Glas pendellampor

Våra rekommendationer från denna kategori

  Pendellampor i glas

  Mycket mer än bara en genomskinlig boll!

  Den som tänker på något bräckligt när man tänker en pendellampa med lampskärm i glas har kanske rätt när det kommer till slagtåliga industriarmaturer, men glömmer mervärdet för inredningen. Pendellampor i glas är helt enkelt eleganta, otroligt vackra och ljusstarka! Många pendellampor i glas avger nämligen ljuset åt alla håll. Och helt ärligt: Vad är egentligen oddsen att du slår sönder glaskulan med ett metallrör i köket, vardagsrummet eller matsalen?

  pendellampa glas

  Hur långt ovanför matbordet ska pendellampan med glasskärm hänga?

  Du får gärna klinga med glasen när du vill utbringa en skål, men helst inte med hänglampans glas! Detta kan dock hända när du hänger hänglampan för lågt. Men den ska heller inte hänga för högt, så går det ut över den trevliga atmosfären vid bordet.

  Pendellampans nedre kant borde hänga 60–80 cm ovanför bordsytan. Då slår ingen huvudet, när man tittar förväntningsfullt i kastrullen med spaghetti, ni kan titta varandra i ögonen och matbordet belyses vackert. En lyckad kväll i pendellampans ljus!

  Hur rengör jag en pendellampa i glas?

  Undrar du om det kanske är något fel med ljuskällan eller strömbrytaren, när det fortfarande inte riktigt vill bli ljust i rummet, trots att du har tänt och släckt lampan flera gånger? Ta en närmare titt på lampan. Har du lagt märke till det tycka lagret damm på din vackra lampskärm? Inte konstigt att det aldrig blir ljust.

  Pendellampor med glasskärm är vackra, men bara om de underhålls och rengörs regelbundet. Det är dock ingen grund för panik: den är inte tung och du behöver inte tömma hela kalendern för det. Rengör din lampa så här:

  • Bryt strömmen till lampan (dvärgbrytare). Kontrollera detta med en 2-fas spänningsprovare.
  • Låt lampan kyla ned.
  • Rengör lampan enligt tillverkarens instruktioner. Lampenwelt rekommenderar att rengöra lampan med en torr mikrofiberduk. Använd inte kemiska eller biologiska rengöringsmedel.
  • Består lampan av glaskristall rekommenderar vi dessutom ett speciellt rengöringsmedel – följ anvisningarna på förpackningen.

  Tänd ljuset efter du har gjort ren lampan. Är det inte mycket bättre och ljusare?

  pendellampa glas

  Jag vill se flera pendellampor i glas!

  Du vill inte ha en enkel, klar och rund lampskärm som för hundra år sedan? Inte vi heller. Då har vi goda nyheter: Glas är trendigt. Det har det varit i många år.

  Faktiskt så pass trendigt, att det finns flera pendellampor i glas än alla andra material. Glas är nämligen också flexibelt. Man kan konstant hitta på nya formerrund, konisk, tunn, strukturerad, lik en vaxkaka, vågig eller spegelblank. Glas kan även kombineras med andra material som kork, trä, textil och givetvis också metall. Många lampor har en formgivning i kopparfärger som passar till vintage-stilen. Andra har en färgglad glasskärm i retro-stil. Och vissa lampor skapar en rustik lantlig stil med rökglas.

  pendellampa glas
  pendellampa glas
  pendellampa glas

  Vilka ljuskällor fungerar bäst i hänglampor i glas?

  Glasskärmar som är genomskinliga är vackra och bra, men innebär också att ljuskällan är synlig. En lysrörslampa eller en matt kolv med driftdon …

  det är verkligen inte vackert att se på. Innan du tänker att det är inget för dig – låt oss berätta lite mer om filamentlampor. En filamentlampa är en modern lysdiod med följande ljustekniska fördelar:

  • energisnål
  • lång livslängd
  • klarar många tändcykler
  • 100 % ljusstyrka direkt
  • passar till kommersiella fattningar

  Men viktigast av allt: Lampan ser ut som en glödlampa med glödtrådar och vackert varmt ljus. Perfekt för glashänglampor – eller hur? Hitta din favorit bland alla lampor på vår webbplats.

  pendellampa glas
  • Fraktfritt från 500 kr*
  • Gratis retur inom 50 dagar
  • Betala med Klarna faktura

  Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

  Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

  15% Rabattkod

  *Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 1000 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Kan inte lösas in på produkter från varumärkena Homematic IP och Philips Hue.