Pendellampor utomhus

Skapa ljus och hänförelse med pendellampor för utomhusbruk

Pendellampan för utomhusbruk är motsvarigheten för pendellampor för vardagsrum, sovrum eller matsal. Hänglamporna för matsalen tillhör en av de mest älskade och mångsidiga armaturer för inomhusbruk. Hänglampor finns i många olika utföranden, från klassiska hänglampor och lantligt inspirerade hänglampor till moderna hänglampor och så såklart de mosaiklinande, underbara Tiffanyhänglamporna. Man förväntar sig kanske inte en pendellampa utomhus. Det beror nog på att man i de allra flesta fall monterar denna typ av armatur i taket. Trädgårdens tak är himlen och därför förefaller det omöjligt att kunna montera en pendellampa i trädgården. Men det finns en lösning även för utomhusbruk: häng pendellampan på en takförsedd terrass eller balkong. Hänglampan sörjer där en särskilt attraktiv iscensättning - området är ju en oerhört representativ plats på tomten. Hänglampor för utomhusbruk är något speciellt i sig med sin imponerande lampskärm och om den dessutom återspeglar tomtägarens smak och inredningsstil.

Pendellampor för utomhusbruk i din personliga smak

Den stora fördelen med pendellampor för utomhusbruk är att de sitter monterade på en takförsedd terrass eller balkong. Tack vare detta skyddar armaturen mot väder och vind som starkt regn eller snö. Därför kan designen på en pendellampa för utomhusbruk också gestaltas på de mest olika sätt, t.ex. i form av en väglykta vars stomme måste tåla alla typer av väder och vind. Lampskärmen kan gestaltas på ett flertal olika sätt, bl.a. i form av en nostalgiskt lykta i mässing eller som andra färger som antracit, svart eller vitt. En marininspirerad skeppsklocka med en imponerande ljuskälla inuti drar helt klart blickarna till sig. En modern hänglampa i glänsande koppar är en het trend i aktuellt inredningsmode. En pendellampa hänger ner från taket vilket innebär att vinden kan få tag i den. Detta innebär att armaturen måste vara robust formad för att tåla alla typer av vind. Utomhuspendellampan bör därför inte bestå av t.ex. glas som lätt går sönder. Armaturerna i denna kategori är massivt konstruerade (många gånger av aluminium) och kan anses tillhöra den lantliga stilen p.g.a av sina färger och sina rustika stommar. De moderna utomhuslamporna i krom eller rostfritt stål har en liknande men snarare enkel, rektangulär eller rund design.

Pendellampor för utomhusbruk drar blickarna till sig från grannar

Pendellampor drar helt enkelt till sig blickarna oavsett vilken inredningsstil de råkar representera. Utomhushänglampor uppnår samma effekt med sitt imponerande utseend och drar blickarna till sig från betraktare. När armaturen väl väckt intresset hos människorna är det första positiva intrycket redan avklarat. "Vilken elegant tomt!" kommer man att säga om din tomt. Detta uttalande följs av: "Så skulle jag också vilja det!" Grannen kommer att bli imponerad och kommer säkert också att vara lite avundsjuk. När även resten av trädgården är vackert iscensatt kommer hänförelsen att vara gränslös. Föreställ dig hur stolt du kommer att känna dig när du valt passande utomhusbelysning! Din egen hänförelse kommer också att vara gränslös och du kommer att ha känslan av att du äger en alldeles speciell tomt som imponerar. Detta uppnår du genom att skaffa utomhuspendellampor som passar din smak och din stil. När du väl har kommit på vilken som är din egen personliga stil kommer du antagligen också att intressera sig för dekorationslampor för utomhusbruk som garanterar ny, säker och vacker belysning längs trädgårdens gångvägar eller som sörjer för extravagant designerbelysning utomhusbruk. Möjligheterna har inga gränser!

Hemtrevnad i skenet från personliga pendellampor

Vi har redan pratat mycket om att andra människor kommer att imponeras av dina nya belysningslösningar. Viktigast är dock att du själv är nöjd med din utomhusbelysning. Det kanske inte är en så svår uppgift när du kan njuta av angenämt ljus tillsammans med familj, bekanta och vänner under varma sommarkvällar eller ljumma höstdagar på balkongen eller terrassen. Stunderna bjuder in till sällskapsspet, ett parti poker eller en grillkväll. Allt detta blir möjligt med en hänglampa för utomhusbruk som har precis samma attribut som en hänglampa för inomhusbruk. Pendellampan är ett utmärkt val för att skapa god belysning ovanför matbord eller spelbord. Tack vare den ljusogenomsläppande skärmen sörjer armaturen för riktat ljus precis där det behövs. Ingen annan armatur för utomhusbruk skapar samma ljusförhållanden. Inte ens en taklampa kan skapa samma atmosfär eftersom den oftast släpper ut ljuset åt alla håll och inte nödvändigtvis mot själva bordet. Ett viktigt beslut för att du ska kunna njuta och dinera i bästa möjliga ljus är valet av rätt ljuskälla till din utomhuslampa. Detta är särskilt viktigt för pendellampor för utomhusbruk.

Spara och njut med rätt ljuskälla för din pendellampa för utomhusbruk

Den rätta ljuskällan sörjer för optimal ljuskvalitet och hjälper dig att spara in strömkostnader. Du behöver inte lägga ner en massa arbete på att hitta den optimala ljuskvaliteten. Ljuskvaliteten grundar sig på färgåtergivningen för att kunna njuta av mat i naturtrogna färger, på ljusstyrkan för att inte behöva sitta i en för mörk omgivning och på ljustemperaturen för att kunna njuta av behagligt stunder på terrassen eller balkongen. Välj en ljuskälla med lång livslängd och hög ljuseffekt för att slippa behöva byta ljuskällan ofta, för att uppnå maximal ljusstyrka per Watt och för att undvika att armaturen resulterar i höga strömkostnader. Välj en högkvalitativ LED-lampa med mycket god färgåtergivning, ordentlig ljusstyrka, varmvitt ljustemperatur, en livslängd om upp till 50 000 timmar och en ljuseffekt om upp till 100 Lumen per Watt om du vill njuta av alla dessa fördelar. Sådana ljuskällor av högsta kvalitet erbjuder vi bl.a. märken som Philips, Osram och Lampenwelt.com, Lamp24s egna märke. Vinn på långvarig erfarenhet av kundfeedback och kunskap om de senaste teknikerna som rör belysning. Denna kompetens är "inbakad" i tillverkningen av högkvalitativa ljuskällor och armaturer från Lampenwelt.com. Spara energi med dina pendellampor för utomhusbruk och känn på hur det är att ha ett andra vardagsrum utomhus.

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • 60 dagars öppet köp
  • Betala med Klarna faktura
08-44 685 068

Måndag till fredag
09:00 - 17:00

Hitta rätt belysning till ditt hem

Exklusivt införande i vårt nyhetsbrev

100 kr Rabattkod

*Giltig till den 31.3.2021 vid ett beställningsvärde om 750 kr. Går inte att kombinera med andra kuponger.