Gipsvägglampor

Våra rekommendationer från denna kategori

  Vägglampor i gips

  När enklast är bäst

  Med rena, vita ytor, distinkta linjer och flytande former ger gipsvägglampor ett enkelt men elegant inslag i hemmet. Dessa egenskaper gör att de passar i alla möjliga rum, från vardagsrum och sovrum till hallar och kök.

  Men bäst av allt är nog att du kan själv välja hur de ska se ut. Du behöver bara lite målarfärg, en pensel och en smula kreativitet för att förändra lampans färg och hela stämningen i rummet.

  Du anade säkert inte att du kunde måla din vägglampa när du klickade hit, eller hur?

  Vägglampa i gips

  Hur högt ska en vägglampa i gips placeras?

  Även om våra gipsvägglampor och lampetter är supersnygga vore det ett misstag att sätta dem för lågt på väggen.

  De måste nämligen hänga på en viss höjd för att inte blända. Oavsett om de riktas upp eller ner, rekommenderar vi en vägghöjd på ungefär 5 cm över ögonnivån, vilket motsvarar mellan 1,70 och 1,80 från golvet. Då kan du njuta av en behaglig belysning utan att störas av det direkta ljuset.

  Finns det dimbara gipsvägglampor?

  Eftersom de flesta av våra vägglampor i gips använder LED, är inte alla modeller dimbara.

  För lampor med inbyggd LED-lampa är det enklaste att kolla produktspecifikationerna för att se om lampan är dimbar. Tänk även på att många så kallade dimbara lampor behöver en extern dimmer.

  För att ta reda på om det behövs en extern dimmer bör du kontrollera i produktspecifikationerna om en dimmer är inkluderad eller ej.

  Ett superfunktionellt alternativ är våra EasyDim-produkter som inte kräver någon extra dimmer – dessa lampor kan dimras med en vanlig strömbrytare.

  Kontrollera alltid att LED-glödlampan du väljer har en dimbar funktion om du väljer en gipsvägglampa med utbytbar glödlampa.

  Återigen är det produktspecifikationerna eller förpackningen som gäller för att ta reda på det.

  Tips: Om du ser en ”Sockeltyp” i de tekniska specifikationerna betyder det att glödlampan är utbytbar, inte inbyggd. I så fall är det bara att välja en dimbar LED-lampa med rätt sockel för att dimmern på din lampa ska fungera.

  Mer information kan du hitta för varje enskild produkt.

  Vägglampa i gips
  Vägglampa i gips

  Hur fungerar EasyDim-lampor?

  Våra EasyDim-lampor är ett utmärkt alternativ för de som vill ha en dimbar gipsvägglampa utan extern dimmer. De är dessutom busenkla att använda.

  Så här går det till:

  Du startar dimmerfunktionen genom att trycka på strömbrytaren två gånger. Då kommer ljuset sakta minska från 100 % ljusflöde till 10 %, och du avbryter processen när du är nöjd med ljusstyrkan genom att trycka två gånger till.

  Släcker du ljuset återställs ljusflödet till 100 %.

  Är LED det bästa valet för vägglampor i gips?

  Ett mysigt sken, lång livslängd och låg energiförbrukning är bara några av anledningarna till att vi väljer LED för vårt utbud av målningsbara gipsvägglampor och lampetter (och alla andra typer av inomhuslampor för den delen).

  Vägglampa i gips

  Vill du lära dig mer om våra gipsvägglampor? Har du andra frågor gällande lampor och belysning? I så fall kan du kontakta vårt expertteam som alltid ser fram emot att svara på dina frågor. Ring oss på 08-44 685 068 eller kontakta oss via kontaktformuläret nedan.

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • 30 dagars öppet köp
  • Betala med Klarna faktura

  Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

  Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

  15% Rabattkod

  *Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 1000 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Kan inte lösas in på produkter från varumärkena Homematic IP och Philips Hue.