Inomhuslampor Sovrum

Sovrumslampor för alla tillfällen – från läsning till valet av dagens outfit

Egentligen ska det ju vara mörkt i sovrummet – i alla fall på natten, när du sover, såvitt du inte föredrar att sova med en nattlampa. Men vi kan även tänka oss flera scenarier, där du har behov av funktionell och stämningsfull belysning i sovrummet. Exempelvis när du läser en spännande bok på kvällen, för romantiska stunder eller för att sätta ihop en outfit. Då räcker det så klart inte bara med en lampa i sovrummet. Detta leder till följande fråga:

Vilka lampor har man behov av i sovrummet?

Vi är eniga om att en lampa inte är nog. Därför har vi gjort följande lista:

 • En taklampa för sovrummet
  Den är ett måste, eftersom en taklampa sörjer för allmänbelysning. Den kan och borde kompletteras av stämningsfull områdesbelysning och även vacker accentbelysning. På så sätt får man ett helhetskoncept för alla vardagssituationer i sovrummet. 
 • En vägglampa för sovrummet
  Du kommer att förstå fördelen med en vägglampa i sovrummet när du förstår att den skapar mycket mer än bara allmänbelysning. Snett på väggen ovanför sängen fungerar den som nattduksbordslampa. Speciellt praktiska är vägglampor med en extra läslampa som kan riktas.  
 • En hänglampa för sovrummet
  En pendellampa är definitivt ett dekorativt element i sovrummet och den kan även vara romantisk och lekfull. Beroende på modellen kan den bli sovrummets blickfång, utan att den behöver vara tänd för det. Tänds ljuset, skapas en stilfull belysning i hemmets privataste rum.
Philips Hue Being taklampa dimmer svart
 Svart tygvägglampa Rebekka med LED-läslampa
Arabesque - taklampa med konstfullt mönster

En nattduksbordslampa för sovrummet
Den är den vanligaste sovrumslampan av alla och helt klart ett måste: nattduksbordslampan. Den som har svårt att lägga ifrån sig den nya boken som toppar alla listor just nu vill helt säkert inte vara utan den. Det finns många modeller så att det finns något för alla stilar och smaker.

En ljuskrona för sovrummet
Den som älskar lyx och vill sova som en kung kan överväga en ljuskrona i sin sovkammare. Och varför egentligen inte? De pompösa och stilfulla rummen i hemmet behöver inte bara vara de som gästerna ser. Också ditt privata rike förtjänar lite extra lyx.

Sänglampa Nica med brun tygskärm
9639024

En golvlampa för sovrummet
Med en golvlampa är stämningsfull områdesbelysning garanterad. Det gäller också sovrummet. Har du ett stort sovrum kan du välja en djup lampa som tar mycket plats. Vad sägs om en snygg trebent golvlampa i loft-stil?

Ljus för garderoben
Med möbelinbyggnadslampor eller LED-strips i garderoben kommer du aldrig att leta efter kläderna i mörkret och välja en färgkombination som kanske är mindre lyckat i dagsljuset. Det är inget måste i sovrummet, men ett välkommet tillägg för mer komfort.

Rostfärgad trebent golvlampa Xirena I
7261333

Hur lyckas man med romantisk belysning i sovrummet?

För det första borde den inte vara för stark, utan dimrad och indirekt. Så mycket är säkert. Du borde alltså gå efter en dimbar modell. Och du vill nog också undvika en modell där självaste ljuskällan är synlig. En god idé kan alltså vara en armatur som avger ljuset mot taket eller väggen så att det reflekteras mjukt och behagligt av dessa och skapar en romantisk atmosfär. Välj alltså en lampa som inte avger ljuset direkt i rummet. Det kan vara en vägglampa eller uplight-golvlampa. 

Är indirekt belysning ett alternativ för sovrummet?

Helt säkert. Detta främjar nämligen en romantisk stämning. Men du borde inte bara ha indirekt belysning. Det finns situationer där direkt ljus behövs – även sovrummet. Till exempel när du läser eller klär på dig.

