LED-sockellampor

Våra rekommendationer från denna kategori

  LED-sockellampor – perfekt för dramatisk belysning

  Faktum är att många av oss tänker på belysning som något som endast hör hemma inomhus. Med hjälp av ljuset från LED-utomhuslampor kan du också belysa din vackra trädgård på kvällen och natten. Är du ute efter dramatisk ljussättning, är LED-sockellampor ett måste. Lamporna utstrålar speciellt på murar och socklar extravagans som du inte vill vara utan.

  Hur monteras LED-sockellampor?

  Det beror på var de ska monteras. Sockeln kan direkt skruvas fast på en läktare. Ska den monteras i marken istället, krävs det ett frostsäkert fundament eller liknande underlag för monteringen. Vill du ha det flexibelt är ett markspett lösningen. Då kan du omplacera lampan så ofta du vill.

  Hur höga är LED-sockellampor?

  Med en höjd mellan 40 och 50 cm är lampan kanske liten, men har en stor effekt. LED-sockellampor skapar nämligen fantastiska ljuseffekter i trädgården. Placeras de dessutom på en läktare, en mur eller en pelare blir de verkligen iögonfallande – riktiga små blickfång i trädgården.

  LED-sockellampor
  LED-sockellampor

  Vilken form föredrar du – rund eller kantig?

  Det är en smaksak. Oavsett om den är rund eller kantig, har lampan fortfarande samma funktion. Ta en titt på vår hemsida, där kan du välja och vraka mellan olika LED-sockellampor. Fundera lite över vad som passar till husets stil.  Slut på idéer? Vår kundtjänst hjälper dig med att hitta bland de olika stilarna. Kontaktuppgifterna hittar du nedan.

  LED-sockellampor
  LED-sockellampor
  LED-sockellampor

  Varför är en rörelsesensor en god idé?

  Den hjälper dig med att spara energi. Tack vare rörelsesensorn tänds ljuset nämligen bara när du verkligen har behov för det. Dessutom vill vi att du ska ha det bekvämt. Då är det perfekt när du slipper för att tända ljuset manuellt. En rörelsesensor är också säkrare på två sätt: Med hjälp av en rörelsesensor har du alltid tillräckligt mycket belysning för att se snubbelfällor i tid. Dessutom skräms inbrottstjuvar av ljuset som tänds plötsligt, helst så mycket att de flyr fältet meddetsamma.

  Tips: Registreringsvinkeln borde inte vara för stor. Då kan det hända att lampan även reagerar på rörelse på grannens tomt och det är trots allt inte vitsen med rörelsesensorn. Registreringsvinkeln borde heller inte vara för liten. Ljuset ska ju också tändas när du inte står direkt framför lampan. Oftast har sensorerna en vinkel på 120 grader. Det räcker i alla fall till stigar och infarten. Man kan dessutom anpassa vinkeln individuellt med hjälp av en avskärmning. Det blir inte flexiblare än så.

  Varför är rostfritt stål ett bra material?

  Rostfritt stål är inte bara snyggt, utan extremt lätt att ta hand om. Materialet är hållbart, tål olika temperaturer och rostar inte. Är dessa egenskaper viktiga för dig, är det inte så mycket mer att fundera på. Har du frågor om rostfritt stål jämfört med andra material, kan du bara kontakta vår kundtjänst. Ring oss på kontaktuppgifterna nedan.

  Finns det LED-sockellampor med soldrift?

  Självklart. Då får du utomhusbelysningen helt gratis. Goda nyheter för ditt bankkonto alltså, men även för miljön. Du slipper dessutom för kabelhärva – ingen el, inga sladdar.

  Tips: I och med att soldrivna LED-sockellampor oftast har ett markspett, kan de placeras överallt i trädgården. Kom bara ihåg att de ska få tillräckligt mycket solljus på dagen. Annars är de praktiska solcellslamporna helt plötsligt inte så praktiska längre.

  Finns det LED-sockellampor med eluttag?

  Älskar du prylar med extra funktioner, kommer det här vara det helt rätta för dig. LED-sockellampor med eluttag är bara extremt praktiska. Aldrig mera släpa kabeltrumman tvärs över tomten. Nu kan du ansluta dina elapparater till LED-sockellampan – allt från mobilen och häcksaxen till gräsklipparen. En bra investering, speciellt för fritidsträdgårdsmästare som tycker om att ha det komfortabelt.

  Elektrikern får stå för monteringen
  När det gäller elektronik som ska installeras är det bäst att låta proffsen fixa det. De vet allt om att dra sladdar under jord och vilka kapslingsklasser som krävs. Har du inte speciellt mycket erfarenhet av sådana saker, är det alltså bäst att anlita en elektriker.

  LED-sockellampor

  Viktig information om IP-kapslingsklasser:
  Så fort en lampa ska installeras utomhus ska den ha rätt kapslingsklass. Bara då är den skyddad mot smuts och fukt. Ska LED-sockellampan kunna tåla regn är IP44 ett minimum. Kapslingsklassen skyddar din stilrena lampa mot inträngande föremål som är större än en millimeter samt vattenstänk.

  Denna praktiska tabell ger dig en översikt över möjliga kapslingsklasser: 

  Siffriga IPX4Skydd mot främmande föremål
  0 Inget skydd
  1 Säker mot fasta främmande föremål ≥ 50 mm
  2 Säker mot fasta främmande föremål ≥ 12,5 mm
  3 Säker mot fasta främmande föremål ≥ 2,5 mm
  4 Säker mot fasta främmande föremål ≥ 1 mm
  5 Dammskyddad
  6 Dammtät
  Siffriga IP4XSkydd mot fukt
  0 Inget skydd
  1 Säker mot vertikalt droppande vatten
  2 Säker mot lutande droppande vatten
  3 Säker mot sprutvatten
  4 Säker mot stänkvatten
  5 Säker mot vattenstrålar
  6 Säker mot starka vattenstrålar
  7 Säker mot tillfällig nedsänkning
  8 Säker mot kontinuerlig nedsänkning

  Vill du veta mer om LED-sockellampor? Ring vår rådgivning på 08-44 685 068 eller skriv till oss via kontaktformuläret – vi lovar att vi kommer att svara och vi står vid vårt ord.

  • Fraktfritt från 500 kr*
  • Gratis retur inom 50 dagar
  • Betala med Klarna faktura

  Exklusiva, extra rabatter endast för nyhetsbrevsabonnenter!

  Anmäl dig till Lamp24s kostnadsfria nyhetsbrev nu och få exklusiva förmåner!

  15% Rabattkod

  *Kan inlösas vid en ny beställning med ett minsta beställningsvärde på 1000 kr. Endast en rabattkod per kund och per beställning. Rabattkoden är giltig i 21 dagar, efter mottagandet av detta e-mail. Kan inte kombineras med andra rabattkoder och kan inte appliceras i efterhand på en beställning. Kan inte lösas in på produkter från varumärkena Homematic IP och Philips Hue.