Lyktstolpar och kandelabers

Lyktstolpar – funktionella och dekorativa

Bra utomhusbelysning är viktigt året runt, men framförallt under de mörka delarna av året. Den bästa lösningen är en elegant lyktstolpe som förutom att sprida ljus dessutom ger hela utemiljön hemma ett lyft. På så sätt kan du sätta entrépartiet, trädgården eller gångstigen i ännu bättre dager samtidigt som du får en elegant entré som känns trygg för både dig själv och dina gäster.

Utomhusbelysning är så mycket mer än de traditionella vägglamporna vid entrén eller garaget. Lyktstolpar, sockellampor, fontänbelysning och ljusslingor är bara några exempel på belysning som både gör det tryggare att röra sig utanför huset och ger uteplatsen den uppmärksamhet den förtjänar.

Klassisk eller modern?

En lyktstolpe eller kandelaber är det perfekta valet när du vill skapa en trivsam atmosfär runt ditt hem och samtidigt göra det tryggt och välkomnande för besökare. Gemensamt för våra lyktstolpar är att de ger en dämpad och varm belysning som inte bländar eller stör omgivningen. Valfriheten är stor även när det gäller design, material, färg och storlek, med allt från klassiska lyktstolpar och kandelabers med en gammaldags prägel, till mer moderna lyktstolpar med ett eller flera lamphuvuden. Du kan placera dem i stort sett var du önskar. Tänk igenom vilka delar av utemiljön – oavsett om det är trädgården, infarten eller kanske trädgårdsgången – som du tycker är mest i behov av belysning och välj en lyktstolpe som passar din smak och stil.

Smarta teknologier

LED-belysning har med åren blivit alltmer populärt, inte minst när det gäller utebelysning. Eftersom lyktstolparna lyser långa perioder i sträck lönar det sig att investera i LED-ljuskällor. Dessa sparar energi, är väderbeständiga och sprider ett mjukt och behagligt sken dygnet runt. Vi har även lyktstolpar med modern solcellsteknologi som eliminerar behovet av elanslutning och fula kablar. Dessa flexibla och kostnadseffektiva ljuskällor laddas upp med hjälp av solenergi och har en inbyggd sensor som registrerar ljusnivån och tänder lampan automatiskt när mörkret faller.

Se till att lampan har rätt IP-klass

Vi lever i ett land med varierande och tidvis kärva väderförhållanden, med piskande regn, skoningslös blåst och iskalla temperaturer. Då är det självklart att lamporna måste tåla ett och annat. För att ange kapslingsklassningen för lamporna, det vill säga i hur hög grad lamporna tål att vara i kontakt med regn eller fasta partiklar, använder vi systemet ”IP-klass”. På vår webbplats kan du till exempel se en lyktstolpe med en kapslingsgrad på IP65. Den första siffran (här 6) anger tätheten mot fasta partiklar, medan den sista siffran (5) anger tätheten mot vatten. Ju högre siffra från 0–10, desto mer tål lampan. En kapslingsgrad på IP65 visar att lampan är dammtät och tål kraftiga stänk från alla kanter. I regel kan du tryggt använda lampor med en kapslingsgrad på IP44 och uppåt.

Hos oss hittar du ett brett utbud av lyktstolpar och kandelabers i olika stilar, färger och storlekar som garanterat ge utemiljön hemma hos dig ett lyft – oavsett placering. Titta igenom vårt sortiment för att hitta dina favoriter!

Tidlös lyktstolpe

Varför bör du investera i en lyktstolpe?

  • Den kan fint kombineras med andra ljuskällor: Kombinera gärna en lyktstolpe med andra ljuskällor utomhus – till exempel vägglampor, sockellampor, ljusslingor eller fontänbelysning.
  • Den ultimata stämningsskaparen: Lyktstolpar ger utemiljön en exklusiv prägel och gör entrén till ditt hem ännu lite tryggare. På samma sätt som vägglampor och taklampor kan skapa en mysig stämning inomhus, skapar lyktstolpar en extra trivsam stämning utomhus.
  • Smarta teknologier: LED-lampor är miljövänliga, har lång livslängd och ger ett varmt och mjukt sken. Solcellslampor behöver inte anslutas till elnätet och håller därmed nere elräkningen.
  • Flera stilar att välja bland: Vi har lyktstolpar och kandelabers i en rad olika kategorier – från antika och rustika till mer moderna – så att du kan få en utebelysning som passar din stil.

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • 30 dagars öppet köp
  • Betala med Klarna faktura
08-44 685 068

Måndag till fredag
09:00 - 17:00

Hitta rätt belysning till ditt hem

Exklusivt införande i vårt nyhetsbrev

100 kr Rabattkod

*Giltig till den 31.12.2019 vid ett beställningsvärde om 750 kr. Går inte att kombinera med andra kuponger.