Inomhuslampor Arbetsrum / kontor

Belysning för hemmakontor

Gör ditt jobb enklare med rätt belysning.

Med allt fler människor som arbetar hemifrån är det viktigt att ha rätt belysning på sitt hemmakontor. Oavsett om det är en platt takplafond, en klassisk skrivbordslampa eller en multifunktionell golvlampa, så kan du vara säker på att ditt arbete hemifrån kommer att gå smidigare med rätt belysning.

vit LED-kontor-golvlampor dimbar

Varför är belysningen i ditt arbetsrum så viktigt?

Hemmakontorsbelysning är lika viktigt för optimala arbetsförhållanden som en ergonomisk kontorsstol, mus eller tangentbord. Bra belysning gör också att du kan koncentrera dig bättre utan att anstränga ögonen.

Dessutom kan goda ljusförhållanden öka motivationen och produktiviteten.

Vilka glödlampor passar bäst för hemmakontorsbelysning?

Platta LED-paneler är extremt populära på moderna hemmakontor eftersom de ger en mjuk, bländfri och bred rumsbelysning. De ser också professionella ut och är ofta justerbara i ljusstyrka och ljusfärg för att passa dina individuella behov.

Ett annat populärt val är flexibla skrivbordslampor som inte bara är snygga utan också låter dig rikta ljuset där du behöver det mest.

Men, om du vill dra nytta av fördelarna av en taklampa och skrivbordslampa samtidigt, så är en golvlampa rätt väg att gå. Med både direkt och indirekt ljusfördelning lyser golvlampor inte bara upp rummet, de ger också tillräckligt ljus för att se till att din arbetsplats aldrig är i mörker.

Högkvalitativa modeller har många regleringsmöjligheter, inklusive timer och automatisk anpassning av ljusstyrka och ljusfärg till tiden på dygnet.

Dimbar LED-Panel Arya Arcchio
Den breda belysningen på LED-plafonder bör alltid vara på för att undvika kontraster i ljusstyrkan.
svart LED-skrivbordslampa Eleni fran Lindby
För att förhindra att din hand skapar skuggor är en skrivbordslampa placerad till vänster för högerhänta och till höger för vänsterhänta en enkel lösning.
Dimbar LED-kontor-golvlampa Logan
En stor fördel med golvlampor på hemmakontoret är att de kan placeras var som helst och att de lyser upp både arbetsrummet och arbetsytan.

Vad har färgtemperaturen med arbete att göra?

Färgen på ljuset avgör om stämningen är mer hemtrevlig eller affärsmässig. Ljusets färg, eller färgtemperatur, mäts i kelvin.

Nedan hittar du den idealiska färgtemperaturen för olika rum och situationer:

  • Varmvit (<3 300 kelvin) för vardagsrum
  • Universal vit (3 300 - 5 300 kelvin) för korridorer, kök och arbetsrum
  • Dagsljus (>5 300 kelvin) för förråd, våtrum samt trapphus och garage
Dimbar LED-kontor-golvlampa Salome fran Lucande
Ljusfärgen är justerbar på många modeller för hemmakontor.
svart LED-skrivbordslampa
Regleringen görs vanligtvis med en integrerad touch-/dimmerknapp.
LED-bordslampa-kontor Libia med laddstation

Är LED-lampor ett bra val för hemmakontorsbelysning?

LED är utan tvekan det bästa valet för belysningen på ditt hemmakontor. 

Det går endast att anpassa ljusets färg med LED-lampor. LED-lampor sparar dessutom energi och kostnader, och har en lång livslängd. Med inbyggda modeller slipper du också byta glödlampa.

Behöver du råd om belysningen på ditt arbetsrum? Har du andra frågor gällande ljuskällor eller belysning i allmänhet? Då kan våra expertrådgivare hjälpa dig. Fyll bara i vårt kontaktformulär.

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • 30 dagars öppet köp
  • Betala med Klarna faktura

Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

100 kr Rabattkod

*Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 750 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Gäller inte på vissa varumärken.