One-stop-webbshopp för lampor och belysning
Our purpose WE ENHANCE PEOPLE'S WELL-BEING

Ljus förändrar ett rum - från mysigt till inspirerande och produktivitetshöjande. Ljus förändrar stämningen - det lugnar eller stimulerar. Ljus är fascinerande. Vi önskar att förmedla denna fascination in i ditt hem! Med vårt utvalda sortiment och vår rådgivning hjälper vi dig att hitta rätt ljus för dig och ditt hem - med hänsyn till design, ljusstyrka och färg. Frakt, och om det skulle behövas, retur är okomplicerat och effektivt. Vi erbjuder allt du behöver för att njuta av ljusets fascination!

Vårt servicelöfte

Lampenwelt har vuxit från ett garageföretag till Europas ledande online-specialist inom lampor och armaturer med över 3000 positiva kundomdömen och mer än 5 miljoner nöjda kunder.

Europas nr. 1 för lampor och armaturer

Europas Nr. 1
för lampor och armaturer

Över 1,2 miljoner artiklar tillgängliga för omedelbar leverans

Över 1 200 000 artiklar tillgängliga för omedelbar leverans

Inspiration, trender och rådgivning.

Inspiration, trender
och rådgivning.

Flexibla betalningsmetoder

Flexibla
betalningsmetoder

Kostnadsfri professionell rådgivning

Kostnadsfri professionell rådgivning

Fri frakt från 500 kr

Fri frakt
från 500 kr

Gratis retur inom 30 dagar

Gratis retur
inom 50 dagar

Över 200 positiva kundomdömen

Över 3000 positiva kundomdömen

Över 5 miljoner Nöjda kunder

Över 5 miljoner
Nöjda kunder

Löfte om hållbarhet

Löfte om
hållbarhet

Ett brett sortiment från basic till premium

Ett brett sortiment
från basic till premium

Shopping, när som helst och var som helst

Shopping, när som helst
och var som helst

Ledning

Vanessa

Vanessa Stützle har varit VD för Lampenwelt GmbH sedan 2023, utöver sin roll som VD för LUQOM-koncernen. Förutom koncernstrategin ansvarar hon för marknadsföring, försäljning, CRM, marknadsplatser och kommunikation. Hon har omfattande erfarenhet av att bygga upp digitala affärsmodeller.

David Doust

David Doust är Co-CEO för Lampenwelt GmbH och ansvarar för områdena marknadsföring, shop management och företagskunder (B2B). Han har varit anställd hos Lampenwelt sedan 2018 och har många års erfarenhet av näthandel och marknadsföring.

Ales Drabek

Ales Drabek är CIO och medlem av styrelsen för Lampenwelt GmbH. Han är ansvarig för divisionerna Tech & Data och Product Management och har arbetat för Lampenwelt sedan augusti 2021. Tidigare har han haft olika ledande befattningar inom internationella detaljhandelskedjor.

Historia

 • NYTT KONTOR I FULDA

  I hjärtat av Fulda, mitt i Tyskland, öppnades det nya kontoret som är inrett i modern loftstil.

 • YTTERLIGARE TILLVÄXT

  Lampenwelt lyckades uppnå en omsättning på över 180 miljoner euro 2020 och öppnade nätbutiker i Tjeckien och Slovakien samt ett kontor i Prag.

 • NYA KONTOR

  Nätbutiken utökades framgångsrikt med B2B-funktioner och betjänar nu även företagskunder på ett professionellt sätt.
  Dessutom öppnades våra kontor i Berlin, Düsseldorf och Dortmund i Tyskland under 2019.

 • 3i, PROJECT A VENTURES och LUQOM

  Med hjälp av SMV-investeraren 3i och den operativa riskkapitalinvesteraren Project A är det möjligt att bygga upp ännu mer kunskap om e-handel och på lång sikt framgångsrikt etablera Lampenwelt i hela Europa.
  LUQOM GmbH är sedan 2017 moderbolag för Lampenwelt GmbH.

 • ÖPPNANDET AV VÅRT EGET LOGISTIKCENTER

  Det första service- och logistikcentret på 3 500 m² öppnas. Efter utvidgningar under de följande åren har logistikcentret nu vuxit till cirka 15 000 m².

 • INTERNATIONALISERING

  Efter expansionen till Österrike och Schweiz lanseras den första nätbutiken i Frankrike. Därefter följer nätbutiker i hela Europa.

 • FRÅN ÅTERFÖRSÄLJARENS PLATTFORM TILL EGEN WEBBPLATS

  Den första egna internetplattformen lanserades och därmed togs det första steget mot en professionell onlinehandel.

 • BÖRJAN PÅ EN EUROPEISK FRAMGÅNGSSAGA

  1999 började Thomas Rebmann sälja lampor och armaturer från sitt garage i Schlitz i mitten av Tyskland.

Hållbarhet

Hållbarhet omfattar ett övergripande hållbart förhållningssätt inom alla områden av vår verksamhet, från efterlevnad av tillämplig lagstiftning över miljön, våra produkter och vårt sätt att arbeta med våra anställda, partners och kunder. Detta synsätt återspeglas i våra riktlinjer som ska implementeras senast 2025:

Planet

Vi har åtagit oss att minska riskerna för klimatförändringar genom att avsevärt minska våra koldioxidutsläpp. För att uppnå detta ställer vi bland annat om vår fordonsflotta till elbilar och installerar ett solcellssystem som täcker ungefär hälften av energibehovet i vårt logistikcenter. Vi täcker redan den återstående efterfrågan med grön el.

Hållbarhet

Produkt

Vi har åtagit oss att öka utvecklingen och försäljningen av produkter som producerats på ett hållbart sätt. Dessa produkter tar antingen hänsyn till RRR-principerna (Recycle, Repair, Reuse) eller är hållbart producerade med en tredjepartsförsegling.

Produkt

Partner

Vi granskar aktivt leverantörer av våra egna varumärken för att se till att de respekterar mänskliga rättigheter, arbetsvillkor och hållbart beteende, och förväntar oss att de undertecknar vår leverantörskod. Vi strävar efter att bygga partnerskap med våra produktleverantörer för att tillsammans utveckla hållbara produkter och företag.

Partner

Mer om hållbarhet

Läs mer

Karriär på Lamp24.se

Karriär

Det finns många goda skäl att arbeta på Lampenwelt. Läs mer om vår vision som arbetsgivare och de många möjligheter som vi erbjuder.

Ansök nu

Kultur på Lamp24.se

Kultur

Den största framgångsfaktorn för Lampenwelt är medarbetarna. Därför har vi satt upp riktlinjer för samarbete och skapat en kultur som vi lever efter varje dag.

Läs mer här

Är du nyfiken?
Besök vår företagssida

Läs mer här

 • Fraktfritt från 500 kr*
 • Gratis retur inom 50 dagar
 • Betala med Klarna faktura

Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

15% Rabattkod

*Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 1000 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Kan inte lösas in på produkter från varumärkena Homematic IP och Philips Hue.