Golvlampor, uplight

Våra rekommendationer från denna kategori

  Uplight-golvlampor

  Uplight-golvlampor är helt enkelt något helt annat. Snarare sagt något annat än vanliga golvlampor. De avger ljuset uppåt mot taket och sörjer med hjälp av indirekt ljus för en mysig stämning i rummet. Denna flexibla variant av en golvlampa kan användas allt efter behag: För att belysa ett helt rum eller för att belysa enstaka områden i ett större rum.

  Behöver ljuskällan i en uplight-golvlampa bytas ut?

  Orkar du inte att krångla med trasiga ljuskällor? Det behöver du inte heller. Numera är LED-tekniken oftast fast integrerad i moderna uplight-golvlampor. Det innebär att du inte behöver ta hand om någonting alls. Och du behöver inte heller vara orolig för att lampan går sönder för tidigt. Tror det eller ej: När du har lampan tänd i 4 timmar varje dag håller den i över 30 år.

  Det finns dock fortfarande uplight-golvlampor där ljuskällan behöver bytas ut, men det är inte heller något problem. Kontrollera vilken sockel du behöver – exempelvis E14 eller E27. Oftast behöver du en eller två ljuskällor: en för uplighten och en för läslampa.

  golvlampor uplight
  golvlampor uplight

  Vad är det som är så praktiskt med en läslampa?

  Föreställ dig att du sitter i din mysiga soffa med en bok i handen. Bredvid dig står en uplight-golvlampa. Skärmen sörjer för behaglig belysning i rummet som är något dimrad. Ljuset räcker dock inte för att läsa. Då tänder du bara läslampan. Sedan böjer du den, så att du har perfekt ljus på boken. Nu står det inget i vägen för att läsa fram till gryningen. Därför är läslampan på din uplight-golvlampa så pass praktisk och faktiskt ett måste.

  Är uplight-golvlampor dimbara – inklusive läslampan?

  Du vill vara så flexibel som möjligt och din uplight-golvlampa ska hjälpa dig med detta? Då borde den vara dimbar och de flesta modellerna är faktiskt det. Vill du vara säker på det, ska du kontrollera detta, innan du köper din nya lampa. Använd bara filtret ”dimmer” på hemsidan, så är du på den säkra sidan. Oftast kan du inte bara dimra uplight-golvlampa, utan även den praktiska lilla läslampan.

  Sättet att dimra ljuset på varierar från modell till modell. Målet är dock detsamma: Ibland ska det vara full ljusstyrka, ibland ska det vara mysig. Detta är möjligt med:

  • Modeller med Easydim-ljuskällor
  • Modeller med touch-dimrar
  • Modeller med vridbrytare
  • Modeller med fotdimrar
  • Modeller med fjärrkontroller

  Halogen eller lysdioder – vad är bättre?

  En sak är säker: Lysdioder är långt bättre än halogenlampor. LED-tekniken har nämligen en hel del fördelar:

  • den behöver 60 % mindre energi än halogenlampor 
  • tack vare en livslängd på upp till 50 000 timmar är den helt underhållsfri
  • den ger mer lumen med mindre energi och är därmed ljusare
  • den har en flexibel ljustemperatur
  • den kan vara smart

  Finns det uplight-golvlampor med fjärrkontroll?

  Det är inte längre något ovanligt att styra ljuset med hjälp av en fjärrkontroll. Därför kan vi lugnt berätta för dig att det också finns uplight-golvlampor med fjärrkontroll. De är inte så vanliga än, men det kommer allt fler nya modeller, där ljustemperaturen kan ändras och belysning i olika färger kan väljas

  Vilka formgivningar finns det?

  Inte alla uplight-golvlampor är lika. Vad gäller formgivningen finns det stora skillnader. Använd bara filtret ”stil” på hemsidan för att se vilka stilar du kan välja mellan. Här hittar du allt från lantlig till design. Utöver helt klassiska modeller finns det också mycket ovanliga stilar som blir allt mer populära.

  golvlampor uplight
  golvlampor uplight
  golvlampor uplight

  Uplight-golvlampa eller golvlampa – vad är bättre?

  En trebent golvlampa, en båglampa eller kanske hellre en uplight-golvlampa? Fundera lite över vad du tycker mest om och vad du vill använda lampan till. Enkelt uttryckt kan en uplight-golvlampa belysa hela rummet, men också användas för att belysa enstaka områden. En normal golvlampa fungerar bättre för att endast belysa ett specifikt område. Uplight-golvlampor har oftast små läslampor som extra funktion som vanliga golvlampor inte brukar ha. Dessa har dock en fördel: det finns flera möjligheter för formgivningen. Tänk alltså på följande:

  • Användningsområde (allmän- eller områdesbelysning) – uplight-golvlampan kan bägge delar
  • Extra funktioner (läslampa) – sådana har oftast bara uplight-golvlampor
  • Uplight-golvlampor ger indirekt ljus – hos vanliga golvlampor beror det helt på modellen
  • Formgivning – det finns flera varianter av golvlampor
  golvlampor uplight
  golvlampor uplight
  golvlampor uplight

  Har du behov för hjälp, för att ta reda på om en uplight-golvlampa är det rätta för dig? Kontakta gärna vår rådgivning. Du når dem på telefonnummer 08-44 685 068 eller enkelt via kontaktformuläret.

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • Gratis retur inom 50 dagar
  • Betala med Klarna faktura

  Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

  Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

  15% Rabattkod

  *Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 1000 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Kan inte lösas in på produkter från varumärkena Homematic IP och Philips Hue.