Utomhusdesign-lampor

Designerlampor för utomhusbruk - fascination för tomten

Innan vi går närmare in på designerlampor, kom ihåg att utomhuslampor finns till för att skapa optimala ljusförhållanden och för att motverka felsteg och olyckor. Spotlights sörjer för säker infart i garaget, väglyktor sörjer för en säker och optiskt tilltalande tomt och för att besökare och invånare inte plötsligt ska snubbla eller gå in i blomrabatter. Vägglampor sörjer för vacker belysning på fassaden eller vid entréen (du vill ju hitta nyckelhålet på första försöket!). Du känner också till de små dekorationslamporna för trädgården som t.ex. lysande klot eller solararmaturer i form av lustiga figurer. Det sistnämnda ser till att tomten gestaltas på ett lite personligare sätt. Vill du ha en romantisk atmosfär? Då passar en lysande lampa med en rottingstomme perfekt. Du som gillar trädgårdsdvärgar kommer antagligen att ställa upp dessa små filurer över hela tomten. Trädgårds- och tomtbelysning kan naturligtvis också vara allt annat än stark. Exklusiva armaturer för inomhusbruk kan dra till sig blickarna bara med hjälp av sin design och utformning - detsamma gäller utomhusområden som kan utsmyckas med objekt som drar till sig blickarna med inbjudande ljus som imponerar på förbigående och gäster.. Vad blir mer framträdande under natten än ljus? Både privatpersoner och företag använder högkvalitativa designerlampor för att försköna tomten och ge den en viss exklusivitet.

Vad är det som gör att dekorationslampor utomhus är så effektfulla?

Alla förväntar sig att se olika ljuskällor längs gatan och på tomter under natten: Gatlyktor, pollare, kandelabers och vägglampor. I nästan alla fall är det kanske inte armaturen i sig som står i fokus utan i själva verket det området som befinner sig i ljuset. Kvalitativt och iscensättande ljus är inte bara legitimt utan sörjer också för säkerhet och skönhet i trädgården. Många armaturer från märket Lampenwelt.com, det egna märket från Lamp24.se sörjer för just detta tack vare högkvalitativt utarbetade och robusta stommar och koncentration på optimal ljuskvalitet. Man resonerar såhär: En stomme i svart, brunt eller andra mörka och enkla färger sörjer för att fokus inte ligger på armaturen i sig utan på ljuset från armaturen. Så uppnås maximal koncentration på ljuset. Om man vill dra blickarna även till armaturen får inte bara ljuskällan synas. Designerlampor syns tydligt och klart även under natten och fokus ligger på både armatur och ljuskälla när det gäller form och färg - de blir till gestaltningsobjekt nummer 1. Ett upplyst område gör att betraktaren intresserar sig för det som finns inom det belysta området. En starkt lysande utformning väcker intresset för formen i sig.

Vad är det som skiljer utomhusdesignerlampor från en vägglampas starka ljus?

Skillnaden: Designerlampor för utomhusbruk har en komplett lysande utformning. Det får dock inte vara vilken form som helst - formen måste verka iögonfallande och speciell. Detta är inte så enkelt att uppnå eftersom armaturen måste vara utrustad med tillräckligt många LED-lampor för att den skall kunna lysa på ett komplett och omfattande sätt. Ingen enkel uppgift! Kända designers från stora märken och tillverkare gnuggar sina geniknölar dagligen för att skapa den perfekta designerlampan för utomhusbruk. När det gäller designerlampor för utomhusbruk kommer man nästan helt automatiskt att tänka på tillverkarnamn som FLOS och Kundalini. Namn som Ingo Maurer, de Majo, Kolarz eller Tecnolumen kommer i åtanke gällande designerlampor för inomhusbruk. Även i designersammanhang skiljer sig utomhuslampor tydligt för inomhuslampor. I vardagsrummet måste en armatur i jämförelse med utomhuslampa inte kunna vara tålig mot väder och vind. Armaturen behöver heller inte synas från gatan. Designerlampor för inomshubruk är konstverk som imponerar med färg, form och material. Även utomhus kan designers arbeta med färg och färgat ljus men huvudsakligen är att armaturen är iögonfallande på avstånd. Formen måste ha en tydlig kontur så att den särskiljer sig från starka ljusområden som skapas av t.ex. en vägglampa. Endast genom att uppfylla detta krav kan förbigående lägga märke till designerlampan på en tomt eller i en trädgård.

Vilken utformning kan en designerlampa för utomhusbruk ha?

En designerlampa för utomhusbruk ska te sig som en lysande obelisk och ska synas från långt avstånd. "Vad gömmer sig bakom denna ljuskaskad?" frågar sig förbigående som inte kan slita blickarna från din tomt. Om du är företagare och vill öka ditt anseende, placera en spotlight som lyser på din företagslogo bredvid designerlampan. Förbigående kommer att minnas ditt företagsnamn automatiskt och de kommer inte att glömma bort den i första taget! Detta gäller även kunder, samarbetspartners och förbiåkande människor (som kan bli potentiella kunder!). Kända tillverkare av designerlampor för utomhusbruk kommer alltid med nya formidéer - om formen alltid är likadan, vad är då det speciella med designerlampor? Abstrakta former blandat med grundformer blir särskilt vackra i form av en utomhuslampa. Färgglada lampskärmar ur en buske... ett lysande bord bjuder in till en andningspaus... Som privat husägare kommer du att hitta din stil snabbt. Hittade du inte vad du sökte idag? Prenumerera då på vårt nyhetsbrev och få information via e-mail om nya lampor, ljuskällor och trender.

Sluktar designerlampor för utomhusbruk ström?

Designerlampor har ett rykte efter sig att vara stora strömförbrukare. Som vi nämnt tidigare måste armaturdesigners inte bara tänka ut en vacker design utan också används de bästa tekniska hjälpmedlen. Stora designerföretag och märken är medvetna om att kunderna vill ha normal strömförbrukning: Ström skall sparas in där det är möjligt. Eftersom designerlampor för utomhusbruk skall lysa hela natten är det extra viktigt att arbeta energisnålt. Den senaste nyckeln till framgång när det gäller att spara ström heter LED. LED-lampor drar runt 90 % mindre ström än en armatur som är utrustad med en E27-glödlampa. Detta innebär också i praktiken 90 % lägre strömkostnader. LED-lampor har dessutom oerhört lång livslängd - hela 50 gånger längre livslängd än en glödlampa. Eftersom designerlampor för det mesta lyser under natten innebär det ännu längre livslängd. LED-lampan är omtyckt bland designers eftersom den erbjuder en kombination av två egenskaper: Effektivitet & kompakthet. Energieffektiviteten tilltalar kunden, kompaktheten tilltalar designers: LED-ljuskällan möjliggör många kreativa skapelser. Med LED-lampan kan designers skapa vad som helst för utomhusbruk.

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • 60 dagars öppet köp
  • Betala med Klarna faktura
08-44 685 068

Måndag till fredag
09:00 - 17:00

Hitta rätt belysning till ditt hem

Exklusivt införande i vårt nyhetsbrev

100 kr Rabattkod

*Giltig till den 31.3.2021 vid ett beställningsvärde om 750 kr. Går inte att kombinera med andra kuponger.