Lysrörsarmatur

Våra rekommendationer från denna kategori

  Våtrumslampor

  Kompromisslös funktionalitet för våtutrymmen

  Den huvudsakliga uppgiften för en våtrumslampa: fuktresistent belysning för t.ex. tvättrum. Beroende på skyddsklass och lamphöljets design är lysrörsarmaturer mycket tåliga och robusta. Det gör dessa lampor inte bara intressanta för privat användning, utan även för installation i kommersiella lokaler.

  industriarmatur

  Vilket särskilt skydd är våtrumslampor försedda med?

  Våtrumslampor är avsedda för våtutrymmen och har försetts med ett plasthölje, som omger och skyddar ljuskällan och sockeln.

  Våtrumslampor har vanligtvis skyddsklass IP 65, vilket skyddar dem mot damm och stänkvatten. Höljet på badrumslampor erbjuds i olika plasttyper som skiljer sig i hårdhetsklass och slagtålighet.

  I tvättrum behövs mindre slagtålighet, men där är en hög fuktresistent absolut nödvändig. I parkeringshus använder man som regel vandalsäkra varianter. I fabrikshallar används även våtrumslampor med explosionsskydd.

  Vilken ljusteknik används för våtrumslampor?

  För att passa den avlånga formen på våtrumslampor använder man sig sedan länge av lysrör. Numera är dock LED-tekniken ett utmärkt alternativ: antingen i form av en utbytbar ljuskälla eller som en fast inbyggd LED-ljuskälla.

  LED-ljustekniken har en högre ljuseffektivitet, dvs att den ger högre ljusstyrka men förbrukar ett mindre antal watt. Därigenom sparar du både ström och kostnader med LED-våtrumslampor. Dessutom har lampan direkt 100 % ljusstyrka - vilket är en stor fördel för många användare; jämfört med klassiskt, flackande startljus.

  vatrumslampa
  industriarmatur

  Hur monterar jag min våtrumslampa?

  Lysrörsarmaturer erbjuds i olika storlekar, t.ex. 60, 120, 150 eller 180 cm. Förutom modeller som monteras i taket eller på väggen, kan du också hitta pendellampor för våtutrymmen.

  Medan belysningen som regel planeras noga vid kommersiell användning, är det mer storleken som avgör i privata utrymmen som t.ex. tvättrum eller hobbyrum. Installationen bör alltid göras av en behörig elektriker.

  Vad är linjära lampor?

  Linjära armaturer är våtrumslampor med en speciell form. De möjliggör en jämn belysning av större, avlånga utrymmen. Dessutom har linjära lampor bekväma insticksanslutningar, som likt ett ljusband förbinder de enskilda lamporna med varandra.

  Vill du veta mer om våtrumslampor eller har du andra frågor om ljus och belysning? Ring gärna vår professionella kundtjänst på 08-44 685 068 eller kontakta oss via kontaktformuläret.

  vatrumslampa
  • Fraktfritt från 500 kr*
  • Gratis retur inom 50 dagar
  • Betala med Klarna faktura

  Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

  Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

  15% Rabattkod

  *Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 1000 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Kan inte lösas in på produkter från varumärkena Homematic IP och Philips Hue.