Solcellslampor vägg

Våra rekommendationer från denna kategori

  Solcellsvägglampor

  Solsken efter mörkret.

  Solcellsvägglampor är ett fantastiskt sätt att lysa upp din trädgård på, från heta sommarkvällar till långa, tuffa vinternätter.

  Och eftersom de drivs av det stora eldklotet uppe på himlen kan du sänka dina elräkningar och börja spana in de läckra trädgårdsmöblerna eller den ultramoderna grillen du suktar efter.

  solcellsvagglampa
  solcellsvagglampa

  Hur fungerar en solcellsdriven vägglampa?

  En solcellsvägglampa omvandlar solenergi till elektricitet. Själva processen bygger på den fotovoltaiska effekten.

  Det kanske låter lite komplicerat?

  Ingen fara, du är inte ensam om att tycka det.

  Utan att gå in på detaljer kan man sammanfatta det hela som att solcellerna omvandlar solljus till ström, som sedan lagras i uppladdningsbara batterier.

  När solen går ner används den lagrade strömmen för att lysa upp lamporna tills jorden har gjort ett halvt varv på sig själv och solen kommer tillbaka.

  Vilka glödlampor använder en solcellsvägglampa?

  LED är den överlägsna belysningstekniken när det gäller soldrivna vägglampor.

  LED-lampor är energisnåla och har en hög ljuseffekt, vilket innebär att de är bättre på att omvandla watt till lumen.

  Med andra ord är LED-lampor den bästa ljuskällan för att försäkra att batterierna håller så länge som möjligt och att din trädgård är upplyst hela natten.

  solcellsvagglampa

  Hur länge lyser en solcellsdriven vägglampa?

  Beroende på modellen brukar en solcellslampa med fulladdat batteri lysa mellan 8 och 10 timmar. Och som sagt kan du att spara en rejäl slant på dina elräkningar eftersom de drivs av solenergi.

  Men vägrar solen titta fram kan batteriet få problem att laddas fullt – vilket tyvärr kan hända ganska ofta med det opålitliga vädret i Sverige.

  Du kan tyvärr inte påverka vädret, men du kan ändå säkerställa att din solcellslampa får de bästa förutsättningarna för att laddas även när det är molnigt. Se till att:

  • Buskar
  • Träd
  • Blommor

  INTE växer så att de skymmer solcellspanelen, och att din lampa INTE är placerad i ett skuggigt område. Detta kommer få en negativ inverkan på batteriets laddningsprestanda.

  OBS: Solcellsdrivna vägglampor bör inte ersätta eldrivna säkerhetslampor.

  Hur installeras solcellsvägglampor på bästa sätt?

  Solcellspanelen på en vägglampa måste få tillräckligt med solljus för att ladda batteriet, vilket innebär att den helst bör riktas söderut.

  För maximal effekt bör den inte heller placeras under tak eller andra skymmande konstruktioner som antenner, skärmtak eller sol- och regnskydd. Det är även viktigt att regelbundet rengöra solcellspanelen för att avlägsna damm och skräp som kan påverka dess förmåga att lagra solenergi.

  solcellsvagglampa

  Vill du lära dig mer om solcellsvägglampor? Har du andra frågor gällande solcellsdriven belysning eller belysning i allmänhet? Då kan en av våra experter hjälpa dig, via telefon på 08-44 685 068 eller genom att använda kontaktformuläret .

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • Gratis retur inom 50 dagar
  • Betala med Klarna faktura

  Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

  Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

  15% Rabattkod

  *Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 1000 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Kan inte lösas in på produkter från varumärkena Homematic IP och Philips Hue.