Skåpbelysning

Våra rekommendationer från denna kategori

  Skåpbelysning – praktiska prylar som dessutom ser bra ut

  Den är liten och diskret, men när den tänds vet du att det har varit värt det att köpa och montera skåpbelysning. Du kommer att älska resultatet och det är bara fantasin som gränser för möjligheterna. Några idéer som både ser bra ut och är praktiska:

  • Skåpbelysning som osynlig uplight-golvlampa på skåpet i vardagsrummet – du kommer att älska detta stämningsfulla ljus!
  • Älskar du att läsa och din bokhylla är överfylld med böcker? Visa det! Med skåpbelysning kommer bokhyllan verkligen till sin rätt.
  • Är det någonting som du samlar på? Sätt skåpbelysning på ditt vitrinskåp och ge dina favoritobjekt en plats i rampljuset.
  • Det finns inget som är jobbigare än att rota runt i garderoben och inte kunna se vad man egentligen kan välja mellan. Skåpbelysning är lösningen.
  • Skuggor på köksbänken? Nej tack! Med skåpbelysning blir morötterna som du ska skära till små konstverk.
  skapbelysning
  skapbelysning

  Hur monteras skåpbelysning?

  Det finns tre möjligheter:

  • Du monterar en plastring på en slät yta och sätter lampan i denna. Då slipper du för att borra hål i dina möbler, men lampan blir 1–2 cm högre.
  • Du borrar ett blindhål och fixerar lampan med hjälp av låsfjädrar i det. Sedan behöver du bara att vika ned fjädrarna. Denna lösning tar dock ca 5 cm plats till höger och vänster om lampan och är synlig.
  • Du borrar ett blindhål i vilket lampan bara sätts i. Då slipper du för de där extra centimeterna i höjden och ingenting är synlig utom lampan. Perfekt för vitrinskåp och hyllor.

  För avancerat? Ring vår kundtjänst. Kontaktuppgifterna hittar du nedan.

  skapbelysning

  Vilka sorters skåpbelysning finns det?

  Enkelt uttryck finns följande:

  Ska det vara mer detaljerad? Varsågod:

  Möbelinbyggnadslampor har en diskret design och blir mer eller mindre ett med träet. De kompenserar dock för sin diskreta design med ordentlig belysning. De har samma stämningsfulla effekt som påbyggnadslampor och möbelpåbyggnadslampor.

  Påbyggnadslampor monteras på möbler – inga överraskningar här alltså. De framhäver böcker, skulpturer och allt annat i stämningsfullt ljus. Perfekt för att skapa atmosfärisk belysning.

  Bänklampor passar bäst i köket. Köksbänken ska ha optimal belysning, vilket oftast inte är fallet, eftersom köksskåpen hänger i vägen för taklampan. Bänklampor hjälper, så att du ser vad du gör, när du hackar grönsakerna. Tips: Tycker du om enkla lösningar, är självhäftande LED-strips kanske något för dig. Dessa blir nästan inte varma och fungerar perfekt som skåpbelysning.

  skapbelysning
  skapbelysning

  Skåpbelysning monteras på möbler, inte i möbler. Därför försvinner de inte i skåpet, utan tar plats på det. Istället får du tilltalande stämningsbelysning även i de mörkaste vrår.

  Vilken ljusteknik är bäst lämplig för skåpbelysning?

  Detta kommer nog inte som en överraskning, men svaret är så klart: LED-ljusteknik. Fördelarna är bara för många. För att bara nämna några få:

  • LED-ljuskällor sparar 60 % ström jämfört med halogenlampor. Jämfört med glödlampor till och med 90 %.
  • Lysdioder klarar många tändcykler och kan tändas och släckas så ofta du vill.
  • Lysdioder håller i ca 50 000 timmar. Halogenlampor håller bara i 4 000 timmar.

  I vilka rum kan skåpbelysning användas?

  I princip överallt där du har möbler, allt från källaren till vinden. Några förslag:

  • I köket: i form av bänklampor
  • I sovrummet: för att belysa garderoben eller ljussätta sängen stämningsfullt
  • I vardagsrummet: ditt vitrinskåp och din bokhylla har förtjänt en plats i rampljuset
  • I barnrummet: så att ditt barn hittar favoritleksaken

  Måste skåpbelysning anslutas till elnätet?

  Det är du som väljer mellan eluttaget och batteriet. Om du till varje pris vill slippa för sladdhärva ska du välja en modell med batteri. Vill du satsa på elnätet kan du göra det istället. Välj bara en modell där det står i produktbeskrivningen att den ska anslutas.  

  skapbelysning
  skapbelysning

  Tänds skåpbelysning automatiskt?

  Om du vill det, kan den göra det med hjälp av en rörelsesensor. Ibland ska du istället tända den manuellt med en strömbrytare. Oavsett vad: rörelsesensorer är extremt praktiska. När du har bråttom och bara ska ha en tröja från garderoben, tänds ljuset direkt, så fort du öppnar garderoben. Det gör det också lättare att hämta ett glas vatten på natten. Så fort du kommer runt hörnet tänds ljuset. Som sagt: extremt praktiskt. 

  Ska jag ta hänsyn till brandtekniska klasser?

  För några år sedan skulle man ha brandmotstånd M. Bara då garanterades att det var ofarligt att använda skåpbelysning – förutsatt att den monterades korrekt. Idag ser det lite annorlunda ut. Du behöver inte längre ta hänsyn till brandmotståndet. Prata med vår kundtjänst om du frågor om detta och vill veta om lampan som du valde verkligen är lämplig för dina möbler. 

  Har du flera frågor kring praktisk skåpbelysning? Ring vår rådgivning på 08-44 685 068 eller skriv till oss via kontaktformuläret – vi lovar att vi kommer att svara! 

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • 30 dagars öppet köp
  • Betala med Klarna faktura

  Missa inte erbjudanden från Black Week!

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev.

  100 kr Rabattkod

  *Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 750 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Gäller inte på vissa varumärken.