Infällda spotlights downlights

Våra rekommendationer från denna kategori

  Utnyttja ytan med infällda spotlights

  Downlights är den perfekta lösningen när du har en modern inredning eller begränsat med yta. Det är stilrent, flexibelt och gör att rummet känns större.

  Vid placering av downlights är det viktigt att tänka på hur rummets inredning kommer att se ut och var du behöver belysning. Den vackraste och effektivaste lösningen är att placera ljuskällan nära väggen, eftersom den då kommer att reflektera mycket av ljuset och ge ett behagligt indirekt ljus i rummet. Infälld belysning tar inte upp någon plats och upplysta väggar bidrar till att rummet känns stort.

  Bli din egen ljusdesigner

  Förutom att flexibla infällda spotlights tar upp minimalt med yta i rummet, bidrar de sväng- eller roterbara lamphuvudena till att ge dig den precision du behöver för att exakt lysa upp önskade delar av rummet. Det gör att du själv kan axla rollen som ljusdesigner i ditt hem och komponera din belysning i flera skikt för att skapa önskad stämning. De flesta downlights har även dimmer så att du alltid kan vara säker på att skapa rätt känsla i rummet. Med en fjärrkontroll kan du styra både dimmer och ändra färg på kompatibla downlights.

  LED – varmt eller kallt ljus?

  Väljer du downlight med LED och vill ha ett varmt, vitt ljus kan det löna sig att välja en färgtemperatur ner mot 2 700 K. Ju högre K-värde LED-ljuskällan har, desto blåare ljus avger den. Ett högre K-värde kan däremot vara praktiskt hos LED-lampor nära exempelvis skrivbordet eller köksbänken.

  Lika fina inomhus som utomhus

  Med justerbara infällda spotlights kan du enkelt rikta ljusstrålen mot exempelvis köksbänken, skrivbordet, läsfåtöljen eller någon annanstans där god arbets- eller läsbelysning behövs. Och varför inte rikta ett par downlights mot grillen, så att du får bra belysning när du lagar mat utomhus sena sommarkvällar? Downlights lämpar sig nämligen perfekt även för utebelysningen – både uppe under takskägget, på väggen eller terrassen. Kombinerat med utomhusspotlights och utomhusvägglampor bidrar en downlight eller fler till att ge perfekt utomhusbelysning.

  Med eller utan downlightbox?

  Downlights behöver i regel byggas in i ett tak eller en vägg, men vissa lampor kräver att du använder en box vid infällningen i tak eller vägg. Infällda downlights finns både med halogenljuskällor på 230 V och 12 V samt med energibesparande LED som inte avger värme. Med LED behöver du ingen downlightbox, vilket gör att du kan montera lamporna direkt i väggen eller taket utan att behöva oroa dig för att gammal isolering antänds. De flesta downlights har vanlig GU10-fattning, men det finns även andra varianter.

  Downlights
  • Förhöj rumskänslan: En downlight tar upp minimalt med yta och kan riktas mot väggen för att få rummet att kännas större.
  • Minimera brandrisken:Downlights med LED avger lite eller ingen värme. Downlights med LED kan tryggt placeras i hus med gammal isolering.
  • Anpassa efter behov:Downlights kan placeras exakt där du vill ha dem och med justerbara lamphuvuden riktar du helt enkelt ljuset åt önskat håll.
  • Hitta din stil: Du kan köpa downlights i mattsvart, vitt, stål, aluminium och i en mängd olika finishar och därmed garanterat hitta en perfekt downlight för just ditt rum.
  • Sänk elförbrukningen med LED: En downlight med LED drar mycket mindre el än en downlight med halogen. Med LED behöver du inte heller byta lampa på flera år.

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • Gratis retur inom 50 dagar
  • Betala med Klarna faktura

  Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

  Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

  15% Rabattkod

  *Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 1000 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Kan inte lösas in på produkter från varumärkena Homematic IP och Philips Hue.