Bordslampor barnrum

Våra rekommendationer från denna kategori

  Bordslampor i barnrum

  Lyser upp ditt barns liv

  bordslampa barnrum fraan niermann

  Oavsett om ditt barn leker, läser eller gör läxorna ska hen inte behöva kisa för att se vad hen håller på med. Därför kan det vara en bra idé att investera i en bordslampa för barn.

  Ingen gillar att bländas av skenet från en taklampa. Med vårt breda utbud av bordslampor kan ditt barn fortsätta utveckla sin kreativitet, göra sina läxor och upptäcka världen i skenet av en varm och mysig lampa.

  Hur starkt ska en bordslampa vara i ett barnrum?

  Barn älskar att leka (och göra sina läxor) i sitt eget rum, så en bordslampa måste vara lite mer än bara dekoration. Den ska vara praktisk också.

  För att säkerställa att dina barn inte överanstränger sina ögon när de läser, skriver, tecknar eller leker bör ljuskällan ha en ljusstyrka på minst 400-500 lumen.

  Vilken ljusfärg rekommenderas för en bordslampa i ett barnrum?

  Valet av ljuskällans färgtemperatur för en bordslampa i barnrum beror lite på var i rummet lampan befinner sig och vad den används till.

  Om lampan placeras vid sängen som läslampa är det bäst att välja en varm färg, det vill säga under 3300 kelvin, för bästa komfort och mysfaktor.

  Om den används på ett skrivbord rekommenderar vi en vit färgtemperatur mellan 3300 och 5300 kelvin för att säkerställa att ditt barn får allt ljus hen behöver för att studera.

  OBS: Vissa lampmodeller kommer utan ljuskälla, så glöm inte att beställa rätt glödlampa för din lampa och dina behov.

  bordslampa barnrum fraan dalber
  bordslampa barnrum fraan elobra

  Varför är det så viktigt att ha en lampa vid sängen i ett barnrummet?

  En bordslampa vid sängen har många funktioner i ett barnrum. Den ser inte bara till att barnen kan läsa eller leka med god belysning, den skänker även trygghet i vetskapen om att nattmörkret kan försvinna med en enkel knapptryckning.

  Tänk på att skenet inte ska blända när lampan lyser, det bästa är därför att välja en lampskärm i ljus eller färgglad färg.

  Ett smart tips är att installera en touchdimmer så man enkelt kan justera ljusstyrkan med en lätt tryckning istället för att behöva leta efter strömbrytaren.

  Du kommer aldrig vilja ha något annat än en touchdimmer efter det!

  Vilka ljuskällor passar bäst för en bordslampa i barnrum?

  En lampa i ett barnrum måste vara säker, så se till att aldrig använda glödlampor i glas i dessa rum. Använd tåligt lampglas i plast för säkerhets skull.

  Och undvik även lågenergilampor, eftersom de innehåller kvicksilver.

  Vi rekommenderar starkt att förlita sig på LED-lampor för sina ljuskällor. De har inte bara en lång livslängd, de kan även spara upp till 90 % på strömförbrukningen jämfört med klassiska glödlampor (vilket passar utmärkt om ditt barn föredrar att sova med ljuset tänt hela natten).

  Med LED-lampor är det bäst att välja en varm och mysig färgtemperatur på under 3300 kelvin. Lampor med en ljusstyrka på 400 lumen eller mer är vanliga för bordslampor i barnrum.

  Men om de bara används som dekorationsbelysning och inte för att läsa eller arbeta, kan ett lägre lumental användas utan problem.

  bordslampa barnrum fraan macodesign

  Vill du lära dig mer om bordslampor i barnrum? Har du andra frågor gällande skrivbords- eller nattduksbordslampor? I så fall kan du kontakta vårt expertteam som alltid ser fram emot att svara på dina frågor. Ring idag på 08-44 685 068 eller kontakta oss via e-post.

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • Gratis retur inom 50 dagar
  • Betala med Klarna faktura

  Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

  Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

  15% Rabattkod

  *Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 1000 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Kan inte lösas in på produkter från varumärkena Homematic IP och Philips Hue.