Modern LED-vägglampa Flex

Borde jag välja en sovrumslampa med lysdioder

Du borde alltid välja lysdioder. Den moderna tekniken har nämligen så många fördelar för både dig och miljön att du nästan inte har något val. Är du inte övertygat, har vi gjort en lista för dig:

 • Lysdioder är billigare i drift och bättre för miljön
 • Lysdioder behöver 80–90 % mindre energi än glödlampor
 • Lysdioder håller länge – de har en upp till 50 gånger längre livslängd än glödlampor
 • Upp till 50 000 brinntimmar är inget problem för LED-lampor
 • Med LED-tekniken säkerställs en låg värmeutveckling

Vilka tilläggsfunktioner finns för sovrumslampor?

Alla lampor kan ge vacker belysning, men det är de spännande tilläggsfunktionerna som räknas. Titta noga på lampans produktegenskaper för att vara säker på att du väljer rätt lampa. Här är en lista med möjliga funktioner:

 • Dimbar

  På morgonen ska taklampan belysa sovrummet så att du kan klä på dig. På kvällen vill du ha det lite mysigare. Så ljusstyrkan ska kunna justeras. Det kan du med en dimbar lampa. Det finns modeller med dimmer med touch-funktion och också den så kallade Easydim-funktionen. Nedan hittar du kontaktuppgifterna till vår kundtjänst som kan hjälpa dig med att välja rätt lampa.
 • Fjärrstyrd
  Tycker du om frukost i sängen på söndagar? Då ska du inte behöva gå upp i onödan för att tända ljuset, dimra det eller välja ljusfärg. En fjärrkontroll är lösningen. Denna inkluderas ofta när lampan har en funktion för att ändra ljusfärgen eller om du har ett smart utförande. Titta bara i produktdetaljerna vad som ingår i leveransen.
 • Smart
  Ett smart hem har många fördelar: Säkerhet, komfort, det är roligare ... varför alltså inte en smart lampa i sovrummet som kan styras via en app eller med hjälp av röststyrning? Gör lampan till en del av ditt smarta hem. Har du inget smart hem än, men vill ta första steget? Fråga vår kundtjänst. Kontaktuppgifterna hittar du nedan.

Vilka stilar är lämpliga för sovrummet?

Det finns många olika stilar och allt är tillåtet. Det gäller också sovrummet. Är du igång med att göra om i hela rummet kan du titta på en helt ny stil för lite mer omväxling. Hitta inspiration för vad som gäller just nu genom att filtrera produkterna efter stilen. Välj en stil och låt dig inspireras. 

Praktfull LED-vägglampa Sfera i guld
3507252
Stehleuchte Flora cappuccino mit Dekor

Några stilar:

 • Modern (tidlösa och stilrena modeller med tekniska finesser) 
 • Design (lampor som skapades av kända formgivare – ta en titt på våra märken)
 • Lantlig (rustik charm med mycket trä)
 • Marockansk (orientalisk inspirerade lampor som i tusen och en natt)
 • Medelhavet (för en varm känsla som på ferie)
 • Skandinavisk (enkel, stilren och naturlig)
 • Vintage (snygg loppiskänsla med nostalgisk touch)

Mellan vilka färger kan man välja?

Oavsett om du tycker om enkelt vitt, svart eller grått, kraftfulla färger eller praktfullt guld: vi har sovrumslampan i din favoritfärg. Använd färgfiltret för att hitta lampan i din färg. Har du flera frågor, kontakta vår kundtjänst. Kontaktuppgifter hittar du nedan.

 Matrioshka
6079068

Vilka material finns det?

Är känslan viktig för dig? Så föredrar du säkert material som också ser snygga ut. Använda filtret för material om detta är viktigt för dig och ta en titt på vilka material som kan användas för att producera en lampa. Då kommer inspirationen kanske av sig själv och du väljer ett annat än ditt favoritmaterial trä. Varför inte betong, bambu eller lera? Urvalet är stort – låt dig inspireras. 

Har du frågor om valet av rätt belysning för ditt sovrum som vi inte har svarat på här? Hör av dig till vår kundtjänst så hjälper vi dig. Ring till 08-44 685 068 eller använd kontaktformuläret.

 • Fraktfritt från 500 kr*
 • Gratis retur inom 50 dagar
 • Betala med Klarna faktura

Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

15% Rabattkod

*Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 1000 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Kan inte lösas in på produkter från varumärkena Homematic IP och Philips Hue.