Tiffanystilen är en riktig favorit inom inredningsbranschen. De färgglada lamporna i färgat glas, som har sitt ursprung i New York, har funnits i våra vardagsrum i cirka 150 år - i ständigt nya utföranden.

Pendellampa KT1082+C2 | 1032394

Hur uppstod Tiffany-glaskonsten?

Louis Comfort Tiffany & Tiffany Glass Company


Louis Comfort Tiffany är Tiffany-glaskonstens förfader: 1878 grundade Art Nouveau-artisten sitt eget inredningsföretag i New York och under de följande åren arbetade han med glaskonsten till perfektion. Slutligen öppnade han "The Tiffany Glass Company" i New York.

Efter faderns död 1902 tog han över faderns berömda smyckesföretag "Tiffany & Company". Företaget är fortfarande verksamt över hela världen.

Alla Tiffany lampor

Processen för Tiffany-glaskonst

Hur tillverkas en Tiffany-lampa?


Den traditionella tillverkningen av en Tiffany-lampa går tillbaka till Louis Comfort Tiffanys hantverkskonst: han utvecklade en speciell teknik där enskilda glasdelar omsluts av en kopparfolie och sammanfogas med lödning. Lödet fick den karakteristiska mörka patinan.

Das Verfahren der Tiffany-Glaskunst

Taklampor à la Tiffany


De ger en ljus och färgstark touch till alla hem: taklampor i Tiffany-stil ger variation och är ett blickfång. Föredrar du den populära drakdesignen eller föredrar du ett blommönster? Valet är ditt!

Alla Tiffany taklampor

Vackra väggar med Tiffany


De är särskilt iögonfallande eftersom de trots allt är installerade i ögonhöjd: Vi talar om vägglampor. Med dem kommer den traditionella Tiffany-glaskonstens mönster väl till sin rätt.

Alla Tiffany vägglampor

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • Gratis retur inom 50 dagar
  • Betala med Klarna faktura

Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

15% Rabattkod

*Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 1000 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Kan inte lösas in på produkter från varumärkena Homematic IP och Philips Hue.