Solcellslampor

Inte bara dekoration: Solcellslampor för effektiv belysning av din tomt

Många människor känner till solarlampor som små dekorationsartiklar för trädgården. En rolig figur eller en geometrisk form som en kula eller en tärning sitter sammankopplat med en solarpanel som sparar in solens strålar under dagen och som får armaturen att lysa på kvällen med hjälp av det integrerade batteriet. Solarlampor betyder för många små dekorationsobjekt som klarar sig utan någon som helst anslutning till strömnätet. Få människor vet om att samma teknik, som får sin kraft från solen, även kan användas för att uppfylla "stora" ljusbehov i trädgården eller på tomten. Vi på Lamp24.se presenterar båda produktgrupper som rör dessa enastående armaturer; ena gruppen som rör dekorativa ändamål och den andra gruppen som sörjer för att öka säkerheten utomhus med hjälp av perfekt belysning. Detta blir möjligt tack vare att solartekniken är integrerad i alla relevanta kategorier med utomhuslampor - vägglampor, väglyktor eller spotlights. Tekniken utvecklas kontinuerligt - högkvalitativ, ljus utomhusbelysning som inte behöver kopplas till strömnätet alls är snart verklighet överallt! Solarlampan gör det möjligt!

Solarlampor har inga strömkostnader

Solarlampan behöver såklart energi för att kunna drivas. Eftersom armaturen får sin energi från ett batteri behöver den inte anslutas till strömnätet alls och skapar därmed inga nya strömkostnader. Detta är nog dessa utomhuslampors största fördel. Följande faktumet kvalar in på andra plats i fördelslistan: Eftersom det inte behövs någon anslutning till strömnätet behöver man inte lägga några som helst kablar. Detta förhindrar att man snubblar över kablar och solarlampor kan enkelt flyttas och placeras om. Nödvändiga tillbehör för att ställa upp armaturen på ett okomplicerat sätt ingår nästan alltid i leverans. Dessa tillbehör utgör t.ex. jordankare för spotlights eller väggfästen för utomhusvägglampor. Brukaren kan njuta av att inte behöva handskas med strömkostnader som andra lampor utan solarteknik hade orsakat. Solarlampan är särskilt användarvänlig om den är utrustad med LED-ljusteknik.

Fördelar med LED i solarlampor

Solarlampor som används med LED-lampor har en förlängd drifttid. LED-lampan drar nämligen upp till 90 % mindre energi än en glödlampa. En glödlampa i kombination med solarteknik resulterar inte i en effektiv armatur. Många tycker fortfarande att solartekniken inte alstrar tillräckligt bra belysning - många tvivlar också på LED som effektiv belysning. Detta stämmer inte! Faktumet är att LED drar 90 % mindre energi - men det behöver inte betyda en lägre effekt i jämförelse och en sämre ljusstyrka än en glödlampa. Batteriet belastas mindre p.g.a. den låga energiförbrukningen. Den sparade energin håller alltså längre. Det är alltså fullt möjligt att skapa effektiv belysning för infarter, gångvägar och entréer med en solarlampa.

Effektiva solarlampor för varje användningsområde

Utomhusområdet kräver många ljuskällor för att iscensättas på ett attraktivt och säkert sätt. Gångvägarna på en tomt måste alltid vara bra belysta för att besökare inte ska behöva snubbla och ramla det första de gör. Risken för att ramla är lika stor på den privata tomten som på företagsområden eller kring åldersdomshem. Väglyktor som drivs med solarteknik och som är utrustade med en robust stomme i rostfritt stål sörjer för att gångvägarna är ordentligt belysta. Det är lika viktigt att belysa garageinfarte på ett vettigt sätt. Högkvalitativa solarlampor i form av spotlights sörjer för bred belysning kring dessa olycksdrabbade områden. Trappstegen vid entréen är lika farlig. Solarlampor hjälper till att sörja för ljus så att besökare och invånare inte snubblar och ramlar. Några av dessa områden är kanske inte lika viktiga att konstant belysa - därför har de flesta solarlampor ett extra tillbehör: Rörelsedetektorn.

Ljus vid behov med solarlampor med rörelsedetektor

Rörelsedetektorn är en perfekt tekniklösning för behovsinriktad belysning. Rörelsedetektorn hjälper till att spara energi när ljuset inte behövs. Ljuskällorna i armaturerna skonas dessutom mot överanvändning och ser till att livslängden inte går förlorad. Armaturer med solarteknik sparar energi i form av ett batteri. Därmed utnyttjas driftstiden maximal och batteriet håller särskilt länge. Naturligtvis skonas också de ljuskällor som används i solarlampan. Solarlampor med LED kan skryta med en enorm livslängd om ca 50 000 timmar. Rörelsedetektorn består i regel en infraröd sensor som registrerar värmekällor och som tänder ljuset när en person eller bil närmar sig. Den liknande uppbyggda skymningssensorn ser till att ljuset endast tänds när mörkret lägger sig. Detta förhindrar att armaturen används i onödan när det finns tillräckligt med dagsljus.

Dekorativa solarlampor för din trädgård

Förutom säkerhetsaspekten och armaturernas praktiska aspekter är solarlampor ett sätt att gestaltat trädgården med spännande ljusiscensättning. Man pratar ofta om trädgården som "det andra vardagsrummet". I vardagsrummet finns omfattande belysning i form av allmänbelysning och dekorativa ljusdetaljer. Samma typer av belysning och dekoration kan du också gestalta utomhus. Det är oftast små figurer i olika färger och former, klot, tärningar och andra former som drivs av solarteknik som dominerar trädgården och som visar på tomtägarens personlig smak och stil på tomten. Dekorativa solarlampor sörjer för roliga detaljer, t.ex. i form av en fågel eller en fjäril. Solarljuskedjor pryder ofta blomområden, träd eller buskar. Ett passande placerat ljusklot eller ljuset från en spotlight kan dra till sig blickarna från besökare och förbigående. Det är inte produkten som är i fokus utan snarare iscensättningen. Vissa element döljs helt enkelt i mörkret medan andra faktiskt får fokus på sig. Trädgården blir till en leksak för belysningsexperiment med allt från trädgårdsdammbelysning till simmande ljusklot och undervattensbelysning med färgväxling. Kom ihåg att ljuskällor som används under vatten också måste vara skyddade mot vatten. Ljuskällorna kring trädgården måste vara utrustade för sin miljö. Om du är osäker på vad du vill ha - välj okomplicerade och enkla dekorationer. Du kan t.ex. försköna bänkar och bord med tilltalande belysning. Rottingprodukter ger trädgården en naturlig atmosfär. Låt dig inspireras av det omfattande utbudet på Lamp24.se och upptäck passande solarlampan och dekorationer som passar din smak och dina behov!

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • 30 dagars öppet köp
  • Betala med Klarna faktura
08-44 685 068

mån-fre. 9 till 17

Hitta rätt belysning till ditt hem

Exklusivt införande i vårt nyhetsbrev

kr 75 Rabattkod

*Giltig till den 31.12.2018 vid ett beställningsvärde om 500 kr. Går inte att kombinera med andra kuponger.