mellan ljuskronor med kristaller, ljuskronor med skärm, moderna ljuskronor eller ljuskronor i mässing samt ljuskronor i lantlig och rustik stil.

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • 30 dagars öppet köp
  • Betala med Klarna faktura
08-44 685 068

Måndag till fredag
09:00 - 17:00

Hitta rätt belysning till ditt hem

Exklusivt införande i vårt nyhetsbrev

100 kr Rabattkod

*Giltig till den 31.12.2019 vid ett beställningsvärde om 750 kr. Går inte att kombinera med andra kuponger.