TIPS

SOVRUMSBELYSNING
8 tips för mysig atmosfär och mer komfort

En taklampa, två sänglampor och sovrumsbelysningen är klar? Kanske förr i tiden, men i dag har sovrumsbelysningen så många olika aspekter att alla inredningsintresserade kan släppa ut ånga till sin fulla belåtenhet. I våra tips kan du ta reda på vad du ska tänka på när det gäller sovrumsbelysning, vilka trender och stilar som vinner mark och hur man kan skapa en mysig atmosfär med indirekt belysning.


Shoppa nu


#1

Vilka stilar passar bäst i sovrummet?

Allt är möjligt när det gäller sovrumsbelysning, från moderna till romantiska inredningsstilar. Med alla möjliga trender och stilar är det framför allt en aspekt som står i fokus i sovrummet: en mysig atmosfär med många indirekta ljuskällor så att du inte blir direkt bländad när du går upp på morgonen.


Populära stilar för sovrum är den mysiga Skandi-stilen, som stimulerar med enkla färger och naturmaterial, och orientalisk chic, som ger en extra portion romantik.

Belysningsidéer i modernt lanthuschick, lekfull vintagestil eller en solig medelhavslook passar också in i det mysiga konceptet för sovrummet. Utbudet är stort och för varje stil som redan är vanlig i sovrummet finns det en matchande drömarmatur som ger ännu mer atmosfär. En sak som alla stilar har gemensamt: I tider av modern LED-teknik är LED-belysning naturligtvis också ett måste i det moderna sovrummet.

Alla sängbordslampor


#2

Alternativ till den klassiska sänglampan

En bordslampa på nattduksbordet är ett alternativ - ett bra alternativ, det ska erkännas. Moderna belysningsidéer ger dock så mycket mer än sovrumslampor! Absolut trendigt: en hängande lampa bredvid sänggaveln - gör det roligt att läsa på kvällen!


Vägglampor bakom eller bredvid sänggaveln ger också det vackraste ljuset i sovrummet - gärna i trendiga färger och material. En titt på modern glödlampsbelysning med retrocharm är också tillåten.

Ett elegant alternativ är golvlampan som sovrumslampa. Placerad i huvudhöjd bredvid sängen - till höger och vänster om dubbelsängen - ger den optimalt ljus för att bläddra i din favorittidning på kvällen. Sänglampor med användbara funktioner som smart ljus med induktionsladdningsplatta är också en populär uppdatering av inredningen.

Alla golvlampor


#3

Sängbelysning: Inget mer letande efter strömbrytaren på kvällen.

Så fort en tå sticker ut ur sängen tänds ljuset! Detta är möjligt med hjälp av remsor och små nattlampor som monteras under sängen och som tack vare en sensor reagerar på rörelser i detekteringsområdet på samma nivå som sängmattan. Så att du inte behöver leta efter strömbrytaren när du går till badrummet.

Praktiskt: bärbara nattlampor med skymningssensor och uppladdningsbart batteri som kan tas med överallt där de behövs. Om de dessutom har en krok för upphängning är flexibiliteten svårslagen!

Alla stickkontaktslampor


#4

Smarta belysningsidéer för mer komfort och trivsel

En taklampa för sovrummet som kan styras med smarttelefonen och som kan lysa i en mängd olika färger - som ger komfort och atmosfär i de tysta rummen! Men det är inte bara allmänbelysning som är smart i dag. Områdes- och accentbelysning finns också som smarta varianter!


Den ser ut som en lykta - men i själva verket är det en smart LED-lampa som du kan styra från din säng med din mobila enhet. Med mjuka färgskiftningar i upp till 16 miljoner olika ljusfärger är det ren romantik!

Vi har lärt oss att armaturer också kan vara möbler. Men de kan också ersätta stereosystemet. Smarta modeller som inte bara lyser upp utan också spelar upp smarttelefonens favoritspellista hör hemma i varje modernt sovrum!

All smart belysning


#5

Funktionella belysningsidéer för det lutande taket

Om du har ditt sovrum på vinden kan du dra nytta av ett brett utbud av designidéer när det gäller belysning. Det sluttande taket kan till exempel förses med spotlights, spotlights, infällda lampor eller LED-paneler och -remsor. Ofta kan de också kontrolleras på ett smart sätt.


Ett kabelsystem är också en praktisk och samtidigt snygg lösning för att belysa de lutande träbjälkarna. Med anslutningsdelar kan lampan fästas individuellt - även runt hörnet.

Ljuskronor och pendellampor är också lämpliga för sluttande väggar - de ser särskilt tilltalande ut i kombination med rustika bjälkar. Och om du inte vill ta dig upp på stegen alls kan du naturligtvis göra allt du kan med golv- och bordslampor på vinden. Med flexibla lampskärmar för riktbart ljus är detta allt annat än en nödlösning.

Alla spotlights


#6

För speciella effekter:
Stjärnhimmel och mer

I sovrummet finns det gott om utrymme för individuell tilläggsbelysning. En upplyst fåfänga-spegel, till exempel, som också kan användas för att ladda en smartphone tack vare USB-porten, är ett modernt måste för byrån.


Men taklampor som simulerar en stjärnhimmel skapar också en ren atmosfär i sovrummet. Det är bäst att välja en modell som kan utökas med ytterligare moduler och som kan styras med fjärrkontroll.

Dekorativa lampor, t.ex. älglampor, ger också en romantisk och stämningsfull atmosfär till sovrummet. Vad sägs om t.ex. lysande fästen som du kan använda för att sätta upp bilder av dina vackraste ögonblick på väggen?

Alla belysta speglar


#7

Lysande möbler eller belysningsidéer med förvaringsutrymme?

Du kan inte ha tillräckligt med förvaringsutrymme i sovrummet - en hylla här, ett litet bord där. Detta är perfekt för att förvara sängläsning, smycken och smartphones inom räckhåll. Om hyllan också fungerar som sovrumslampa är komforten svårslagen. Och den ser dessutom snygg ut!


Så praktiskt - en stor golvlampa som också erbjuder sina trogna tjänster som klädhängare! Det är bara att ta en galge så kan kläderna hängas upp redo för nästa dag, utan veck och med perfekt belysning.

Lampor med förvaringsutrymme är också perfekta som sänglampor i huvudhöjd på väggen. På så sätt kan man lägga ner deckaren direkt innan man somnar och släcka ljuset - vi säger: Dröm sött!


#8

Skåpsbelysning:
Låt kläder och accessoarer skapa atmosfären

Hektiskt letande i den mörka garderoben - det kan lätt bli ett minne blott! Med garderobsarmaturer i form av spotlights, strips, spots och infällda armaturer blir överblicken över garderoben ljusare.


Viktigt här är färgåtergivningen, som beskrivs med förkortningen Ra. Ra 100 är perfekt för att färgen på favoritkläderna ska se så naturlig ut som möjligt, precis som i dagsljus. Ra 80 och mer är bra färgåtergivning, Ra 90 och mer är mycket bra färgåtergivning, där färgnyanserna i kläderna framträder oförfalskat.

Om du inte vill massakrera garderoben med skruvar kan du tryggt förlita dig på tejp. Små platser för garderobsbelysning har redan klisterremsor på baksidan - liksom remsor som är så lätta att fästa.

All skåpsbelysning


VANLIGA FRÅGOR: vanliga frågor om sovrumsbelysning

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • Gratis retur inom 50 dagar
  • Betala med Klarna faktura

Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

15% Rabattkod

*Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 1000 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Kan inte lösas in på produkter från varumärkena Homematic IP och Philips Hue.