LED-golvlampor

Våra rekommendationer från denna kategori

  LED-golvlampan – den moderna klassikern

  Placera den där den ska stå, koppla in den i eluttaget, tryck på knappen och du har belysning. Bra belysning dessutom. Det kan inte bli enklare än så. Vilken lampa gör detta möjligt? Bordslampan! Ja, den också, men vi menar faktiskt golvlampan.

  Golvlampan som länge har ansetts för att vara lite gammaldags har fått en renässans. Med all rätt! Den finns i olika designer – allt från retro till industriell och vintage eller trebent – och i kombination med modern LED-teknik blir LED-golvlampan rolig igen.

  LED-golvlampor
  LED-golvlampor
  LED-golvlampor

  Varför ska man ha en LED-golvlampa?

  Det finns många goda anledningar till att köpa en LED-golvlampa:

  • för att läsa en bok eller tidning
  • för arbete
  • ännu bättre: för att koppla av
  • för att skapa en trevlig atmosfär
  • för att belysa ett specifikt område
  • för att indela rummet
  • för att komplettera allmänbelysningen
  • och sist men inte minst: som snygg inredningsdetalj i hemmet (LED-golvlampor finns nämligen i olika stilar och med trendiga funktion. Trebent eller industriellt – du väljer.)

  Lyckades vi att övertyga dig? Bra! LED-golvlampor finns i olika stilar, former och kan användas i vardagsrummet hemma, men också i hemmakontoret och stora kontor hos företag.

  I vilka rum kan LED-golvlampor användas?

  Om du vill, kan du ha en LED-golvlampa i alla rum där hemma, undantaget badrummet eller andra våtrum kanske. Den har bara inte rätt kapslingsklass. Annars är allt som krävs ett eluttag för att kunna använda LED-golvlampan. Populära rum för LED-golvlampor är:

  LED-golvlampor
  LED-golvlampor

  Vardagsrummet

  Här handlar det mest om smaken och frågan vad du egentligen vill få ut av LED-golvlampan. Är det fråga om att du vill kunna läsa din deckare eller ska golvlampan bara skapa rätt atmosfär för avkoppling eller lysa i olika ljusfärger? Kanske vill du ha den som ett komplement till allmänbelysningen. Eller handlar det framför allt om att den ska ha en unik design? Det finns rätt LED-golvlampa för alla. Du ska bara bestämma dig för en lampa, två eller till och med tre.

  Hemmakontoret

  Även i hemmakontoret är LED-golvlampan ett bra val. Ska den inte bara fungera som en prydnad, utan underlätta arbetet i hemmakontoret, borde du satsa på en LED-golvlampa för kontor. I och med att denna främst har ett praktiskt syfte har den också oftast en pragmatisk design. Bristen på unik design kompenseras dock ofta med modern teknik och praktiska funktioner. Information om funktionerna hittar du i produktbeskrivningen och produktdetaljerna direkt på hemsidan.

  Arbetsplatsen

  Även i kontor hos stora företag ser man ofta LED-golvlampor. De kompletterar allmänbelysningen och sörjer för optimala ljusförhållanden vid skrivbordet. Även här finns det föreskrifter för belysningen så att det kan vara värt det att prata med en expert. Prata t.ex. med oss på Lampenwelt. Våra experter för B2B-kunder hjälper dig gärna. Ring på 08-44 685 068 eller skriv till oss.

  Finns det LED-golvlampor med rörelsesensor?

  Ärligt talat så tänker man mest på trädgården och grannens katt som varje natt tänder ljuset framför huset när man hör ordet rörelsesensor. Eller kanske på oändligt långa hotellhallar där ljuset – som tur är – tänds automatiskt. Golvlampor då? Det finns faktiskt sådana, främst till kontor.

  Här används inte bara namnet rörelsesensor, utan också ofta termen frånvarosensor. Frånvarosensor eftersom den reagerar på bristen av närvaro, även om det bara är fråga om små rörelser vid datorn. I produktdetaljerna ser du om LED-golvlampan har en rörelsesensor.

  LED-golvlampor

  Finns det dimbara LED-golvlampor?

  Först är det för ljust sedan för mörkt – det är svårt att bestämma sig för rätt ljusstyrka. Tack och lov finns hjälp – i alla fall vad gäller ljusstyrkan. Även många LED-golvlampor är numera försedda med en praktisk dimmer. Du behöver alltså inte välja ljusstyrkan, utan kan ha mörkare eller ljusare belysning när det passar dig.

  Vårt tips: LED-golvlampor i form av en uplight har både en huvudsaklig ljuskälla och en läslampa. För att göra det ännu bekvämare har de två dimrar så att ljuskällorna kan justeras separat.

  Hur vet man så om LED-golvlampan har en dimmer? Mycket enkelt. Titta i produktdetaljerna att det står ”dimmer” och ”ja”, så vet du.

  Finns det LED-golvlampor med läslampa?

  Ja, det finns det. Beteckningen LED-golvlampa omfattar alla golvlampor med LED-teknik i alla möjliga olika formgivningar. Därunder uplight-golvlampor och dessa har ofta en läslampa som sitter direkt på lampfoten. Är lamparmen flexibel, kan ljuset enkelt riktas åt önskat håll och ge det bästa ljuset för läsning.

  Finns det LED-golvlampor i trä eller med skärm?

  Alla LED-golvlampor har en sak gemensam: de ger ljus och detta med hjälp av modern LED-teknik, antingen med integrerade mönsterkort eller utbytbara ljuskällor. Men modern teknik innebär inte automatiskt modern, futuristisk design.

  Självklart är lysdioder med sin kompakta storlek perfekt för moderna, smala formgivningar om dessa integreras, men i princip är det en fråga om vilken stil du tycker mest om. Föredrar du klassiska LED-golvlampor med skärm? Hemtrevlig med en lampfot i trä? Eller hellre industriell, skandinavisk, vintage eller till och med i en modern trebent stil? Välj bara din favoritstil för din LED-golvlampa.

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • 30 dagars öppet köp
  • Betala med Klarna faktura

  Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

  Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

  15% Rabattkod

  *Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 750 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Gäller inte på vissa varumärken.