Lyktstolpar och kandelabers

Lyktstolpar, även kallad kandelabers, är en omtyckt utomhuslampa trots att den behöver lite plats för installation. Lyktstolpar får bara kallas stolplampa om den överstiger 1,50 meter. Kandelabers uppgår ibland till 2 meter eller mer. Trädgården täcks inte av ett tak och därför verkar armaturens höjd inte vara ett problem i början men om en kandelaber bara har 1 ljuskälla ger armaturen inte längre ett så attraktivt intryck. Mest attraktiva är utföranden med 2 eller 3 ljuskällor och med armar som bär upp skärmar som liknar nostalgiska lyktor. Stora produkter som dessa är inte bara ganska höga utan har också en förhållandevis stor diameter. Med en lyktstolpar får man en fantastisk armatur i tilltalande design som förskönar tomten och som blir till blickfång i trädgården tack vare storleken och utformningen.

Syns från långt håll: Lyktstolpar och kandelabers

Stora lampor syns bättre än små lampor, åtminstone under dagen. Under natten sörjer ljuset från utomhuslamporna att blickarna dras från betraktarna. Moderna vägglampor kan ha stommar i enkelt svart, aluminium, rostfritt stål eller plast och försvinner lätt i mörkret samtidigt som de sörjer för formande ljus i form av stora och små ljusklot. Lyktstolpar och kandelabers däremot är en utomhuslampa som syns oavsett tid på dygnet. Denna typ av armatur är inte bara en enkel produkt för belysning av tomten utan utgör en elegant belysningslösning med stil. En 2 meter hög stolplampa med 3 ljuskällor syns naturligtvis på dagen och imponerar med sin gestaltning i trädgården.

Rätt stil för en stolplampa

För att kunna välja en egen stil på stolplampor och andra typer av utomhuslampor och inomhuslampor är den sakkunniga kundservicen på Lamp24.se en stor fördel. Kundservice hjälper dig gärna i jakten på den perfekta utomhuslampan. Vi har sammanställt ett brett urval av attraktiv design, stilar och erbjudanden i kategorin "Lyktstolpar och kandelabers". Gillar du den klassiska stilen? Då kommer du att välja kandelabers med lyktor i mässing, brons eller koppar. För den lantliga stilen hittar du armaturer med vackra stommar i brunt, svart eller mässing. Under lampskärmen av glas eller plast sitter stilriktiga E14-ljuskällor i stearinljusliknande utformning eller särskilt varmt lysande LED-lampor för smakfull belysning. Den moderna stilen är nog den mest representerade. De tydliga linjerna och stommar i glänsande krom eller borstat rostifritt stål dominerar moderna kandelabers. Ibland har de en nästintill futuristisk design. Låt dig hänföras och hitta just din drömstolplampa!

Rätt material för en lyktstolpar

Lyktstolpar och kandelabers måste tåla alla möjliga typer av väder och vind - från strålande solsken till regn, is och snö. Det säger sig självt att det kräver speciella material. Har du någonsin tänkt på att inomhuslampor oftast finns representerde i många fler stilinriktningar som t.ex. bordslampor med tygskärmar, vägglampor av kristall,pendellampor (som oftast är inställbara på höjden) med keramikskärmar eller Tiffanyinspirerad utformning, vackra golvlammpor ed läslampa eller taklampor med guldrandsprydnad? Svaret: utomhusvägglampor blir snabbt förstörda när de är tillverkade av sådana material - och det ger ju ingen någon glädje. En lyktstolpar kan aldrig vara så skör som en takkrona i muranoglas men måste trots detta passa till tomtens design. För att dessa armaturer skall kunna gestaltas på ett modernt sätt i lantlig, klassisk eller modern stil måste utomhuslamporna bearbetas i robusta material som aluminium, rostfritt stål eller extremt robust plast. Armaturen i aluminiumgjutgods eller plast blir i regel utrustade med en färg som passar stilen - armaturer i rostfritt stål behöver inte kompletteras med färger eftersom metallen strålar av sig själv. Om du har hittat en lyktstolpar med en väderbeständighet och ett utseende som du tycker om är det dags att börja leta efter den rätta ljuskällan.

Rätt ljuskälla för lyktstolpar och kandelabers

Energisparlampor, LED-lampor, halogenlampor och de vanliga glödlamporna: Man måste välja ljuskälla även till stolplampor och kandelabers för att uppnå det ljus man önskas. Att välja ljuskälla är inte så svårt som det först verkar. Ingen har nog någonting emot att använda de mest energisnåla ljuskällor som finns men som samtidigt garanterar optimala ljusförhållanden i en så stor armatur som kandelabern för att spara in energi och kostnader. LED-lampan kombinerar dessa två fördelar. Så snart du bytt ut dina gamla ljuskällor mot LED-lampor kan du nämligen se fram emot år av säker drift. Du behöver aldrig mer slösa tid på att byta ut ljuskällor - LED-lampan har nämligen en livslängd om ca 50 000 timmar. Elräkningen kommer också att sänkas: LED sparar in upp till 90 % av kostnaderna eftersom den behöver ca 90 % mindre energi för att skapa samma ljusstyrka som en glödlampa. LED är en av vår tids mest utvecklade ljuskällor. Tekniken utvecklas hela tiden och det lönar sig därför att vara uppdaterad på det senaste. Håll dig uppdaterad på ett bekvämt och lätt sätt genom att börja prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev. Förutom den senaste informationen får du också exklusiva presentkort och aktuella erbjudanden (t.ex. LED-sparpaket), bekvämt och lätt via e-mail.

Belysta områden med lyktstolpar och kandelabers

Lyktstolpar sprider ut sitt ljus i en mycket större omkrets än t.ex. sockellampan. Använd området på ett bra sätt för att få ut så mycket av armaturen som möjligt. Du har säkert områden i din trädgård som du vill framhäva (andra delar vill du säkert skall vara kvargömda i mörkret!). Använd ljuset från kandelabern för att framhäva exakt det område som du är stolt över. Det kan handla om en blomrabatt med vackra, exotiska blommor. Du kanske har lagt ner hårt arbete på att förse din tomt med en vacker stenläggning för eleganta, nostalgiska gångvägar som liknar palatsgångvägar eller de gamla kullerstensgatorna i London. Använd ljuset för att dra fokus till dessa områden! Skapa en egen nattvärld i trädgården med rätt belysning i form av lyktstolpar och kandelabers.

+46 (0) 8-44 685 068

mån-tors. 9 till 17 - fre. 10 till 16

Hitta rätt belysning till ditt hem

Exklusivt införande i vårt nyhetsbrev

kr 75 Rabattkod

*Giltig till den 31.12.2018 vid ett beställningsvärde om 500 kr. Går inte att kombinera med andra kuponger.