Vår historia

Historien om Lampenwelt.de går tillbaka till året 1999. Idag vet grundarna och bröderna Thomas Rebmann (CEO) och Andreas Rebmann (COO) att de tagit ett lysande beslut och att de gått den riktiga vägen med rätt människor.

30 000 lampor och ljuskällor, cirka 300 motiverande och kompenteta medarbetare, 8000 kvadratmeter kontors- och lagerlokaler, mer än 10 års erfarenhet av produktförsäljning och över 200 positiva kundomdömen på den oberoende kundomdömesportalen e-Komi – dessa siffror är resultatet av framgångssagan på Lampenwelt, Europas ledande onlineshop för lampor och ljuskällor.

År 1999 började företagsgrundaren och företagsledaren Thomas Rebmann att sälja utvalda kvalitetslampor över eBay vid sidan av sina studier till elektrotekniker. Resurserna var begränsade på denna tid och man var tvungen att improvisera för att utveckla egna idéer och för att kunna utnyttja resurserna maximalt. Detta förhållningssätt lever kvar inom Lampenwelt.de även idag och gör att företaget är så påtagligt dynamiskt. Det som började som ett extraknäck utvecklades till stor framgång genom att man förstod kundernas önskemål och genom att erbjuda mer än genomsnittet. "I slutet av 90-talet var onlinehandeln bara barnet. Vi lyckades vinna kunders och leverantörers förtroende med optimal service, hög motivationsnivå och ihärdighet", minns Thomas Rebmann när han tänker tillbaka på starten.

2002 utökade man produkturvalet med den första egna internetplattformen. Den ständigt växande kundkretsen bestod av både privat- och företagskunder. Efter en framgångsrik stororder 2004 grundade Thomas Rebmann "Rebmann Lichtsysteme GbR" med sin bror Andreas Rebmann. Samma år köpte de domänen www.lampenwelt.de. År 2007 mynnade investeringarna i en ny shopmjukvara, ett varusystem och intensivt arbete med ett kundorienterat produkturval ut i en omvandling av GbR till Lampenwelt GmbH & Co. KG.

Lampenwelt.de växte hela tiden och 2009 flyttade företaget till staden Schlitz (Vogelsbergkreis) i närheten av Fulda i östra delen av förbundslandet Hessen, först till ett äldre hus på gatan Ringmauer och år 2010 till den nuvarande, nybyggda förvaltningsbyggnaden på gatan Seelbüde. Den karakteristiska, moderna byggnaden har en fantastisk utsikt över Schlitz genom stora panoramafönster och är utrustad med den senaste kontorsinredningen för att alla medarbetare ska kunna känna sig hemma och för att kunna arbeta på ett optimalt och effektivt sätt. Byggnadens huvudingång lyses upp på kvällen.

2012 invigdes det nya logistikcentret. Moderna teknik gör det möjligt att skicka iväg tusentals paket dagligen. Ökad lagerkapacitet förbättrar leveransförmågan ytterligare. Logistiken inom Lampenwelt.de är en kombination av kundorientering, innovativ idéutveckling och ny teknik. Klicka här för en liten rundtur: Lampenwelt-Logistik.

Under de senaste åren, har Lampenwelt öppnat butiker i flera europeiska länder. År 2015 öppnade en butik för svenska kunder under namnet Lamp24.se, och glädjen är stor över att vi kan erbjuda vårt breda och unika utbud till svenska kunder.

I samband med inträdet av Walter Neumüller och Christian Becker omvandlades Lampenwelt GmbH & Co. KG till Lampenwelt GmbH i maj 2015. Under 2017 tog 3i, en investerare av medelstora företag, över majoritetsandelarna av bolaget. Visionen av Lampenwelt drivs framåt aktivt med stöd av 3i: Företagstillväxt och internationalisering ska intensifieras ännu mer än tidigare.

Vår företagshistoria i översikt

 • 1999 De första lamporna och ljuskällorna säljs på Internet
 • 2002 Första egna Internetplattformen
 • 2004 Rebmann Lichtsysteme GbR grundas och domänen www.lampenwelt.de köps
 • 2007 GbR omvandlas till Lampenwelt GmbH & Co. KG
 • 2009 Flytt till kontorslokalerna på Ringmauer 20 i Schlitz
 • 2010 Flytt till den nybyggda förvaltningsbyggnade på Seelbüde 13 i Schlitz
 • 2011 Logistikcentret byggs
 • 2012 Det nya logistikcentret börjar användas på Am Eichberg 1 i Schlitz
 • 2013 Ny varumjukvara (ERP)
 • 2014 Certifiering enligt DIN EN ISO 9001
 • 2014 Utveckling av optimerad webbshop. Ny slogan "Eine helle Entscheidung" och ny varumärkessymbol.
 • 2015 Lamp24.se lanseras för den svenska marknaden
 • Fraktfritt från 500 kr*
 • 30 dagars öppet köp
 • Betala med Klarna faktura
+46 (0) 8-44 685 068

mån.-fre., 09:00 - 17:00

Hitta rätt belysning till ditt hem

Exklusivt införande i vårt nyhetsbrev

kr 75 Rabattkod

*Giltig till den 31.12.2018 vid ett beställningsvärde om 500 kr. Går inte att kombinera med andra kuponger.