Kristallkronor

Våra rekommendationer från denna kategori

  Kristallkronor: bedårande glittereffekt garanterad!

  En ljuskrona i kristall är mycket mer än bara en lampa. Den badar varje rum i en alldeles speciell ljusstämning. Varför? Eftersom kristallerna bryter ljuset otaliga gånger. På så sätt skapas strålande reflektioner. Bara dagsljuset som kommer in genom fönstret skapar fantastiska effekter, så att rummet förtrollas av kristallkronan även när denna är släckt.

  I vilka stilar finns kristallkronor?

  Kristallkronor är praktfulla och extravaganta och skapar en speciell stämning i rummet. Kristallkronorna på vår hemsida är en kategori för sig. Därutöver finns det så klart även följande stilar:

  kristallkronor
  kristallkronor
  kristallkronor

  Hur rengör man kristallkronor?

  Beroende på tiden och insatsen kan du antingen rengöra ljuskronan torrt eller göra en grundlig rengöring med vatten. En torr rengöring borde du göra regelbundet, så att damm och smuts inte kan sätta sig fast på ljuskronan. Den goda gamla dammvippan fungerar bäst för detta.

  Den grundliga rengöringen är istället lite mer tidskrävande. Det räcker dock om du gör det en gång om året. Till detta behöver du en speciell rengöringssprej för ljuskronor. Denna sprejar du på ljuskronan efter att du har dammat av den, så att damm och smuts bara kan droppa ned. Först ska du dock stänga av elen och den ska vara avstängd tills allt har torkat. Dessutom kan det vara en god idé att lägga något under ljuskronan för att skydda golvet. Tidningspapper eller gamla handdukar fungerar bäst.

  Vilka märken tillverkar kristallkronor?

  Ljuskronor i kristall är verkligen något alldeles speciellt. Därför finns det inte många märken som tillverkar de extravaganta ljuskronorna. På vår hemsida kan du använda filtret ”tillverkare” för att se vilka märken vi har i sortimentet. Vi säljer bl.a. Kolarz, Schonbek och vårt eget märke Lampenwelt.com.

  kristallkronor

  Finns det kristallkronor med skärm?

  Har du inte lust att bestämma dig för bara en sak? Inte så konstigt, eftersom en kombination av både textilskärmar och kristallhängen är verkligen ett blickfång. Skärmarna avger ljuset mjukt och stämningsfullt och får kristallerna att glänsa. Utforska vår kategori ljuskronor med skärm, för att ta reda på vilka modeller med kristallhängen det finns.

  Finns det ljuskronor med böhmisk kristall?

  Om det är böhmisk kristall du är ute efter är märket Schonbek svaret. Lamptillverkaren grundlades 1870 i det dåvarande kungariket Böhmen. Idag är företaget en del av Swarovski-koncernen och en av världens största tillverkare av högkvalitativa kristallkronor. Upptäck vilka kristallkronor Schonbek har att erbjuda. Välj bara märket med hjälp av filtret ”tillverkare”.

  Hur stor borde en ljuskrona i kristall helst vara?

  Är du osäker på hur stor din ljuskrona borde vara och vilket antal ljuskällor är rimligt? Detta handlar först och främst om personliga preferenser. Fundera lite över om en modell med fem eller åtta ljuskällor passar bättre i ditt hem. En viktig aspekt av belysningen i rummet är antalet ljuskällor respektive det totala ljusflödet som mäts i lumen. Samtidigt ska man ta hänsyn till rummets storlek, väggfärgen och individuella preferenser för ljusstyrkan. Vår kundtjänst hjälper dig gärna.

  Har du behov för hjälp? Ring oss på 08-44 685 068 eller använd kontaktformuläret – vi lovar att svara så snabbt som möjligt.

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • 30 dagars öppet köp
  • Betala med Klarna faktura

  Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

  Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

  15% Rabattkod

  *Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 750 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Gäller inte på vissa varumärken.