Bygglampor

Våra rekommendationer från denna kategori

  Bygglampor

  Vad är byggstrålkastare?

  Bygglampor är mobila, ljusa arbetslampor som kan anpassas på produktionsplatsen efter behov. Detta är särskilt viktigt om det inte finns permanent installerade eller för få ljuskällor på plats.

  Strålkastare är dock också en relevant produktionsfaktor för hemrenoveringsarbeten eller i verkstaden, eftersom det krävs tillräckligt med ljus på rätt platser för att arbetet ska kunna utföras optimalt och säkert.

  LEDVANCE Worklight LED-bygglampa S-Stand

  Bärbara

  Bärbara, kabelanslutna bygglampor har ett bekvämt handtag utöver det stabila installationsalternativet.

  Dimbar Paulmann arbetslampa 6.500K

  Batteridrivna

  Sladdlösa LED-arbetslampor och hybridmodeller är mer mobila eftersom de inte kräver en strömkabel, men de kanske inte erbjuder samma ljusstyrka.

  LEDVANCE Worklight LED-bygglampa med stativ

  Med stativ

  Kabelanslutna bygglampor med stativ kan justeras optimalt, men kan också vara mindre stabila, t.ex. vid stark vind.

  Vad ska man tänka på när man köper strålkastare?

  Beroende på situationen på plats bestäms vilken konstruktion som bäst uppfyller kraven. Du bör ägna särskild uppmärksamhet åt dessa egenskaper:

  Ljusstyrka: Ljusintensiteten för en bygglampa anges i lumen (lm). När det gäller halogen kan lumen och watt relateras till varandra. Detta är inte längre fallet med lysdioder, eftersom hos lysdioder är ljusutgången - förhållandet mellan watt och lumen - olika från produkt till produkt. Därför är lumen det pålitliga värdet. Byggstrålkastare rör sig inom ett fyr- till fem-siffrigt lumenområde.

  Fuktskydd: Byggstrålkastaren har olika nivåer av fuktskydd. För utomhusbruk måste arbetslampor ha minst skyddsklass IP44.

  Kabelanslutna: Arbetsbelysning har mycket olika kabellängder. Se till att kabeln är tillräckligt lång för avståndet mellan det tillgängliga uttaget och arbetsplatsen.

  LED-arbetslampa Eros, 50W

  Batteridrivna: Strålkastaren måste uppfylla byggplatsens krav med avseende på antalet lumen och batteritid. Ett ersättningsbatteri bör också tas med.

  Vikt: Ju lättare en byggstrålkastare är, desto mer mobilt kan den användas. Stabiliteten minskar dock vid högre vikten eller med ett stativ. Finns det exempelvis risk för stark vind, rekommenderas en byggstrålkastare med mer vikt och utan stativ.

  Slagtålighet: Slagresistenta varianter (med hög grad av IK-chockmotstånd) minskar risken för skador, vilket är särskilt relevant för professionella byggarbetsplatser med hög aktivitet.

  Extrafunktioner: När det gäller konstruktionsstrålkastare finns det ofta ytterligare attraktiva funktioner. Det finns t.ex.:

  • Modeller med powerbank-funktion
  • Strålkastare med extra uttag
  • Produkter med inbyggda högtalare
  Mobile LED-arbetslampa Jaro

  Även runt 1 000 lumen ljusstyrka möjliggör arbete i mörker.

  Mobile Hybrid-arbetslampa Dargo

  En mobil lampa med IK07 tål t.ex. oavsiktliga sparkar och stötar.

  LED-arbetslampa FCL-76011 med hoegtalare

  En inbyggd högtalare med Bluetooth-funktion ersätter en extern byggplatsradio.

  Vad är bäst: Bygglampor med halogen eller LED?

  En av de största fördelarna med lysdioden jämfört med halogenljuskällan är ljuskällornas livslängd: Halogen-byggstrålkastare håller cirka 2 000 timmar, medan LED-byggstrålkastare håller upp till 50 000 timmar.

  Halogenstrålkastare var ursprungligen ljusare, men med den vidare utvecklingen av LED-teknik är detta mer balanserat idag. Dessutom förbrukar LED-lampor mindre el och genererar mindre värme, vilket minskar risken för brand.

  LED-arbetslampa FCL-80114 med stativ

  Vilka märken kan jag lita på när det gäller bygglampor?

  Brennenstuhl - sedan 60 år specialist på strömdistribution, men också specialbelysning och smarta lösningar.

  Ledvance - tidigare känt som Osram, och Ledvance har uppfyllt de högsta kraven på belysning och smarta hem sedan 100 år.

  Har du ytterligare frågor om byggstrålkastare och arbetsbelysning med halogen eller LED? Eller om ljus och belysning i allmänhet? Då hjälper vår erfarna kundtjänst gärna till: till kontaktformuläret.

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • Gratis retur inom 50 dagar
  • Betala med Klarna faktura

  Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

  Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

  15% Rabattkod

  *Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 1000 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Kan inte lösas in på produkter från varumärkena Homematic IP och Philips Hue.