Design golvlampor

Våra rekommendationer från denna kategori

  Designgolvlampor ger mer än bara belysning

  De tar mycket plats och är ofta lika stora som en vuxen människa eller ännu större: designgolvlampor. De är en oundviklig del av ett modernt, designorienterat ljuskoncept i varje vardagsrum. Du behöver inte undvara den heller, eftersom den inte ersätter taklampan, utan kompletterar den. Anledningen är enkel: Taklampor sörjer för grundbelysning, medan golvlampor sörjer för behaglig områdesbelysning i det valda hörn i rummet – exempelvis bredvid fåtöljen.

  Var ska jag placera designgolvlampan?

  Den populäraste platsen för designgolvlampan är vardagsrummet. Den fungerar som fantastisk områdesbelysning i lägenhetens centrum – t.ex. bredvid soffan. Men även i andra rum som matsalen, sovrummet eller till och med hallen hittar man en lämplig plats för designgolvlampor – och uppgraderar rummet avsevärt. 

  designgolvlampor
  designgolvlampor
  designgolvlampor

  Mellan vilka färger kan man välja?

  När man hör ordet design tänker man ofta svart eller vitt – enkla färger. Och du tar inte helt fel. Många designlampor har diskreta färger, men ibland använder designer också mer iögonfallande färger när de formger golvlampor. Det är alltså bara fantasin och dina preferenser som sätter gränser. Det finns färgglada designgolvlampor i många olika färger och modeller i karakteristiska, klara färger. Har du behov för hjälp, kan du bara kontakta vår kundtjänst. Kontaktuppgifterna hittar du nedan. 

  designgolvlampor
  designgolvlampor

  Vilka material används för designgolvlampor?

  Även för materialet gäller: Allt är möjligt. Allt från klassiska material som trä, metall, glas och plast till speciella material som linne, bambu och rotting. I slutändan har alla formgivare preferenser och givetvis också kunderna. Resten av inredningen spelar så klart också en stor roll. Lampan ska ju trots allt passar till alla andra möbler och lampor. 

  Fungerar designgolvlampor med lysdioder?

  Lysdioderna är här för att stanna. Därför satsar de flesta formgivarna också på lysdioder. Även om vissa formgivare som Ingo Maurer alltid har fascinerats av den goda gamla glödlampan och ofta inspirerats av den till sina konstverk, så är lysdioderna ändå en fast del av deras formgivningar. Lysdioder möjliggör nättare lösningar än vanliga glödlampor, vilket öppnar upp för helt nya möjligheter. Modern LED-teknik garanterar mycket utrymme för att experimentera med formen och storleken, speciellt när den integreras. 

  Finns det dimbara designgolvlampor?

  Självklart och helt efter tycke och smak med en normal dimmer eller en touch-funktion. Välj alternativet som passar bäst i ditt hem och till dina vanor med hjälp av filtret för dimrar. Så får du en översikt över vilka designgolvlampor som finns med funktionerna du gärna vill ha.

  Vilka märken för designgolvlampor finns det?

  Tillverkare för designgolvlampor finns det många. Faktiskt så många, att alla kunder kan hitta den perfekta lampan för just sina hem på hemsidan. Under Märken hittar du alla tillverkare.

  Några av våra populäraste märken är:

  designgolvlampor

  Är du osäker vilken designgolvlampa är rätt för dig? Hör av dig till vår kundtjänst så hjälper vi dig. Ring till 08-44 685 068 eller använd kontaktformuläret.

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • Gratis retur inom 50 dagar
  • Betala med Klarna faktura

  Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

  Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

  15% Rabattkod

  *Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 1000 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Kan inte lösas in på produkter från varumärkena Homematic IP och Philips Hue.