Ljuslister

Ljuslister

Med dig, var du än går

Hotell, verkstäder, vindar, kök, gym eller köpcentrum – var du än går finns det en stor chans att du kommer lysas upp av ljuslister.

Och med utvecklingen av LED-tekniken finns det ett oändligt val av ljuslister, från raka tubformade till alla möjliga finurliga och spännande design.

Var använder man en ljuslist?

En ljuslist består av en armatur och ett lysrör som sprider ljus över stora ytor, som i källare, garage eller verkstäder – utan att blända. De används även flitigt i kommersiella lokaler, som i lager, korridorer, förråd och många fler.

OBS: Om du installerar en ljuslist i rum eller utrymmen där fuktproblem kan uppstå bör du välja en skyddsklass på minst IP44.

ljuslist
ljuslist

Hur kan man använda en ljuslist för indirekt belysning?

Indirekt belysning med ljuslister eller LED-listor är väldigt populärt just nu.

De kan monterats så att själva ljuskällan är gömd, vilket skapar en väldigt fräck effekt i trånga utrymmen, som på bilden nedan.

Finns det dekorativa ljuslister för offentliga byggnader?

Absolut!

Tack vare LED-tekniken finns det otaliga designer som kan matcha alla möjliga moderna inredningar. Den senaste trenden har varit att lämna bakom sig de klassiska raka linjerna och våga sig på kurviga och runda designer.

Denna flexibilitet innebär att ljuslister har blivit både praktiska och estetiskt tilltalande, och har därmed fått ett stort genomslag i kommersiella lokaler som gym, hotell och köpcentrum.

ljuslist
ljuslist

Hur installerar man ljuslister?

Som vanliga lampor kopplas ljuslister till 230 V uttag och kan monteras på väggar som tak.

OBS: Vi rekommenderar alltid att låta en certifierad elektriker sköta installationen för säkerhets skull. Enligt lag får du inte utföra någon fast elinstallation på egen hand.

Vill du lära dig mer om ljuslister? Har du andra frågor om LED-lister eller dimbara ljuslister? I så fall kan du kontakta vårt expertteam som alltid ser fram emot att svara på dina frågor. Ring idag på 08-44 685 068 eller kontakta oss via e-post.

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • 30 dagars öppet köp
  • Betala med Klarna faktura

Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

15% Rabattkod

*Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 750 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Gäller inte på vissa varumärken.